H Λέστερ πήρε το πρωτάθλημα στην Αγγλία και παραμιλάει ο πλανήτης, αφού στην αρχή της σεζόν ήταν στόχος η αποφυγή του υποβιβασμού και τελικά κατέληξε πρώτη με αντιπάλους μεγαθήρια, όπως η Γιουνάιτεντ, η Σίτι, η Τσέλσι, η Τόττεναμ, η Λίβερπουλ. Τώρα πρέπει κανονικά να βγει ο παράγοντας της Λέστερ και να πει στους υπόλοιπους «επενδύστε και εσείς, για να πάρετε το πρωτάθλημα».
Αυτό ακούμε από τους παράγοντες του Ολυμπιακού. Φυσικά Λέστερ υπήρξε και στην Ελλάδα. Στην δεκαετία του 80 . Η Λάρισα που πήρε το πρωτάθλημα. Τότε , που όπως λένε κάποιοι σημερινοί-που δεν έζησαν εκείνες τις εποχές – υπήρχε ο... Βαρδινογιαννισμός. Τότε, λοιπόν, επι....Βαρδινογιαννισμού το πρωτάθλημα το πήρε η Λάρισα, διότι μπορούσε να το πάρει.
Σήμερα, όχι η Λάρισα δεν μπορεί να το πάρει στην Ελλάδα, αλλά ούτε ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ με τις συνθήκες, που επικρατούν. Και προσπαθούν κάποιοι σήμερα να μας πείσουν, ότι αυτά, που έκανε ο Βαρδινογιάννης από το 1979 που ανέλαβε μέχρι το 1996, που... τελείωσε η κυριαρχία του , είναι τα ίδια με αυτά που κάνουν από το 1996 μέχρι σήμερα ο Κόκκαλης και ο Μαρινάκης. Φυσικά οι αριθμοί τους εκθέτουν. Την εποχή του Βαρδινογιαννισμού, λοιπόν, ο Παναθηναϊκός είχε έξι πρωταθλήματα, ο Ολυμπιακός πέντε πρωταθλήματα, αλλά πέντε πρωταθλήματα η ΑΕΚ και από ένα ο ΠΑΟΚ και η Λάρισα.
Από το 1996 μέχρι σήμερα ο Ολυμπιακός έχει 18 στα 20 και τα άλλα δύο το πήρε ο Παναθηναϊκός με τα χίλια ζόρια και στα πλαίσια της στατιστικής 2 στα 20 μπορεί να …..ξεφύγουν! Μιλάμε για χαώδη διαφορά. Στο ελληνικό πρωτάθλημα και με τις συνθήκες διεξαγωγής του μέχρι το 1996 μπορούσε να βρεθεί η αντίστοιχη Λέστερ στην Ελλάδα και να το πάρει, όπως βρέθηκε και το πήρε η Λάρισα.
Στο σημερινό ελληνικό πρωτάθλημα(έτσι όπως διεξάγεται, μέσω τηλεφώνων και εντολών ) αυτό δεν γίνεται ΠΟΤΕ. Διότι το πρωτάθλημα εδώ επιτρέπεται να το πάρει μόνο ΕΝΑΣ. Και αυτός ο ένας, που έχει κάνει όσα έχει κάνει και έχει απομακρύνει και τους δικούς του οπαδούς από το γήπεδο, είναι αυτός, που κουνάει το δάκτυλο στους άλλους και λέει, ότι «επενδύστε για να πάρετε το πρωτάθλημα». Αλλά όταν μιλάς, αυτή η μπάλα μπορεί να σε ξεφτιλίσει. Αυτοί, που το έλεγαν αυτά τα χρόνια αυτό στην Ελλάδα τι λένε τώρα για την Λέστερ; Ότι επένδυσε παραπάνω χρήματα από την Γιουνάιτεντ, την Τσέλσι, την Τόττεναμ, την Σίτι, την Λίβερπουλ και το πήρε;
Η ουσία είναι μία. Αυτό, που γίνεται στην Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια δεν γίνεται σε καμία από τις 54 χώρες της ΟΥΕΦΑ. Δεν υπάρχει ομάδα σε άλλη χώρα να έχει πάρει 18 στα 20. Οπότε καλό είναι οι... αντικειμενικοί όταν λένε για την Λέστερ αυτές τις ημέρες να συμπληρώνουν, ότι στο πρωτάθλημα το δικό μας, όπου όλοι είναι στην υπηρεσία του ενός δεν μπορεί να υπάρξει Λέστερ. Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και αν πικραίνει κάποιους.
ΥΓ: Η άλλη κουβέντα, που γίνεται είναι για τον Ρανιέρι. Ο Ρανιέρι ήρθε στην Ελλάδα βρήκε μία δυαλυμένη Εθνική από μία ΕΠΟ, που διέλυσε την ομάδα, που έφθασε στους 16 του Μουντιάλ το 2014 και δεν μπόρεσε να σώσει ένα καράβι, που βούλιαζε. Φυσικά έχει ευθύνη και ο ίδιος, αλλά μεγαλύτερη ευθύνη έχει η ΕΠΟ, για τους λόγους, που είπα.
Από την άλλη, όμως, υπάρχουν πολλά παραδείγματα προπονητών, που έχουν αποτύχει σε Εθνική ομάδα και έχουν πετύχει σε συλλόγους και το αντίθετο. Υπάρχουν και προπονητές, που σε μία ομάδα πάνε μία χαρά και στην άλλη φεύγουν αποτυχημένοι. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο.
ΥΓ2: Χρόνια πολλά και καλά σε όλους με υγεία που είναι το πολυτιμότερο αγαθό. Και καλό μήνα έστω και με λίγη καθυστέρηση.
Πηγή: gazzetta.gr