Ο Παναθηναϊκός συμφώνησε με τον Αντρέα Στραματσιόνι, ο οποίος αναμένεται άμεσα στην Αθήνα για να υπογράψει με τους Πράσινους και να πιάσει δουλειά. Ποιος είναι, όμως, ο νεαρός Ιταλός τεχνικός και τι έχει πετύχει στην καριέρα του;

Καταρχήν, μόνο και μόνο το γεγονός ότι έχει περάσει από τον πάγκο της Ίντερ λέει κάτι. Ένας τεχνικός που έχει εργαστεί σε ομάδες του Καμπιονάτο (και Ουντινέζε) κάνει μεγαλύτερο "κλικ" στον κόσμο και -θεωρητικά τουλάχιστον- εμπνέει περισσότερο.

Παράλληλα, "μετράει" το γεγονός ότι έχει συνυπάρξει με παγκόσμιους σταρ του ποδοσφαίρου, όπως είναι ο Ζανέτι, ο Καμπιάσο (του Ολυμπιακού), ο Μιλίτο, ο Μαϊκόν και ο Σνάιντερ, ενώ παράλληλα έχει εργαστεί με επιτυχία στις ακαδημίες της Ρόμα και της Ίντερ. Του αρέσει, δηλαδή, να δουλεύει με νεαρούς κι αυτός προφανώς ήταν ένας σημαντικός λόγος για να τον επιλέξουν στον Παναθηναϊκό.

Όλα τα παραπάνω σκιαγραφούν το ...καλό προφίλ του 39χρονου τεχνικού. Πάμε τώρα να δούμε και τα αρνητικά του που δεν τα λες και λίγα. Πρώτα απ΄ όλα, μιλάμε για έναν προπονητή που δεν έχει κάνει καριέρα ποδοσφαιριστή. Κι αυτό μπορεί να έχει αντίκτυπο, διότι ο κόουτς οφείλει να γνωρίζει την ψυχολογία του παίκτη. Θα πείτε και ο ...Μουρίνιο δεν ήταν ποδοσφαιριστής, αλλά ο Μουρίνιο είναι ο ...Special One.

Παράλληλα, πρόκειται για έναν προπονητή που δεν έχει γευτεί ποτέ τη χαρά του τίτλου, παρά μόνο με τους Νέους της Ρόμα και της Ίντερ. Όταν ήταν στην πρώτη ομάδα των Νερατζούρι, πέτυχε κάποιες μεγάλες νίκες με Μίλαν (4-2 εντός) και Γιουβέντους (1-3 εκτός), αλλά έβγαλε την ομάδα 9η, ενώ απέτυχε και στην Ουντινέζε.

Επίσης, αν σκεφτούμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα του φετινού Παναθηναϊκού είναι η αμυντική λειτουργία, ο Στραματσιόνι δεν έχει να επιδείξει και κανένα σπουδαίο έργο σε αυτόν τον τομέα. Στην Ίντερ κράτησε ανέπαφη την εστία της ομάδας του μόνο στο 1/3 των αγώνων και πέρυσι με την Ουντινέζε είχε παθητικό 66 γκολ, πολύ μεγάλο νούμερο αν κρίνουμε ότι προτιμάει ως σύστημα το συντηρητικό 3-5-2.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Τρελάθηκε" ο Γιαννακόπουλος και φέρνει παικταρά;