Είναι Μεσσίας ή έχει λάθος. Η θέση του Παναθηναϊκού ότι δεν πρέπει να επικυρωθεί η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας επειδή εκκρεμούν υποθέσεις στην τακτική δικαιοσύνη στην ψηφοφορία πήρε μία ψήφο, μία «λευκή» του Παναιτωλικού και οι υπόλοιπες ομάδες την απέρριψαν. Περιλαμβανομένου του ΠΑΟΚ, που δεν τίθεται θέμα να ακολουθεί γραμμή του Ολυμπιακού και της Ξάνθης, που έχει καλές σχέσεις με την ΑΕΚ. Είναι η στιγμή λοιπόν που στον Παναθηναϊκό πρέπει να αναρωτηθούν αν είναι Μεσσίες, έχουν σύνδρομο μεσσιανισμού ή απλά χειρίζονται τις υποθέσεις λάθος. Με το τρίτο σε διπλωματικό επίπεδο να ισχύει 100%.
Πέρυσι ο Παναθηναϊκός παραστάθηκε στον CAS για να παραμείνει η ποινή αφαίρεσης βαθμών από τον ΠΑΟΚ στα πλέι oφ, που είχε προκύψει από τα επεισόδια στην Τούμπα στον ημιτελικό με τον Ολυμπιακό. Η ποινή διατηρήθηκε. Προκύπτει λοιπόν το ερώτημα αν ο Παναθηναϊκός παραστάθηκε υπέρ των συμφερόντων του ή υπέρ του δικαίου. Με την απάντηση να είναι σαφώς το πρώτο, αφού σαν πειστήρια είχαν κατατεθεί στον CAS δημοσιεύματα του «Πρωταθλητή» και του «Γαύρου».
Το πρόβλημα με τον Παναθηναϊκό είναι ότι αυτά που κάνει ο ίδιος πρέπει να ξεχνιούνται σε ταχύτητες μνήμης χρυσόψαρου, ενώ αυτά που κάνει ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκονται σε μνήμη ελέφαντα. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να ισχύει. Το αποτέλεσμα ήταν ο ΠΑΟΚ να μην ψηφίσει την αναβολή επικύρωσης της βαθμολογίας, με ανακοίνωση που αναφέρεται στην περσινή ιστορία με τον CAS για να μην υπάρχουν αμφιβολίες. «Δεν βρήκαμε κανέναν συμπαραστάτη πέρυσι στον αγώνα μας να μην ισχύσει η αφαίρεση βαθμών από τα πλέι οφ, όπως αυθαίρετα αποφάσισαν οι επιτροπές της ΕΠΟ -που σήμερα γκρεμίζονται ηθικά και νομικά- και μάλιστα βρήκαμε και αντίδικους στο CAS! Για μια απόφαση που στηρίχθηκε σε λανθασμένη ερμηνεία του Πειθαρχικού Κώδικα που παραδέχτηκε εγγράφως και η Λίγκα στις παρατηρήσεις της για τις αλλαγές του».
Έχοντας μέσα στο κείμενο της ανακοίνωσης και τη φράση που σταματάει κάθε προσπάθεια λύσης των προβλημάτων του ποδοσφαίρου. «Οι προτάσεις μας δεν γίνονται υπό το πρίσμα της μικροπολιτικής και του προσωρινού οφέλους, το διακύβευμα δεν είναι να τιμωρηθεί ένας απλά για να ευνοηθεί ένας άλλος». Είναι και το σημείο που ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου έχει αποτύχει να πείσει. Εχει αποτύχει να πείσει ότι η «Δίκη της Δευτέρας», οι αθλητικές ειδήσεις του ΣΚΑΪ, τα «Παράγκα & Θέαμα», ό,τι τέλος πάντων εμφανίστηκε να ασχολείται με το ποδόσφαιρο, το έκανε για να επικρατήσει το δίκαιο και όχι ο Παναθηναϊκός να γίνει Ολυμπιακός, στη θέση του Ολυμπιακού.
Σε περισσότερα του ενός επίπεδα. Ακόμα και στην αντιμετώπιση αφ' υψηλού, όταν είχε ζητήσει από τον Αστέρα να διαμαρτυρηθεί προκαλώντας την απάντηση του Γιάννη Καϋμενάκη « Ας αφήσει λοιπόν τον ΑΣΤΕΡΑ ήσυχο. Δεν χρειαζόμαστε την υποστήριξή του, αλλά κυρίως δεν δεχόμαστε τις υποδείξεις του. Υποδείξεις να κάνει στην ομάδα του και στους υπαλλήλους του. Το πότε, το πώς, το πού, το πόσο θα διαμαρτυρηθεί ο ΑΣΤΕΡΑΣ, είναι δική μας δουλειά και κανενός άλλου». Οπως και τις καταγγελίες κατά του Γιάννη Αγγελόπουλου ότι ζήτησε από τον Σα Πίντο να κρατήσει παίκτες εκτός ματς για να χάσει ο Ατρόμητος από τον Ολυμπιακό. Οχι τη στιγμή που υποτίθεται ότι έγινε το συμβάν, αλλά εκ του ασφαλούς, αφού ο Παναθηναϊκός είχε παίξει και χάσει από τον Ατρόμητο. Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού είναι ότι δεν μπορεί να κάνει φίλο, ακόμα και ναυαγό σε ερημονήσι.
Συμμετοχή
Το Atlantis είναι το tennis club που μου φτιάχνει τη μέρα πέντε φορές την εβδομάδα. Κάθε πρωί από τις 09:30 μέχρι τις 11:30 παίζω το τένις μου με τα άλλα παιδάκια, που το μικρότερο έχει προλάβει τον Ανδρέα με ζιβάγκο, πίνω την παραδοσιακή παπορίσια φραπεδιά από τον Φώτη, που μπροστά του ο Σάββας είναι βάζελος και μετά χαλαρός πηγαίνω στον σταθμό για να κάνω την εκπομπή με τον «Κάρπετ». Είναι τo club μου, όπως πριν από αυτό ήταν η Αντισφαίριση και η Φιλοθέη, ενώ οι Κυριακές το πρωί είναι για το club στο Χαλάνδρι. Αν είχα περισσότερο χρόνο θα έπαιζα γκολφ στη Γλυφάδα και αν είχα ακόμα περισσότερο θα έψηνα τη Λιάνα Κανέλλη να με παίρνει για μπόουλινγκ, στο οποίο ήξερα ότι χτυπάει 200+.
Τα γράφω για να δείξω ότι το μου αρέσει ο αθλητισμός, δεν το αντιλαμβάνομαι να κάτσω στον καναπέ και να βλέπω την Μπαρτσελόνα, αλλά να πάω και να κάνω ο ίδιος κάτι. Αυτό που στο χωριό λέγεται participating sports, που ο κόσμος συμμετέχει. Και δεν είμαι μόνος. Στο τουρνουά τένις ΣΒΑΕ, που αρχίσει στις 15 Μαΐου και θα κρατήσει δύο εβδομάδες μετέχουν 900 άτομα, σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες. Με τον κάθε ένα τους να πιστεύει ότι λίγο να βελτιώσει το slice στο ρεβέρ θα είναι ο επόμενος Φέντερερ. Αν δεν το βελτιώσει τώρα χρόνος υπάρχει, ακόμα και αν παίζει στην κατηγορία +75.
Και από το κράτος δεν ζητούνε τίποτα άλλο από χώρους. Γήπεδα που να μπορούν να κάνουν το χόμπι τους και να γλιτώσουν λεφτά από το σύστημα υγείας, αφού η άθληση προστατεύει από τις καρδιακές, για παράδειγμα, παθήσεις. Με τα δημοτικά ή κρατικά γήπεδα να είναι ανύπαρκτα ή σπάνια. Στα Βριλήσια που μένω, δεν υπάρχει. Τα τρία δημοτικά γήπεδα τένις που υπάρχουν έχουν εκχωρηθεί σε δασκάλους και έναν σύλλογο, με αποτέλεσμα ο ερασιτέχνης τενίστας να πρέπει να πηγαίνει σε ιδιωτικά clubs. Είναι το σημείο που θα έπρεπε να μπει το κράτος. Και είναι το σημείο που δεν πρόκειται να μπει αφού η προβολή βρίσκεται στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και το μεγαλύτερο έργο είναι ένας νόμος που μπορεί να αφήσει τις ομάδες εκτός Ευρώπης. Το να κάνεις κάτι όμως, εκτός από ζημιές, είναι κόπος.
Πηγή: SportDay