Ο ΠΑΟΚ έχει σχήμα για να παίξει στην αντεπίθεση, χωρίς δημιουργό και με δύο ποδοσφαιριστές στα άκρα που βασίζονται στην ταχύτητά τους.
Σχηματισμό για να παίξει αμυντικά και αντεπίθεση αλλά και κατοχή μπάλας 60% που δεν ήξερε τι να την κάνει. Η απόφαση Ιβιτς να παίξει με δημιουργικό χαφ τον Σάκχοφ σε συνδυασμό με το πρέσινγκ του Μοράις άνοιγαν τον ΠΑΟΚ στα δύο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ ήταν πως δεν ήξερε τι να κάνει την κατοχή μπάλας. Δεν υπήρχε δημιουργικός χαφ, ο Σάκχοφ είναι εντελώς ακατάλληλος για τη θέση και η μπάλα δεν πήγαινε στην τριάδα του άξονα. Πίεζε και η ΑΕΚ ψηλά και βλέπαμε συνέχεια τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ αλλά και τον Γλύκο να πηγαίνουν σε μεγάλες μπαλιές.
Και η ΑΕΚ όμως ήταν φοβισμένη και ακίνδυνη. Εδειχνε να είναι ικανοποιημένη με το 0-0, έπαιζε μόνο για αυτό, οπότε δεν μπορεί να πει κανείς πως αδικήθηκε που έχασε. Οι αλλαγές βοήθησαν τον αγώνα. Είναι δεδομένο πως αν ο Ιβιτς είχε ξεκινήσει με Μπίσεσβαρ και Μυστακίδη και ο Μοράις τον Λάζαρο, θα βλέπαμε περισσότερες φάσεις και θα υπήρχε ρυθμός.
Ο ΠΑΟΚ πρόλαβε να πετύχει το χρυσό τέρμα, παρότι ο Ιβιτς άργησε υπερβολικά να διορθώσει το σχήμα. Εκλεισε το παιχνίδι με 3 ποδοσφαιριστές, που ήξεραν τι να κάνουν την μπάλα και είχαν δημιουργία. Στην τελευταία φάση ο Περέιρα έκανε μία πολύ όμορφη σέντρα και ο Μάτος πετάχτηκε στην απέναντι πλευρά και έκανε το 1-0, δίνοντας μία νίκη που είχε πολλή ανάγκη ο ΠΑΟΚ του Ιβιτς. Μία ομάδα που δουλεύει καλά, που είναι γυμνασμένη, αλλά έχει έναν προπονητή που έχει κολλήσει σε μία λογική ποδοσφαίρου που της στερεί ποιοτικές τελικές επιλογές και είναι φτιαγμένη για ποδόσφαιρο αντεπιθέσεων. Ο Μοράις δεν μπορεί να κριθεί, πήγε να πάρει το 0-0, όπως είχε κάνει και σε ένα αντίστοιχο παιχνίδι πέρυσι ο Πογέτ στη Λεωφόρο. Για μία απόφαση του επόπτη και μία άμυνα που δεν βγήκε, δεν τα κατάφερε.
Πηγή: εφημερίδα Goal