Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιούλιου Συναδινού:
Για τα έργα που θα γίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις της Θεσσαλονίκης: «Δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με ό,τι είχαμε πει για το Καυτανζόγλειο. Το έργο θα γίνει κανονικά εντός 2016. Θα γίνουν όλες οι διαδικασίες, οι δημοπρασίες και η φάση των ενστάσεων και ό,τι άλλο προβλέπεται για το βοηθητικό του Καυταντζογλείου, αλλά και τον χλοοτάπητα του κεντρικού σταδίου. Αυτή η μελέτη υπήρχε στη γενική γραμματεία αθλητισμού. Θα ακολουθήσει μελέτη για το κεντρικό ταρτάν, το οποίο σύντομα θα φτιαχτεί γιατί είναι μέσα στις προτεραιότητές μας. Τρία ταρτάν έχουμε στις προτεραιότητές μας. Του Καυτανζογλείου, του γήπεδο των Ιωαννίνων και του Αλκαζάρ».
Για τον νέο αθλητικό νόμο που αφορά την εκκαθάριση του Άρη: «Νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα λειτουργεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου. Θα ακολουθήσουν 1-2 μήνες για συνταχθεί το τελικό κείμενο του νομοσχεδίου που προβλέπεται να είναι έτοιμο μέσα στον Μάιο. Αυτό το διάστημα θα έχουμε τις γνωματεύσεις και τις εισηγήσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που είναι μια ανεξάρτητη επιτροπή που επιτελεί το έργο της. Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στις αποφάσεις της ΕΕΑ και τις γνωμοδοτήσεις, ακόμα και όταν έχουμε διαφορετική εκτίμηση ή προσέγγιση των πραγμάτων. Θα περιμένουμε τις τελικές εισηγήσεις για να έχουμε στην τελική του μορφή αυτό το θέμα».
Για τη βούληση που υπάρχει σε ό,τι έχει να κάνει με τις εκκαθαρίσεις: «Η βούλησή μας είναι να πάμε σε μία διαδικασία εξυγίανσης για όλες ανεξαιρέτως τις ομάδες που καμία δεν θα ζημιώνεται αλλά και δεν θα επωφελείται έναντι κάποιων άλλων. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι χρέη τα οποία διαμορφώνονται δεν θα μπορούν να αποσβένονται και να πηγαίνουν στο καλάθι. Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν την ευθύνη και να τα πληρώσουν. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Ίσως πρέπει και η νέα εταιρεία να αναλαμβάνει κάποιες υποχρεώσεις που έχουν δημιουργηθεί. Δεν είναι υγιές να υπάρχουν συνεχώς νέα ΑΦΜ από ένα σωματείο και να μην δίνεται ποτέ λύση. Είναι ανοιχτό αυτό. Θα πάρουμε τις εισηγήσεις της ΕΕΑ, η οποία λειτουργεί θεσμικά ως ανεξάρτητο όργανο, και η νομοπαρασκευαστική επιτροπή θα λάβει υπόψη το θέμα των αθλητικών σωματείων. Ο Άρης είναι από τα ιστορικότερα αθλητικά σωματεία της χώρας. Κανείς δεν θα αδικηθεί, αλλά και κανένας δεν θα μπορεί να ξεχωρίσει από τη συνολική δέσμευση που θα τους αφορά όλους. Σας είπα την προσωπική μου σκέψη, ότι δεν είναι λογικό να ξεπλένονται όλα τα χρέη σε μια πορεία τόσων χρόνων. Κάποιοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν».
Για το πρότζεκτ του ΠΑΟΚ για το Στρατόπεδο Καρατάσιου: «Επί του συγκεκριμένου, για να είμαι ειλικρινής, επειδή έλειπα μία βδομάδα στο εξωτερικό, δεν το παρακολούθησα το θέμα. Γνωρίζω ότι έπεσε στο τραπέζι μια πρόταση, αλλά δεν θα ήθελα να τοποθετηθώ γιατί δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες του θέματος. Τέτοιας εμβέλειας αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να είναι συμβατές με το γενικότερο περιβάλλον, με την τοπική κοινωνία, με τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας, να εξυπηρετούν το αθλητικό σωματείο, να εξυπηρετούν αθλητικές χρήσεις και οπωσδήποτε είναι ένας μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Είναι ένα μοντέλο που μπορεί να λειτουργήσει με μία σύνθετη λειτουργία. Δεν είμαι αρνητικός σε μία τέτοια λογική».
Για την αντίδραση της FIFA και της UEFA στη διακοπή του Κυπέλλου: «Την έχουμε ακούσει αυτήν την καραμέλα αρκετές φορές για να διατηρηθεί το Βατικανό που υπάρχει εδώ. Αυτός ο νόμος (για τη διακοπή του Κυπέλλου) έχει ψηφιστεί από τον Μάιο του 2015 και παρέχει τη δυνατότητα στον υπουργό να διακόπτει είτε προσωρινά είτε οριστικά τις οποιεσδήποτε επαγγελματικές ή ερασιτεχνικές διοργανώσεις. Αν επιδιωχθεί να γίνει συνάντηση από τη FIFA ή την UEFA δεν θα αρνηθεί ο υπουργός. Στον νόμο που ψηφίστηκε η FIFA και η UEFA είχαν δηλώσει την αποδοχή και την πλήρη συμφωνία τους. Δεν μασάμε από τον μπαμπούλα. Εκκρεμεί η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έχει προσφύγει η ΕΠΟ. Εδώ μιλάμε για τη δικαστική εξουσία, η οποία θα αποφασίσει περί αυτού. Εμείς θα σεβαστούμε το αποτέλεσμα του ΣτΕ. Δεν είναι σωστό να παρεμβαίνει η κυβέρνηση στους δικαστικούς θεσμούς. Όταν μια Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων έχει πρόβλημα και προσφεύγει στα πολιτικά δικαστήρια, αμέσως η ΕΠΟ πάει και κατακρεουργεί την Ένωση ή τη βάζει στη θέση της κάτω από ένα καθεστώς απειλών και αποκλεισμού. Στην ίδια περίπτωση η ΕΠΟ επέλεξε τη δικαστική εκκαθάριση της υπόθεσης στο ανώτατο δικαστικό επίπεδο. Είναι μια παραδοξότητα».
"Κίνδυνος για τον Άρη!"
| 22/03/16 - 17:20