Την έκτη του εντός έδρας νίκη, διατηρώντας παράλληλα την παράδοση που έχει απέναντι στα Χανιά, πέτυχε ο Απόλλωνας. Έπειτα από ένα πρώτο εικοσάλεπτο στο οποίο δεν δημιουργήθηκε κάποια αξιιόλογη φάση, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ ήταν εκείνη η οποία στην πρώτη της κυριολεκτικά φάση στο παιχνίδι, ευτύχησε να προηγηθεί στο σκορ στο 25΄ χάρη σε κεφαλιά του Δεληζήση έπειτα από κόρνερ του Βάντερσον.

Έπειτ από την εξέλιξη αυτή η «Ελαφρά Ταξιαρχία» ήταν αυτή που πατούσε καλύτερα στο γήπεδο από τους Κρητικούς και στο 44΄ έχασε σημαντική ευκαιρία προκειμένου να ζευγαρώσει τα τέρματα της, το σουτ του Τζιώρα όμως έφυγε δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πρίφτη. Από την πλευρά της η ομάδα του Γιώργου Λυρώνη με εξαίρεση τα σουτ των Κατσαμπά και Παλιάτσιου στο 38΄ και στο 40΄ αντίστοιχα, τα οποία δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα, δεν κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία της στα καρέ του Αποστολίδη με συνέπεια το υπάρχον σκορ να μείνει ως έχει μέχρι την λήξη του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη και πιο συγκεκριμένα στα πρώτα λεπτά του αγώνα καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία της άλλης, ενδεικτικό του κακού ρυθμού που υπήρχε στον αγώνα. Όλα αυτά μέχρι το 66΄ όταν το σουτ που επιχείρησε ο Φαρινόλα για λογαριασμό των γηπεδούχων, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του τέρματος του Πρίφτη.

Από το σημείο εκείνο και μετά ο Απόλλωνας ήταν αυτός που κατάφερε να διαχειριστεί με επιτυχία το υπέρ του αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι πλην της φάσης του 76΄ και του σουτ του Φαρινόλα το οποίο κατέληξε κόρνερν δεν απείλησε ιδιαίτερα τους φιλοξενούμενους , με συνέπεια αυτό να μείνει ως έχει μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Μπάμπης Τεννές): Αποστολίδης, Πάνος, Ψιάνος, Κύργιας, Δεληζήσης, Φατιόν, Σουνάς (46' Ρουσάκης), Βάντερσον, Φαρινόλα, Μπουντόπουλος (80'Μπουντόπουλος), Τζιώρας (63' Ανρί Καμαρά).

ΧΑΝΙΑ (Γιώργος Λυρώνης): Πρίφτης, Παγώνης, Μπριλάκης, Διαμαντόπουλος, Καρτσαμπάς, Τσούτσης, Μασάδο, Μ. Νύκταρης (71' Χατζηλιάδης), Καμινιώτης (55' Νάκας), Γκέσιος (35' Παλιάτσιος), Δεινόπαπας.