Όπως και να το δει πάντως κανείς, ειναι μια ιστορική απόφαση την οποια παίρνουν κυρίως οι άνθρωποι πανω απο τα πενήντα και με τις επιπτώσεις να πρεπει κυρίως να τις βιώσουν οι νέοι! Αυτοι που σε ηλικίες 18-35 ψήφισαν συντριπτικά υπέρ της παραμονής!
Ωστόσο αυτη ειναι η δημοκρατία και το αποτέλεσμα του 52-48 δείχνει πως πλειοψηφία επέλεξε την αποχώρηση! Η Ευρωπη ειναι η μεγαλη ηττημένη αλλα με τη Γερμανια να θεωρεί εδω και χρονια ως τσιφλίκι της την Ευρωπαϊκή Ένωση ηταν θέμα χρόνου να συμβει! Η έλλειψη ηγετών στην Ευρωπη οδήγησε σε αυτη την ένωση που πρώτα προφυλάσσει τους αριθμούς και τις τράπεζες και μετα ενδιαφέρεται για τους ανθρώπους!
Ειναι αδυνατο να φανταστώ τη Βρετανία να ειχε παθητικό ρολο αν σημερα βρίσκοταν επικεφαλής η Μάργκαρετ Θάτσερ ή ακομα και ο Χάρολντ Γουίλσον για να μην πάμε πιο πίσω και κάνουμε κουβεντα για το αν ποτε θα τολμούσαν η Μερκελ και ο Σόιμπλε να συμπεριφέρονται ετσι αν υπήρχε ακομα ενα πολιτικό μέγεθος σαν τον Τσόρτσιλ! Η Ευρώπη ομως πληρώνει εδω και χρονια τους λογής λογής Μπλερ,Σαρκοζί, Καμερον,Ολάντ Ραχόι, Ρέντζι που εχουν γινει ουραγοί του καθε Μπους παλιότερα η Μερκελ πιο πρόσφατα!
Αλλα και η Βρετανία βγαινει χαμένη άσχετο αν αυτη το στιγμη καποιοι θριαμβολογούν! Το Ηνωμενο Βασίλειο με αυτη τη μορφή που το ξέραμε τελείωσε! Η Σκωτία και η Βόρεια Ιρλανδια που ηταν υπέρ την παραμονής και ψήφισαν ετσι αργά η πολυ γρηγορα θα απαιτήσουν απόσχιση απο μια χώρα που εχει άλλες βλέψεις! Ενω πριν ενάμιση χρόνο με το δημοψήφισμα στη Σκωτία έμοιαζε να τελείωνε η οποια σκεψη για αποχώρηση απο τη Βρετανία το Brexit αποτελείωσε όποιον δεσμό μπορούσαν δυο ετερόκλητες δυνάμεις να ειναι ενωμένες! Η Ουαλία θα ακολουθήσει σχεδον βέβαιο και αυτη το δρόμο της και οι παρενέργειες θα ειναι αισθητές για δεκαετίες!
Ταυτόχρονα το αποτέλεσμα απελευθερώνει δυνάμεις σε άλλες χώρες που επισης θα απαιτήσουν ανεξάρτητες πορείες! Οι Βάσκοι και οι Καταλανοί εκτιμούν αναλυτές πως εως το 2026 θα ειναι πια μόνες τους και το ιδιο αναμένεται να ισχύσει καποια στιγμη με τη Λίγκα του Βορρά ατην Ιταλία!
Το τέλος της ευρωπαϊκής ένωσης με τη μορφή που ειχε πια παρει ηταν μαθηματικά δεδομένο ειδικα απο τη στιγμη που καποιοι στο Βερολίνο το ειχαν εκλάβει (με φερετζέ τις Βρυξέλλες) ως ευκαιρια για κυριαρχία τους!
Για τη βρετανική κοινωνία θα φανεί μετα απο μια δεκαετία σχεδον αν ηταν καλο ή κακό αυτο το αποτέλεσμα! Για το Ηνωμενο Βασίλειο ωστόσο αυτη η μερα θα μνημονεύεται μετα απο χρονια ως η αρχή του τέλους μιας ένωσης που κράτησε απο το 1707. Και μονο ο χρόνος θα αποδείξει αν και ποιοι υπήρξαν νικητές και ηττημένοι!
Πηγή: england365.gr