Παράλληλα τόνισε πως τα περισσότερα από τα αιτήματα του Δήμου είναι προς την πολιτεία και όχι την ΑΕΚ, την οποία πάντως κάλεσε να μαζέψει τα έγγραφα που απαιτούνται. Όσο για το αυριανό συλλαλητήριο, τόνισε πως δεν έχει πρόβλημα με την πραγματοποίησή του αλλά εξέφρασε την ανησυχία του. 

Αναλυτικά, ο Άρης Βασιλόπουλος μίλησε στον ΣΠΟΡ FM:

-την απόφασή του να βγει να μιλήσει: «Φυσικά και θα έβγαινα εφόσον με καλέσατε και υπήρξε ανάγκη να τοποθετηθούμε για μια σειρά πράγματα που απασχολούν πολύ κόσμο».

-την υψομετρική: «Από τις 28/2014 η εταιρεία ‘Δικέφαλος 1924’ έκανε επίσκεψη στην υπηρεσία μας για να πάρει τα υψομετρικά και ήθελε να τα πάρει την ίδια μέρα κιόλας. Οποιαδήποτε οικοδομή, είτε σπίτι είτε γήπεδο, απαιτεί τα υψομετρικά, για να μετριέται το ύψος του κτιρίου. Σε περίπτωση που υπάρχει μελέτη, είναι απλή διαδικασία και το παίρνει την ίδια μέρα. Όμως επειδή ο δρόμος αυτός πρόκειται να υπογειοποιηθεί, υπάρχει μια σειρά από πράγματα που απαιτούνται. Μιλάμε για τροποποίηση των υψομέτρων λόγω της υπογειοποίησης και απαιτείται εγκεκριμένη μελέτη υπογειοποίησης. Το 2014 το Περιφερειακό Συμβούλιο λέει ότι θα γίνει μια επιτροπή για να παραλάβει τη μελέτη. Μας έχει τύχη να έχουν παραληφθεί μελέτες και να έχουν απορριφθεί. Δεν υπάρχει έγκριση προμελέτης και πόσω μάλλον οριστική μελέτη. Η τεχνική και νομική υπηρεσία το λέει ότι δεν έχει έρθει η εγκεκριμένη μελέτη κι αυτό αφορά στην Περιφέρεια».

-τη συνταγματικότητα του νόμου: «Μου λέτε ότι όλα τα μνημόνια στη χώρα κρίθηκαν συνταγματικά, άρα ο κόσμος δεν πρέπει να διεκδικεί να αλλάξουν κάποια πράγματα στη ζωή του. Κρίθηκε κάτι στο ΣτΕ, αλλά αυτό τι σχέση έχει με τα δίκαια αιτήματα του δήμου, κυρίως απέναντι στην πολιτεία. Τι σχέση έχει μια διοικητική διαδικασία με το αν εγκρίθηκε συνταγματικός ο νόμος».

-το αν βλέπει πιθανότητα σύγκλισης με την ΑΕΚ: «Στο βαθμό που ικανοποιηθούν τα βασικά μας αιτήματα, ναι… Δεν εξαρτάται από μας αν θα γίνει το γήπεδο ή όχι, αλλά από ένα σωρό άλλους παράγοντες. Η ΑΕΚ το γήπεδό της μπορεί να το προχωρήσει. Εμείς ζητάμε συγκεκριμένα πράγματα. Το σωστό ερώτημα, λοιπόν, είναι αν η δημοτική αρχή θα είναι ικανοποιημένη κι όχι αν θα μπλοκάρει την ανέγερση του γηπέδου».

-το τι ζητεί ο Δήμος για το γήπεδο: «Έχει κατατεθεί συγκεκριμένο υπόμνημα. Στην πλειοψηφία τους όλα αυτά που ζητάμε είναι ευθύνη της πολιτείας. Πρώτον, εμείς ζητάμε-ύστερα και από την απόφαση του ΣτΕ-να αντισταθμιστεί ο αποχαρακτηρισμός της δασικής έκτασης με την παραχώρηση άλλης έκτασης, ώστε ο Δήμος να δενδροφυτεύσει και να φτιάξει χώρους αθλητισμού και πρασίνου. Η ΑΕΚ είχε δεσμευτεί είναι ότι θα δενδροφυτεύσει το άλσος, που ήδη γίνεται. Ο Δήμος δημοπρατεί ένα έργο 800.000 ευρώ με χρηματοδότηση της περιφέρειας. Η συζήτηση με την ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι για μια άλλη έκταση που θα δινόταν ως αντιστάθμισμα.

Δεύτερον, πίσω από το γήπεδο βρίσκεται το αμαξοστάσιο και ο σταθμός απορριμμάτων. Το κομμάτι αυτό θα πεζοδρομηθεί κι εμείς εκεί ζητάμε δημόσια χρηματοδότηση. Εμείς τη βρήκαμε αυτή την ιστορία, δεν τη δημιουργήσαμε εμείς. Έχουμε κάνει προτάσεις και μελέτες, αλλά δεν μπορούμε να διαθέσουμε κάποια εκατομμύρια ευρώ για να γίνει κάτι τέτοιο σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας.

Τρίτον, βάσει νομοθεσίας θα έπρεπε οι θέσεις στάθμευσης στο νέο γήπεδο να είναι 3.000. Επειδή δεν ανακαλύπτουμε την Αμερική ή τον τροχό, ο Έλληνας χρησιμοποιεί σχεδόν παντού το αυτοκίνητο. Και στο παλιό γήπεδο υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τη στάθμευση. Πρέπει να υπάρχουν θέσεις στάθμευσης για να εξυπηρετούν τις ανάγκες του γηπέδου. Η συζήτηση αυτή γίνεται πολύ πρόχειρα και με μεγάλη σκοπιμότητα. Η αρχική δέσμευση από την ΑΕΚ ήταν για πάρκινγκ 1.500 θέσεων. Ας μας πουν λοιπόν γιατί τώρα λένε ότι αυτό είναι κακό. Προσπαθούμε να κάνουμε την ανάγκη φιλοτιμία.

Είναι και άλλα αιτήματα, όπως η διαχείριση του άλσους. Με το νέο νόμο περνά η διαχείριση σε έναν φορέα ανάπλασης και φεύγει από το δήμο. Εμείς εκφράζοντας ομόφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου ζητάμε να παραχωρηθεί όλο το άλσος στο δήμο. Όσο για την υπογειοποίηση, υπάρχει μια εικόνα που παρουσιάζεται από την πλευρά της ΑΕΚ για το τι ωραία που θα είναι, αλλά δεν λέγεται πως είναι μια πολύ μικρή υπογειοποίηση. Στην πραγματικότητα στον ίδιο δρόμο υπογειοποιούνται 250 μέτρα και τυφλώνονται δύο δρόμοι. Τα προβλήματα που θα δημιουργήσει σε εκείνο το κομμάτι στην πρόσβαση των πεζών είναι πολύ μεγάλα.

-το αν αρνήθηκε να φύγει η ΑΕΚ από τη Νέα Φιλαδέλφεια: «Ρωτηθήκαμε αν πολιτικά θα συναινούσαμε προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο. Το 2015 μας έγινε το ερώτημα αυτό, για το αν θα συναινούσαμε σε μια πρόταση που έκανε η ΑΕΚ για να φύγει και να πάει στο Μαρκόπουλο κι εμείς φυσικά αρνηθήκαμε οποιαδήποτε τέτοια συζήτηση. Αυτό θα δικαίωνε αυτομάτως όσους λένε ότι δεν θέλουμε το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια. Όποιος ζητά συγκεκριμένα πράγματα λένε ότι δεν θέλει το γήπεδο, με διχοτομικό τρόπο. Εμείς θέλουμε να γίνει το γήπεδο, αλλά να γίνει σωστά. Εμείς από την πρώτη στιγμή δεν θεωρούμε ότι έχουν υπάρξει λύσεις. Το θέμα εμπορικών χρήσεων δεν παρουσιάστηκε ποτέ στα αρχικά σχέδια, οπότε δεν υπάρχει κάποια παραχώρηση από πλευράς ΑΕΚ. Κάθε επιχειρηματίας θέλει να κάνει ένα γήπεδο με το μικρότερο δυνατό κόστος, αλλά το θέμα είναι τι κάνει η πολιτεία. Η δύναμη της ΑΕΚ ήταν η καθημερινή ενασχόληση σε τμήματα ερασιτεχνικού αθλητισμού που αυτή τη στιγμή εξοβελίζονται. Δεν μπορεί να κατηγορείται ο δήμος, όταν η ίδια η ερασιτεχνική ΑΕΚ δεν ενδιαφέρεται για το πού θα στεγαστούν τα τμήματα».

-την έκταση στην Κολούμπια: «Είχε γίνει το 2015 μια συνάντηση στο Υπουργείο παρουσία του κ. Σκουρλέτη. Όταν έγινε πρόταση από τον υπουργό να εξετάσει περιπτώσεις σε παρακείμενο χώρο, μια από αυτές στην Κολούμπια, ο κ. Μελισσανίδης απάντησε ότι δεν αφορά στη δημιουργία γηπέδου».

-τα εξώδικα στον ίδιο και σε συνεργάτες του: «Κατά την άποψή μου τα εξώδικα είναι με επικοινωνιακή σκοπιμότητα για να ικανοποιηθεί ένα οπαδικό κλίμα που στοχοποιεί έναν εχθρό. Η υπηρεσία κάνει τη δουλειά της με τη γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας. Γιατί επιλέγουν να κάνουν εξώδικα και δεν πάνε να μαζέψουν τα χαρτιά που χρειάζεται; Αυτό πρέπει να απασχολήσει και τους φίλους της ΑΕΚ».

-το συλλαλητήριο της Κυριακής: «Έχουμε δημοκρατία και ο καθένας που διαφωνεί ή θεωρεί ότι θίγεται με κάτι, μπορεί να το εκφράσει στα πλαίσια που επιτρέπει το σύνταγμα. Εμείς δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με το συλλαλητήριο. Το πρόβλημα είναι ότι από το 2014 δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε μια δημόσια συζήτηση γι’ αυτό το θέμα, γιατί όλες έχουν διαλυθεί με απειλές και τραμπουκισμούς».