Αναλυτικά όσο είπε ο κ. Κοντονής στο left.gr:
Για το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου: "Η ελληνική κυβέρνηση αναγνωρίζει το αυτοδιοίκητο και θέλει ουσιαστικά να το ενισχύσει. Όμως δεν είναι δυνατόν να μην μπορεί να παρέμβει πολιτικά, δηλαδή ο ελληνικός λαός διά των νομίμων εκπροσώπων του, όταν παρατηρεί δυσλειτουργίες, παθογένειες και προβληματικές καταστάσεις. Αυτοδιοίκητο έχουμε και στους Δήμους και στις Περιφέρειες και στα Πανεπιστήμια. Αυτό το περίφημο αυτοδιοίκητο ισχύει τουλάχιστον σε νομική μορφή από το 2006. Θέλω να μου πει κάποιος Έλληνας πολίτης η παράγοντας της ΕΠΟ με το χέρι στην καρδιά.
Αυτό το αυτοδιοίκητο, έχει αποδώσει καλύτερα προϊόντα στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού ή έχει δημιουργήσει προβληματικές καταστάσεις με τον τρόπο που το χειρίστηκαν, με τον τρόπο που το εφάρμοσαν και με τις αποφάσεις που πήραν.
Η βία στα γήπεδα, η διαφθορά, η ανυποληψία και η καχυποψία είναι διάσπαρτη σε όλα τα επίπεδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Επομένως εδώ πρέπει να γίνει μια παρέμβαση. Και αυτή η παρέμβαση πρέπει να γίνει από την Πολιτεία διότι αυτοί οι φορείς του ποδοσφαίρου όχι μόνο δεν αντιλαμβάνονται το πρόβλημα αλλά κλείνουν τα μάτια για να μην πω ότι το υποθάλπουν".
Για το ενδεχόμενο να μείνουν οι ελληνικές ομάδες εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων: "Η ελληνική κυβέρνηση δεν επιθυμεί να τεθούν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων οι ομάδες μας, όμως δεν είναι διατεθειμένη να δέχεται απειλές του τύπου: αν εσείς προσπαθήσετε να λύσετε τα προβλήματα κατά τον τρόπο που θεωρείτε ορθό μέσω της νομοθετικής διαδικασίας και της νομιμοποίησης των αποφάσεων αυτών από τη Βουλή τότε θα ληφθούν μέτρα κατά των ελληνικών ομάδων και της Εθνικής ομάδας.
Εμείς λοιπόν λέμε το εξής, ότι αν έχουμε να επιλέξουμε μεταξύ του να γίνει μια κάθαρση, ούτως ώστε ο Έλληνας φίλαθλος να έχει εμπιστοσύνη στη διοίκηση του ποδοσφαίρου και σε ότι συμβαίνει στους αγωνιστικούς χώρους, από το να παραμείνει αυτό το καθεστώς το οποίο βιώνουμε σήμερα, με το να παίζουν οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη, τότε θα προτιμήσουμε το πρώτο, δηλαδή να λύσουμε το πρόβλημα διότι εμάς μας ενδιαφέρει η κοινωνία. Μάλιστα στο πρώτο σχέδιο νόμου περιλαμβάνεται σχετική διάταξη. Η ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει πίσω στην πολιτική απόφαση που έχει λάβει για την κάθαρση και την αποκατάσταση της τάξης στο χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου".
Για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για χαριστικές ρυθμίσεις χρεών των ΠΑΕ: "Στο νέο σχέδιο αθλητικού νόμου, που ετοιμάζουμε προβλέπεται ότι καμία ΠΑΕ η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας δεν θα έχει αυτή την πολυτέλεια να υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική, να διαγράφονται τα χρέη της και αμέσως να ξεκινά μια νέα πορεία. Αυτό το οποίο γίνεται μέχρι τώρα. Βεβαίως αυτή η απόφαση θα έχει ισχύ από την ψήφιση του νόμου και μετά.
Δεν θα έχει αναδρομική ισχύ διότι θεωρούμε ότι δεν είναι σωστό κάποιοι να έχουν επωφεληθεί απ’ αυτή τη διάταξη , από τον υφιστάμενο νόμο και κάποιοι άλλοι να βρεθούν αντιμέτωποι με τις συνέπειες των όσων έχουν κάνει από ένα νόμο ο οποίος θα έχει αναδρομική ισχύ. Ο νόμος αυτός θα ισχύει για το μέλλον από το σημείο που θα ψηφιστεί. Τη διάταξη αυτή την επεξεργαζόμαστε αλλά σε κάθε περίπτωση δε θα υπάρχει αυτή η χαριστική διαγραφή χρεών, διότι στο τέλος όλη αυτή την κατάσταση την πληρώνουν οι εργαζόμενοι. Μένουν απλήρωτοι είτε είναι αθλητές, είτε μέλη του ιατρικού προσωπικού φυσιοθεραπευτές, γυμναστές κλπ. Αυτό το θεωρούμε ότι είναι απαράδεκτο και πρέπει να σταματήσει. Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους".
Για τις περιπτώσεις που κάποια ΠΑΕ δεν θα έχει να πληρώσει και κηρύττει πτώχευση: "Θα προβλέψουμε και αυτές τις καταστάσεις και αυτές τις παθογένειες στη βάση πρώτα απ’ όλα να είναι ικανοποιημένοι οι εργαζόμενοι σε αυτές τις ανώνυμες εταιρίες, διότι θα πρέπει όλοι να έχουμε υπόψη μας και πρώτα και κύρια οι φίλαθλοι, ότι οι ποδοσφαιρικές ομάδες, βεβαίως έχουν μια ιστορικότητα και μια διαδρομή, όμως πάνω απ’ όλα είναι ανώνυμες εταιρίες και θα πρέπει και οι διοικήσεις αυτών των εταιριών οι οποίες λειτουργούν στο πλαίσιο του αθλητικού νόμου να είναι συνεπείς με το νόμο".
Για τις λέσχες φιλάθλων: "Ο νόμος που ισχύει προβλέπει ότι οι φίλαθλοι πρέπει να οργανώσουν αυτές τις συλλογικότητες και τις ενότητες στη βάση της έγκρισής τους από την αντίστοιχη ΠΑΕ, την ομάδα την οποία υποστηρίζουν και θέλουν να προσφέρουν και την υποστήριξή τους, αλλά και τις υπηρεσίες τους.
Ξέρετε σε όλον τον κόσμο οι λέσχες των φιλάθλων που προβλέπει και ο ελληνικός νόμος αξιοποιούνται από τις ομάδες στην ευταξία του αγωνιστικού χώρου κατά τη διάρκεια αγώνων. Αξιοποιούνται πολλαπλώς στη διάδοση του μηνύματος που θέλει η ομάδα να δώσει στην κοινωνία και σε ένα ευρύτερο κύκλο θεατών. Θέλω λοιπόν να πω ότι εδώ θα πρέπει κάποτε να εναρμονιστούμε με το νόμο. Το νόμο για τις λέσχες των φιλάθλων δεν τον έχουμε ψηφίσει εμείς, είναι όμως σωστός νόμος ο οποίος πρέπει να τύχει εφαρμογής".
Για το αν με το νομοσχέδιο δίνεται μεγάλο βάρος στους κατασταλτικούς μηχανισμούς: "Κατά πρώτον, αν αυτό είναι διαπίστωση εγώ συμφωνώ με τη διαπίστωση. Είναι άδικο όμως να διατυπώνεται ως κατηγορία, διότι τους τελευταίους μήνες ζήσαμε ένα «τσουνάμι» βίας και αυτή την κατάσταση δεν μπορείς να την ανασχέσεις απλώς, ούτε με ευχολόγια, ούτε με μία πολιτική χαμηλών τόνων. Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι αυτό το φαινόμενο δεν είναι κοινωνικά αποδεκτό και η κυβέρνηση πρόκειται να σταθεί με αποφασιστικότητα απέναντί του. Πόσο μάλλον που αυτό το φαινόμενο διαπλέκεται με τη διαφθορά και την αναξιοπιστία στο ποδόσφαιρο. Όσοι διαπιστώνουν ότι η κυβέρνηση επεμβαίνει επ’ αυτού του ζητήματος με σοβαρά, αυστηρά κατασταλτικά μέτρα, σωστά το διαπιστώνουν, όλα τα άλλα μέτρα που πρόκειται να πάρουμε, προληπτικά, με κατεύθυνση να υπάρχει άλλου τύπου προσέγγιση στο πρόβλημα πέρα απ’ αυτά τα οποία προδιαγράφονται και διαλαμβάνονται στο υπό ψήφιση αθλητικό νομοσχέδιο, θα τα περιλάβουμε στον αθλητικό νόμο που σκοπεύουμε να φέρουμε σε διαβούλευση μέχρι το καλοκαίρι. Για να αντιμετωπίσεις τη βία πρέπει να μεταχειριστείς όλα εκείνα τα όπλα που έχεις στη διάθεσή σου, να μην κάνεις επιλογή και κυρίως να έχεις μία τακτική και μία στρατηγική που να σε οδηγεί στην πάταξη του φαινομένου, στην αρχή στον περιορισμό του και στο μέλλον στην εξαφάνισή του".
Για τις κυρώσεις στα ΜΜΕ: "Ολοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, όλοι όσοι εμπλέκονται στο θέμα του ποδοσφαίρου και του αθλητισμού. Είναι αδιανόητο, είτε από εφημερίδες, είτε από τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, να υπάρχει μία πριμοδότηση ακραίων φαινομένων. Ο νόμος είναι σαφής και αυστηρός, μιλάει για ευθύνες οι οποίες προκύπτουν από υποκίνηση, παρότρυνση ή οτιδήποτε άλλο έχει σχέση με τη βία, αποκλειστικά. Την κυβέρνηση δεν την ενδιαφέρει το τι γράφει ο κάθε δημοσιογράφος στην εφημερίδα και με πόσο σκληρό τρόπο ή όχι -ορισμένες φορές και άδικο- κάνει κριτική στα έργα της κυβέρνησης. Αυτό είναι δικαίωμα του κάθε δημοσιογράφου και σε κάθε περίπτωση αυτός ο πολιτικός χώρος, ο οποίος σήμερα είναι ο κορμός της κυβέρνησης, η αριστερά δηλαδή, δεν θα μπορούσε ποτέ να διανοηθεί θέματα που έχουν να κάνουν με τη λογοκρισία. Για την κυβέρνηση να γράφουν ότι θέλουν. Εκείνο που είναι σημαντικό είναι ότι καμία εφημερίδα και κανένα μέσο επικοινωνίας και διαμόρφωσης κοινής γνώμης δεν μπορεί να προάγει καταστάσεις βίας και να προτρέπει ανθρώπους οι οποίοι είναι ευκολόπιστοι σε τέτοια φαινόμενα και σε τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές. Θα αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και θα αντιστοιχηθούν όλοι με τον νόμο. Εμείς δε από τη μεριά μας θέλουμε τα συνδικαλιστικά όργανα, όπως η ΕΣΗΕΑ και ο ΠΣΑΤ να έχουν μέρος αυτής της ευθύνης και μάλιστα στο νομοσχέδιο διαλαμβάνεται ότι θα εκφράζουν γνώμη για τις περαιτέρω ενέργειες του υπουργού. Πιστεύουμε ότι αυτή η διάταξη είναι αναβάθμιση για τα μέσα και οι φόβοι οι οποίοι έχουν εκφράσει οι δημοσιογραφικές ενώσεις δεν είναι βάσιμοι.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται το διοικητικό πρόστιμο να επιβάλλεται στους ιδιοκτήτες των μέσων και όχι στους δημοσιογράφους, διότι πολλές φορές οι δημοσιογράφοι γίνονται μέσα επιβολής απόψεων, εξαιτίας της δυσανεξίας που υπάρχει σε αυτόν τον χώρο και εξαιτίας των χαμηλών αμοιβών, της ανασφάλιστης εργασίας. Και δεν σας το κρύβω ότι από τις ίδιες τις δημοσιογραφικές ενώσεις έχω γίνει δέκτης τέτοιων καταστάσεων μαύρης αγοράς εργασίας στον αθλητικό Τύπο. Επομένως ας αντιληφθούν και οι συνδικαλιστικές δημοσιογραφικές ενώσεις ότι με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται και ο δημοσιογράφος".
Για τη διαιτησία: "Με την ανάληψη της ευθύνης της διακυβέρνησης της χώρας και στον τομέα του αθλητισμού, είχαμε επισημάνει δύο σοβαρούς παράγοντες, οι οποίοι έχουν διαμορφώσει ένα κλίμα ανυποληψίας για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ένας είναι η διαιτησία και ο άλλος είναι ο τρόπος με τον οποίο απονέμεται η πειθαρχική δικαιοσύνη. Οι τελευταίες δικαστικές εξελίξεις, ξεπερνάνε και τους χειρότερους φόβους μου, υπό την έννοια ότι οι πρώτοι οι οποίοι κλήθηκαν από τον ανακριτή να καταθέσουν, μάλλον να απολογηθούν - έχει ασκηθεί ήδη ποινική δίωξη - είναι αυτοί οι οποίοι αποτελούσαν τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ, είναι αυτοί που διορίζονταν από την ΕΠΟ για να απονέμουν δικαιοσύνη και δυστυχώς είναι συνταξιούχοι δικαστές και δικηγόροι εν ενεργεία και διαιτητές.
Δηλαδή εκεί που εντοπίσαμε το πρόβλημα, μέσα σε διάστημα 60 ημερών, ήρθε συγκυριακά η ποινική δικαιοσύνη για να πει ότι εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα δια της ασκήσεως ποινικών διώξεων σ’ αυτά τα πρόσωπα. Θέλω να τονίσω ότι σεβόμαστε απολύτως κι εγώ πρώτος ως δικηγόρος, το τεκμήριο αθωότητας για τα πρόσωπα, όμως δεν μπορεί να μείνει ασχολίαστο αυτό το γεγονός, ότι δηλαδή σ’ αυτό το κύκλο εμπλεκομένων προσώπων εμπλέκονται κατά πρώτον αυτοί που έπρεπε να απονέμουν δικαιοσύνη, αλλά και εκείνοι που απονέμουν δικαιοσύνη στον αθλητικό χώρο δηλ. οι διαιτητές.
Στο νομοσχέδιο προβλέπεται -και εκεί υπήρχαν οι αντιδράσεις όσον αφορά το αυτοδιοίκητο- ότι πλέον τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ και όλων των διοργανωτριών αρχών θα τα αποτελούν τακτικοί δικαστές και εισαγγελείς οι οποίοι θα τοποθετούνται κατόπιν κληρώσεως με θητεία.
Εγώ πιστεύω ότι δεν θα βρεθεί κανένας, μα κανένας, ούτε καν κάποιος μεταξύ αυτών που αντιδρούν που θα πει ότι αυτή η διάταξη δεν είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου. Αυτό το θέμα λύνεται δια παντός με τη ψήφιση του νομοσχεδίου. Όσον αφορά τη διαιτησία, εντοπίσαμε το πρόβλημα και μάλιστα πολύ νωρίτερα απ’ ότι πλέον έχει πάρει διαστάσεις και το καταλαβαίνει ο οποιοσδήποτε. Το θέσαμε στην ΕΠΟ αλλά και στην ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ από τις οποίες ζητήσαμε με την εμπειρία που διαθέτουν να μας πουν ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να οργανώσουμε το κομμάτι της διαιτησίας στην Ελλάδα. Περιμένουμε τις προτάσεις τους μέχρι τις 30 Απριλίου. Από κει και πέρα η κυβέρνηση εφόσον τις λάβει θα τις εξετάσει και θα νομοθετήσει. Εάν δεν τις λάβει, θα νομοθετήσει. Το πρόβλημα της διαιτησίας θα λυθεί στο νέο αθλητικό νόμο και το πρόβλημα της απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης με το παρόν νομοσχέδιο".
Για την ΕΠΟ και το θέμα της φορολογικής ενημερότητας: "Δυστυχώς αποκαλύφθηκε ότι η ΕΠΟ κάποια χρονική στιγμή που της ζητήθηκε φορολογική ενημερότητα για να εισπράξει κάποια χρήματα τα οποία έπρεπε να διοχετευθούν στις ποδοσφαιρικές ενώσεις είχε την έμπνευση να λάβει φορολογική ενημερότητα από μία αναρμόδια Δ.Ο.Υ. ενώ η ίδια υπάγεται στη 12η Δ.Ο.Υ. Αθηνών.
Προσκόμισε πιστοποιητικό από τη 17η Δ.Ο.Υ., τη στιγμή μάλιστα που δεν διέθετε φορολογική ενημερότητα, διότι αν ήταν φορολογικά ενήμερη και έπαιρνε από μία λανθασμένη Δ.Ο.Υ. ένα πιστοποιητικό, θα’ λεγε κάποιος ότι ήταν αστοχία. Αλλά όταν κάποιος δεν είναι φορολογικά ενήμερος και παίρνει και πιστοποιητικό από μία αναρμόδια Δ.Ο.Υ., καταλαβαίνετε ότι εδώ υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Ήδη έχω ζητήσει από τις υπηρεσίες του Υπουργείου να με ενημερώσουν αν αυτή η υπόθεση έχει αποσταλεί στον αρμόδιο εισαγγελέα για να την ελέγξει και ποινικά".
Για τον ερασιτεχνικό αθλητισμό: "Πυλώνας του αθλητισμού είναι ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Εκεί χτυπάει η καρδιά του αθλητισμού, εκεί που χιλιάδες παιδιά, νέοι άνθρωποι ακόμα και προχωρημένης ηλικίας με τα προγράμματα Άθλησης για Όλους αθλούνται.
Απασχολούνται πάρα πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι προσφέρουν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους μέσω της διοίκησης ερασιτεχνικών σωματείων και άλλων συλλογικοτήτων, πάρα πολλοί εργαζόμενοι, προπονητές, φυσιοθεραπευτές και άλλοι, σ’ αυτή τη διαδικασία και η έγνοια της Πολιτείας και της κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός.
Πέρα των σκέψεων που έχουμε για να ενισχυθεί οικονομικά θέλω να δηλώσω ότι αμέσως μόλις αναλάβαμε το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, όλοι οι παράγοντες της ΓΓΑ εργασθήκαμε ούτως ώστε γρήγορα και άμεσα να υπάρξει ένα κονδύλι προς τις ομοσπονδίες, γιατί βρισκόμαστε και σε προολυμπιακή περίοδο. Υπήρχαν παράπονα από τις ομοσπονδίες, όμως από το Φεβρουάριο που αναλάβαμε καταφέραμε να προχωρήσουμε σε αναπροσαρμογή των προϋπολογισμών, να βάλουμε νέα κριτήρια για τη χρηματοδότηση και άμεση εκταμίευση του 40% του προϋπολογισθέντος ποσού".
Για το γήπεδο της ΑΕΚ: "Νομίζω ότι η υπόθεση αυτή οδεύει στο τέλος της όσον αφορά τη δικαστική αντιπαράθεση η οποία υπήρξε. Θέλω να πω ότι όλες οι πλευρές πρέπει να συμμορφωθούν με τις δικαστικές αποφάσεις, πόσο μάλλον που αυτή η δικαστική απόφαση είναι απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου, όπως είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Και πριν την έκδοση της απόφασης είχα πει ότι εις βάρος της ΑΕΚ είχε γίνει μια αδικία και η αδικία αυτή πρέπει να αποκατασταθεί. Με ποιο τρόπο θα αποκατασταθεί θα μας το πει το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας που είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας, όσον αφορά τις διοικητικές διαφορές. Η απόφασή του πρέπει να γίνει σεβαστή τόσο από τον Δήμο όσο και από την ΑΕΚ και να κατασκευαστεί το γήπεδο της ΑΕΚ στο χώρο που ήταν και το παλιό γήπεδο. Για τα ζητήματα της επέκτασης κλπ. θα απαντήσει το ΣτΕ δηλαδή το αρμόδιο Δικαστήριο, η απόφασή του πρέπει να γίνει σεβαστή απ’ όλους όποια κι αν είναι αυτή".
Για την εγκληματική οργάνωση: "Κατά πρώτον αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κατηγορούμενους, διότι δεν γνωρίζουμε εις βάρος ποιων έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις. Έχουν απλώς κληθεί για να δώσουν κατάθεση. Επομένως η ιδιότητα του κατηγορουμένου δεν έχει αποδοθεί ακόμα, μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε, παρά μόνο σε αυτούς που ανέφερα προηγουμένως, σε μέλη των πειθαρχικών οργάνων της ΕΠΟ και σε διαιτητές οι οποίοι καλούνται σε απολογία. Επομένως καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί και να μην προτρέχουμε των ποινικών διώξεων που θα ασκήσουν οι αρμόδιοι εισαγγελείς.
Οπως τόνισα και προηγουμένως ισχύει το τεκμήριο αθωότητας για όλους που έρχονται αντιμέτωποι με την ελληνική δικαιοσύνη μέχρι που μία απόφαση να προσδιοριστεί ανωτάτη. Εμείς θα σεβαστούμε απολύτως το τεκμήριο αθωότητας, εκείνο όμως που ήδη κάναμε απ’ την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε και οι έπαινοι πρέπει πρώτα να απονεμηθούν στον Υπουργό Δικαιοσύνης είναι να επιταχυνθούν αυτές οι διαδικασίες. Η θέση της κυβέρνησης είναι η απόλυτη αποχή από οποιαδήποτε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη. Το Σύνταγμά μας και το πολίτευμά μας στηρίζεται στη διάκριση των εξουσιών. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα επέμβει ποτέ στο έργο της δικαιοσύνης. Έχουμε εμπιστοσύνη στους Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς και πιστεύουμε ότι θα λάμψει η αλήθεια. Αυτό το πρόβλημα της καθυστέρησης των υποθέσεων που είναι εκκρεμείς είναι ένα γενικότερο πρόβλημα για την ελληνική δικαιοσύνη. Γνωρίζω ότι είναι στις σκέψεις του Υπ. Δικαιοσύνης να το αντιμετωπίσει μ’ ένα ρηξικέλευθο και ριζοσπαστικό τρόπο. Πρέπει η δικαιοσύνη να εκδίδει όχι μόνο σωστές αποφάσεις αλλά και γρήγορες".
Για τον έλεγχο των ομοσπονδιών: "Για πρώτη φορά ενεργοποιήθηκε το Ελεγκτικό Συμβούλιο, το οποίο θα ελέγχει από δω και πέρα όλες τις ομοσπονδίες σε βάθος τριετίας. Θα γίνει ένας έλεγχος σε όλους, ανεξάρτητα αν υπάρχουν καταγγελίες ή όχι γιατί υπάρχουν και καταγγελίες. Αυτό σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση παίρνει όλα εκείνα τα μέτρα για να διασφαλίσει τη διαφάνεια στο χώρο του αθλητισμού και τη χρηστή διοίκηση σε όλα τα εποπτευόμενα όργανα και τις ομοσπονδίες".