Η λέξη «σκάνδαλο» ακούστηκε πολλές φορές κατά τη διάρκεια της χθεσινής (19/05) μέρας, μετά την αθωωτική απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας για την ΠΑΕ Βέροια και τους Γιώργο Αρβανιτίδη και Γιώργο Λαναρή για τις κατηγορίες περί χειραγώγησης του περιβόητου αγώνα με τον Ολυμπιακό στις 6 Ιανουαρίου 2013. Τα «αξιότιμα» μέλη της Επιτροπής τους απήλλαξαν λόγω… αμφιβολιών.
Ποιο σκάνδαλο ρε παιδιά; Με όσα έχουν δει τα ματάκια μας και έχουν ακούσει τα αυτάκια μας τα τελευταία χρόνια, είδηση θα είχαμε, αν η απόφαση ήταν διαφορετική. Κι ας έχει αποφασίσει αλλιώς ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς και ο εισαγγελέας για τα πρόσωπα, στα οποία επέβαλε περιοριστικούς όρους ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο, συν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Γιώργο Αρβανιτίδη. Κι ας ετοιμάζεται να καλέσει σε απολογία όλους τους Έλληνες ποδοσφαιριστές της Βέροιας, που είχαν αγωνιστεί στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Ολυμπιακό για να τους απαγγείλει κατηγορίες για «δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα». Ψιλά γράμματα…
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε την πειθαρχική δίωξη βάσει του Πειθαρχικού Κώδικα του 2012, που είναι ευνοϊκότερος από τον σημερινό για τα πρόσωπα, αλλά όχι για τις ομάδες. Τι έκανε η Πειθαρχική Επιτροπή; Εφάρμοσε τον Π.Κ. του 2012 για Αρβανιτίδη και Λαναρή, που απηλάγησαν λόγω αμφιβολιών, αφού δεν επαρκούσαν οι ενδείξεις, αλλά για τη Βέροια εφήρμοσε τον Π.Κ. του 2014(!), σύμφωνα με τον οποίο, για να αποδειχτεί η υπαιτιότητα της ΠΑΕ απαιτείται η εμπλοκή τριών τουλάχιστον ποδοσφαιριστών. Αυτό δεν συμβαίνει κι έτσι, απαλλάχθηκε και η ομάδα. Απίστευτο; Ναι, αλλά και ελληνικό…
Όσο και να αναρωτιόμαστε εμείς οι «κοινοί θνητοί» πως έγινε αυτό, ποτέ δεν θα καταλάβουμε πραγματικά το σκεπτικό των αποφάσεων. Οι άνθρωποι δεν παίζονται. Είναι άλλης κλάσης και άλλου επιπέδου. Μιλάμε για επιστήμη. Κάθε τρεις και λίγο υπάρχουν αφορμές για να λέμε το «δεν γίνονται αυτά τα πράγματα» και κάθε φορά συμβαίνει κάτι καινούργιο και οδηγούμαστε στο συμπέρασμα: «τελικά δεν τα έχουμε δει όλα». Δεν μπορώ να προσδιορίσω μέχρι πότε ακριβώς θα… μένουμε με το στόμα ανοιχτό, αλλά νομίζω ότι πλησιάζει η ώρα που θα μπει ένα τέλος σε αυτή την ασυδοσία αποφάσεων.
Δεν ξέρω, επίσης, αν θα υπάρξει το περιβόητο ποδοσφαιρικό Gr-Exit από FIFA και UEFA λόγω του ψηφισθέντος αθλητικού νομοσχεδίου, αλλά ανεξάρτητα με το τι θα συμβεί, θεωρώ ότι για ένα από τα πράγματα για τα οποία θα μείνει στην ιστορία ο Σταύρος Κοντονής είναι ότι πέρασε την διάταξη για τους τακτικούς εν ενεργεία δικαστές με τριετή θητεία. Είναι κάτι που δεν ήθελε επουδενί η ΕΠΟ και έδωσε μεγάλη μάχη για να το αποφύγει. Κι όταν αυτό εφαρμοστεί, τότε τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Και το «αλλιώς» σημαίνει ισονομία και πραγματική απονομή δικαιοσύνης…
Πηγή: sport-fm.gr