Στην όλη κουβέντα μπαίνει και η γνώμη διακεκριμένων προπονητών, όπως σερ Άλεξ Φέργκιουσον και ο πρώην ομοσπονδιακός τεχνικός Γκλεν Χοντλ αλλά και του Γκάρι Λίνεκερ οι οποίοι θεωρούν πως ο Καντέ ήταν αυτός που ξεχώρισε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον στη σεζόν που διανύουμε.

Η αλήθεια είναι πως όποιον και να διαλέξει κάνεις ανάμεσα σε αυτήν την τριάδα, θα έχει δίκιο γιατί πραγματικά ο καθένας τους ήταν καθοριστικός στο να μπορέσει η Λέστερ να φτάσει σε αυτό το τεράστιο ποδοσφαιρικό θαύμα.

Οι πληροφορίες την Κυριακή ανέφεραν πως ο Γάλλος ήταν εκείνος που συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις μπροστά από τον Βάρντι. Σε εκπομπές οι περισσότεροι από τους σημαντικούς αρθρογράφους δεν είχαν κρύψει την προτίμηση στο Γάλλο χαφ και αυτό φάνηκε από τα tweets που έκαναν πολύ σημαντικές φυσιογνωμίες της αγγλικής δημοσιογραφίας τώρα που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα! Ο Πολ Χειγουορντ, ο Φιλ Μακναλτι, ο Όλιβερ Κέι και ο Τζοναθαν Νοκροφτ αποκάλυψαν πως η ψήφος τους πήγε στον Καντέ ωστόσο όλοι συμφωνούν πως ο Βαρντι ειναι άξιος νικητής!

Αυτό είναι και το παράδοξο της χρονιάς που διανύουμε. Το γεγονός δηλαδή πως μία ομάδα όπως η Λέστερ, που πριν αρχίσει η σεζόν ήταν φαβορί για να υποβιβαστεί, για να μπορέσει να κάνει αυτό που βλέπουμε όλοι με τα μάτια μας και δεν το πιστεύουμε χρειαζοταν παραπάνω από έναν ποδοσφαιριστή που θα ξεχωριζε! Άλλες χρονιές, η αλήθεια είναι πως αυτός που θα αναδεικνυόταν από τους δημοσιογράφους ή από τους ποδοσφαιριστές έμοιαζε από μακριά το ποιος θα είναι. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, όπως εκείνη του Σουάρεζ πριν δύο χρόνια, του Ροναλντο το 2008 και το 2009, του Ανρι το 2004 και το 2006 και του Κιν το 2000 θα μπορούσε να μην... γίνει καν ψηφοφορία! Το ιδιο και το 1996 οταν ο Καντονά ψηφίστηκε πανηγυρικά ή το 1995 που ο Σίρερ οδήγησε τη Μπλάκμπερν στον τίτλο! Για να μην παμε ακομα πιο παλιά στις περιπτώσεις που ο Τζον Μπαρνς κατέκτησε το βραβείο και των δημοσιογράφων και των παικτών το 1988 και το 1990 ή ο Τζορτζ Μπεστ που σάρωσε τα παντα το 1968. Τα βραβεία ειναι πολλες φορές διχαστικά αλλα δεδομένα παντα υπάρχουν παίκτες που απο μακριά κανει "μπαμ" η χρονια πως αξίζουν το βραβείο! Ο Εντεν Αζάρ για παράδειγμα στη περασμένη περίοδο ηταν με διαφορα ο πιο καθοριστικός παίκτης για την Τσελσι στο δρόμο προς τον πρώτο της τίτλο στην Πρεμιερ Λιγκ απο το 2010 και σεν ξαφνιάστηκε κανεις που άκουσε το όνομα του! Το ίδιο είχε συμβεί και το 2013 όταν η εξαιρετική χρονιά του Γκάρεθ Μπέιλ με τη φανέλα της Τότεναμ του έδωσε το εισιτήριο, μέσα και από το βραβείο που πήρε, στο να γίνει ο πιο ακριβός παίκτης στον κόσμο μεταγραφόμενά στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Άλλες φορές όμως η κορυφή στο τέλος της σεζόν, κυρίως από τους δημοσιογράφους, είδε παίκτες που προξένησαν εντύπωση. Πιο χαρακτηριστική περίπτωση από το 1999 δεν υπάρχει. Το ότι σε μία χρονιά όπου κυριάρχησαν οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που οδήγησαν την ομάδα τους στο περίφημο τρεμπλ, οι συντάκτες ανέδειξαν τον Γάλλο Νταβίντ Ζινολά της Τοτεναμ η επιστήμη απλά σηκώνει τα χέρια!

Έτσι λοιπόν για την τωρινή περίπτωση της Λέστερ μπορεί οι γνώμες να διΐστανται αλλά σε πραγματικά μεγέθη κανείς δεν μπορεί να φέρει ιδιαίτερη αντίρρηση όποιον και από τους τρεις να διάλεγε κάνεις για τα βραβεία. Χωρίς τα γκολ του Βαρντι μπορεί να μην ερχόταν ποτέ αυτο που εξελίχτηκε μπροστα μας οπως και χωρίς το τρέξιμο και τα κλεψίματα του Καντέ σε κάθε σημείο του γηπέδου! Ομως και χωρίς την έμπνευση που έδινε στην ομάδα, ο Μαχρεζ με τις ασίστ αλλά και με τά 12 γκολ εκτός έδρας η Λεστερ πιθανοτατα θα ειχε καταρρεύσει! Και εδω ειναι το μυστικό αυτής της παραμυθένιες ιστορίας αφου η δύναμη των"αλεπούδων" ειναι η ιδια η ομάδα και όχι μεμονωμένα άτομα! Συνεπώς ωραια τα βραβεία αλλα αυτη η Λεστερ απέδειξε στην πράξη το ρητό που ειχε πει κάποτε ο Λόταρ Ματέους πως "Μία μεγάλη ομάδα δεν την κάνουν 11 καλοί παίκτες αλλά 11 που παίζουν καλά μαζί"!  

Πηγή: england365.gr