Δεν μου έκαναν έκπληξη όσα είπε ο Τιμούρ Κετσπάγια στη συνέντευξη που έδωσε σε κυπριακό ραδιόφωνο. Αν δεν έχουν πέσει στην αντίληψή σας, μπορείτε να τις διαβάσετε ΕΔΩ. Δεν εξεπλάγην, διότι, πολύ απλά, είναι γνωστά τέτοιου είδους ξεσπάσματα από τον Γεωργιανό τεχνικό. Και όταν απολύθηκε από τον Ολυμπιακό καταφέρθηκε με σκληρή γλώσσα, ιδιαίτερα για τους δημοσιογράφους που υπηρετούν το «ερυθρόλευκο» ρεπορτάζ. Οι εκπρόσωποι του Τύπου μπήκαν και τώρα στο στόχαστρο. «Στην Ελλάδα οι δημοσιογράφοι έχουν εγκλωβίσει το ποδόσφαιρο για το συμφέρον τους. Στην Ελλάδα στην κάθε ομάδα έχουν δική τους εφημερίδα και γράφουν ό,τι θέλουν οι παράγοντες. Τους ταΐζουν ένα σουβλάκι και γράφουν ότι θέλουν», είπε ο Τιμούρ που συνεχίζει να είναι συμπαθής, παρότι πληγώνουν τα λόγια του, γιατί πολλοί εξ ημών ουδέποτε έχουμε ζητιανέψει για οτιδήποτε.
Φαίνεται, ότι η πίκρα τον οδήγησε σε καταγγελίες και αποκαλύψεις. Τα είχε φυλαγμένα στον Μαϊστόροβιτς που το πήρε πάνω του στο θέμα προπονητή, μετά την ήττα στο Καραϊσκάκη και έφερε τον αντικαταστάτη του. «Δεν έγιναν κάποιες μεταγραφές» είπε, κατηγορώντας στα ίσια τον τεχνικό διευθυντή. Παράλληλα αποκάλυψε, ότι ο Λαΐφης κατέληξε στον Ολυμπιακό για 100.000 ευρώ και επιβεβαίωσε το κλίμα που είχε δημιουργηθεί γύρω του, πριν το ματς με τη Λάρισα, όπου στην Ένωση περίμεναν να χάσουν για να γίνει πιο μαλακό το διαζύγιο.
O Τιμούρ καλά έκανε και μαρτυρά για όσα συνέβησαν στην ΑΕΚ. Έκανε όμως ένα σημαντικό φάουλ. Η διαλεκτική του τον έκανε να χάσει όποιο δίκιο είχε. Δεν γίνεται να χρησιμοποιείς δημοσίως εκφράσεις, όπως "τσάμπα μάγκες", μία φράση που έχει διατυπωθεί από ανθρώπους του Ολυμπιακού. Ο ίδιος, ως παίκτης στον Δικέφαλο έκανε μεγάλη θητεία και μετά το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, στην Αγγλία. Υπήρχαν και άλλοι τρόποι, για να περιέγραφε, ότι στην Ένωση υπάρχει σφικτή οικονομική πολιτική και ανύπαρκτο σχέδιο. Του βγάζουμε κόκκινη κάρτα. Είχε όμως τους λόγους του, για να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο. Το έκανε προφανώς, γιατί η ΑΕΚ, όταν έπρεπε δεν τον προστάτεψε και άφησε, να τον αποκαλούν μέχρι και άχρηστο.
Αυτό το επικοινωνιακό πρόβλημα δεν το έχει λύσει ούτε τώρα και οι εργαζόμενοί της παραμένουν απροστάτευτοι. Με τον ίδιο τρόπο δεν συμπεριφέρεται και τώρα στον Μοράις, για τον οποίο αιωρείται, ότι είναι τελειωμένος; Ή μήπως όχι;