«Με την ΑΕΚ υπέγραψα συμβόλαιο για οκτώ μήνες. Μέχρι τον Δεκέμβριο όλα ήταν καλά. Ο Ιανουάριος ήταν φανταστικός, κάναμε σερί νικών τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο κύπελλο και αυτό πιστεύω πως δημιούργησε κάποια πίεση στον πρόεδρο να μου ανανεώσει το συμβόλαιο. Νομίζω πως αυτή η πίεση κορυφώθηκε όταν νικήσαμε τον Ολυμπιακό, που μέχρι τότε ήταν αήττητος. Θα έλεγα ότι τότε υπό μια έννοια ‘τρελάθηκε’ ο πρόεδρος και επιθυμούσε να ανανεώσω. Ακολούθησαν πολλά σκαμπανεβάσματα σε αυτή τη σχέση και στο τέλος της σεζόν εγώ ένιωσα πως έπρεπε αυτό το θέμα επιτέλους να λυθεί. Όχι μόνο για το δικό μου μέλλον, αλλά και για την ομάδα για να κάνει τον προγραμματισμό της για τη νέα σεζόν. Είναι πράγματα που συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο, καθόμαστε και μιλάμε, τα βρίσκουμε ή όχι. Η μεταξύ μας συνάντηση δεν πήγε καλά, δεν θα πω ότι δεν πήγαν καλά οι διαπραγματεύσεις διότι δεν μου έγινε ποτέ συγκεκριμένη πρόταση. Ενημέρωσα, λοιπόν, ότι δεν μπορώ να μείνω» ανέφερε ο Πογέτ και πρόσθεσε: «Χρειάστηκε σε μια ώρα, λοιπόν, να πάρω μια απόφαση για το αν θα μείνω ή όχι. Ενημέρωσα τον πρόεδρο, ο οποίος δεν πήρε καθόλου καλά αυτά που είπα και μας έδιωξαν. Όλα συνέβησαν από τις έξι το απόγευμα μέχρι τις εννέα το βράδυ. Ευτυχώς η ομάδα έμεινε ενωμένη και κατάφερε να κατακτήσει το Κύπελλο».

Όσο για τις διαρροές προς τα ΜΜΕ, είπε: «Όταν είσαι στην Ελλάδα πρέπει να υποστείς πολλά πράγματα. Επί ενάμιση μήνα έκανα προπονήσεις και ουδείς με είχε ενημερώσει πως όσα έλεγα στα αποδυτήρια, έβγαιναν στις εφημερίδες. Μια ημέρα απλά ρώτησα τον υπεύθυνο επικοινωνίας γενικά τι εντύπωση υπάρχει για εμένα και μου είπε ότι όλα γράφονται στις εφημερίδες. Έτσι είναι η Ελλάδα. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες ακόμα και στην εθνική. Εκεί άρχισα πια να ελέγχω αυτό που λέω».

Τέλος, για την απόφασή του να δουλέψει στην Ελλάδα και την εντύπωση από το ελληνικό ποδόσφαιρο, τόνισε: «Ήθελα να ψαχτώ και να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό. Μετά από τόσα χρόνια στην Αγγλία ήθελα κάτι πιο κοντά στη Λατινοαμερικάνικη νοοτροπία και με την Ελλάδα έχουμε πολλά κοινά. Στην Αγγλία, βέβαια, το ποδόσφαιρο είναι πιο ουσιαστικό. Στην Ελλάδα όταν μια ομάδα είναι μπροστά στο σκορ, βλέπεις τους ποδοσφαιριστές της να σταματούν να παίζουν. Μπορεί να κάνουν τους τραυματίες για να κερδίσουν χρόνο. Συμβαίνει και αυτό».