Facebook Pixel Sportdog.gr | Τα «αστεράκια» που δεν ξέρετε (και πρέπει να μάθετε!) των προκριματικών του Μουντιάλ!
| 2017-10-08 10:00:00

Τα «αστεράκια» που δεν ξέρετε (και πρέπει να μάθετε!) των προκριματικών του Μουντιάλ!

του Δημήτρη Χατζή
Τα «αστεράκια» που δεν ξέρετε (και πρέπει να μάθετε!) των προκριματικών του Μουντιάλ!

Kαταπληκτικός ο Ρονάλντο με τα 14 γκολ, ο Ρομέλου Λουκάκου, δυστυχώς για εμάς, πήρε από το χεράκι το Βέλγιο, πίσω όμως από τους φτασμένους σταρ υπάρχουν και ακατέργαστα «διαμάντια» και το Sportdog.gr σας τα παρουσιάζει!

Λίγο πριν από την τελευταία στροφή για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Ρωσία, κάποιες ομάδες έχουν ήδη προκριθεί, αρκετές παλεύουν, άλλες έχουν αποκλεισθεί και υπάρχουν κι αυτές που ελπίζουν στα μπαράζ! Ανεξαρτήτως του τι έχουν κάνει οι ομάδες στα προκριματικά, σε αυτόν τον χρόνο (περίπου) που διήρκεσε ο «μαραθώνιος», υπάρχουν κάποιοι παίκτες, άγνωστοι ακόμα στο ευρύ προσκήνιο, που έκαναν το ξεπετάγμα τους!

Ας τους γνωρίσουμε!

Ράζβαν Μάριν (Ρουμανία)

Οι Βαλκάνιοι δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν την πρόκριση σε άλλη μια μεγάλη διοργάνωση, όπως στο προηγούμενο EURO, όμως ο 21χρονος μέσος... έκανε το κομμάτι του! Ο νεαρός μέσος της Σταντάρ Λιέγης καθιερώθηκε αμέσως στην 11άδα των Βέλγων από τον Γενάρη, από όταν και μετακόμισε από τη Βιτορούλ. Σκόραρε στο ντεμπούτο του στο εκτός έδρας 5-0 επί της Αρμενίας και από τότε δεν έχασε τη θέση του στην 11άδα της Εθνικής! Αμυντικός μέσος (παίζει και δεξιά) με πολλά προσόντα, θα μας απασχολήσει σίγουρα στο μέλλον...

 

Σάντερ Μπέργκε (Νορβηγία)

Πιθανόν, το μεγαλύτερο ταλέντο που έβγαλε η χώρα των φιορδ τα τελευταία χρόνια. Ο 19χρονος μέσος της Γκενκ, ύψους 1,96, έπαιξε πρώτη φορά στην Ανδρών τον περασμένο Μάρτιο, όταν πέρασε αλλαγή στο ματς των προκριματικών με τους Βορειοϊρλανδούς. Ο Μπέργκε από πέρυσι τον Ιανουάριο μετράει ήδη 37 συμμετοχές με την Γκενκ, ενώ ήδη Άρσεναλ και Έβερτον τον έχουν πολύ ψηλά στη μεταγραφική τους λίστα. Από τους πλέον ταλαντούχους αμυντικούς μέσους της γενιάς του, είναι πραγματικά απροσπέλαστος και παρά το ύψος του έχει καλή τεχνική κατάρτιση. Ανυπομονούμε να τον δούμε στην Premier League...

Μίλαν Σκρίνιαρ (Σλοβακία)

Ίσως οι πολλοί μπορεί τον θυμάστε γιατί σκόραρε φέτος στο ματς της Ίντερ με την Κροτόνε διαμορφώνοντας το τελικό 2-0. Ο 22χρονος στόπερ που αγωνίζεται εξίσου καλά και ως αμυντικός μέσος ξεχώρισε πέρυσι με τη Σαμπντόρια, γράφοντας 35 συμμετοχές με τους "μπλουτσερκιάτι", με την ομάδα του Μιλάνο να δίνει το καλοκαίρι περίπου 30 εκατ. ευρώ για να τον κάνει δικό της! O Σκρίνιαρ έχει παίξει βασικός και στα τέσσερα τελευταία ματς της Σλοβακίας, όπως και στην Ίντερ, με την οποία φέτος έχει 7 ματς κι 1 γκολ. Αν η Σλοβακία καταφέρει να προκριθεί στο Μουντιάλ, ο μικρός θα είναι από τις ατραξιόν της ομάδας.

Οζάν Τουφάν (Τουρκία)

Ήδη στόχος των Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Έβερτον το καλοκαίρι που μας πέρασε, ο 22χρονος άσος της Φενέρμπαχτσε είναι ήδη... βετεράνος στην Εθνική Τουρκίας, μετρώντας κιόλας 31 συμμετοχές και 4 γκολ, τα 2 από αυτά στην τρέχουσα προκριματική φάση. H θέση του είναι αμυντικός μέσος, έχει όμως και δημιουργικές ικανότητες, ενώ μπορεί να παίξει και δεξιά, καθώς ξεκίνησε ως μπακ στην Μπούρσασπορ. Βασικός και αναντικατάστατος στη Φενέρ με 5 συμμετοχές και 1 γκολ, αν η Τουρκία πάρει το εισιτήριο για τη Ρωσία, θα είναι σίγουρα στην τελική 23άδα. Για να τα λέμε όλα, το όνομα του είχε εμπλακεί προ μηνών σε σκάνδαλο λαθραίας εισαγωγής πολυτελών αυτοκινήτων στη γείτονα χώρα.

Μπεν Γούντμπερν (Ουαλία) Οι οπαδοί της Λίβερπουλ δεν χρειάζονται... ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς ο 18χρονος επιθετικός/εξτρέμ είναι από τα «πουλέν» του Γιούργκεν Κλοπ! Στην Εθνική Ουαλίας μας συστήθηκε με το πολύ ωραίο γκολ που πέτυχε στο ντεμπούτο του στο ματς με την Αυστρία! Πέρυσι αναδείχτηκε καλύτερος παίκτης των ακαδημιών των «ρεντς» και σίγουρα έχει όλο το μέλλον μπροστά του! Αν η Ουαλία τα καταφέρει και τελικά πάρει το εισιτήριο για το Μουντιάλ, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε το αν ο Κρις Κόουλμαν τον συμπεριλάβει στην αποστολή που θα πάει στη Ρωσία.

Μόουζες Σάιμον (Νιγηρία)

O βραχύσωμος (1,68) εξτρέμ της Γάνδης είναι εδώ και καιρό στα μπλοκάκια όλων των σκάουτερ των μεγάλων ευρωπαϊκών ομάδων, όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει το βήμα παραπάνω. Βασικότατος στη Γάνδη, μέτρησε πέρυσι 41 συμμετοχές και 5 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, το μπαμ όμως το έκανε το με την εθνική Νιγηρίας. Το γεγονός πως οι «σούπερ αετοί» είναι ένα βήμα μακριά από την πρόκριση στο Μουντιάλ το οφείλουν εν πολλοίς στον Σάιμον, καθώς ήταν αυτός που πέτυχε το μοναδικό γκολ της ομάδας στο 1-1 με το Καμερούν, στο πιο κρίσιμο ματς των προκριματικών. Θα είναι σίγουρα στη Ρωσία, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, οπότε θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει πόσο λάθος κάνουν οι μεγάλες ομάδες που δεν τον έχουν αποκτήσει!

Αντόνιο Σανάμπρια (Παραγουάη)

Ο 21χρονος Παραγουανός άσος της Μπέτις, που ξεκίνησε από το μεγάλο σχολείο της «La Masia», το 2017 καθιερώθηκε στην 11άδα της Εθνικής του αλλά δύσκολα θα ξαναβγεί από αυτή! Μπορεί ακόμα να μην έχει βρει δίχτυα με την Εθνική σε 8 παρουσίες του, όμως είναι σε πολύ καλή κατάσταση όπως αποδεικνύουν και τα 4 γκολ που έχει βάλει με τους «βερδιμπλάνκος» στο πρωτάθλημα. Στη Ρόμα μπορεί να μην πήρε ευκαιρίες, πέρυσι όμως τα 11 γκολ που έβαλε με τη Χιχόν τον οδήγησαν στην Μπέτις και έχει όλα τα φόντα για ακόμα ψηλότερα! Το πιο ωραίο πάντως ήταν πως πέρυσι το καλοκαίρι γράφτηκε πως τον ήθελε (σαν δανεικό) μεγάλη ελληνική ομάδα...

Νάιταν Νάντες (Ουρουγουάη)

Το «λιοντάρι» της Μπόκα Τζούνιορς (πήγε φέτος το καλοκαίρι) και πρώην αρχηγός στην Πενιαρόλ, λίγο πριν κλείσει τα 22 (σ.σ. τον Δεκέμβριο) αρχίζει σιγά-σιγά να καθιερώνεται στην Εθνική, όντας ήδη βασικός στις μικρές εθνικές ομάδες. Στα τέσσερα τελευταία ματς της «σελέστε» έχει μπει αλλαγή, αλλά δεν είναι μακριά η ώρα που θα είναι βασικός στην 11άδα. Κλασικός Λατινοαμερικανός αμυντικός μέσος! Δυναμικός αλλά με καλή τεχνική κατάρτιση και πολύ καλή πάσα παίζει άνετα σε όλες τις θέσεις του κέντρου, ενώ στα τέσσερα χρόνια που ήταν στην Πενιαρόλ σημείωσε και 8 γκολ. Αν συνεχίσει έτσι, λογικά δεν θα μείνει για πολύ καιρό στην Mπόκα...

Αλί Αντνάν (Ιράκ)

Αν δεν είστε πολύ φανατικοί με το ιταλικό πρωτάθλημα ή με την... εθνική Ιράκ, το όνομα του δεν θα σας λέει τίποτα. Δεν είναι μικρός (τον Δεκέμβριο κλείνει τα 24), όμως ο αριστερός μπακ της Ουντινέζε, που μπορεί να παίξει όλη την πλευρά, μετράει 39 συμμετοχές με το Ιράκ αλλά και 3 γκολ. Το μόνο σίγουρο είναι πως θεωρείται ο σταρ της πολύπαθης χώρας κάτι σαν ο... Γκάρεθ Μπέιλ του Ιράκ! Πέρα από την πλάκα, είναι πολύ καλός παίκτης και δεν θα μας εκπλήξει αν δεν μείνει πολύ καιρό στους «φριουλιάνι».

Μούσα Βαγκέ (Σενεγάλη)

Ένας 19χρονος Αφρικανός που αγωνίζεται ως δεξιός μπακ και φαίνεται να έχει πολύ λαμπρό μέλλον! Ο νεαρός άσος της ταπεινής Ούπεν (πήγε τον Ιανουάριο) από το Βέλγιο έφτιαξε το όνομα του στις μικρές εθνικές, καθώς στο Μουντιάλ U20 του 2015 ήταν από τα αστέρια της Σενεγάλης, η οποία κατετάγη 4η. Είναι βασικότατο στέλεχος στην ομάδα του, ενώ στην Ανδρών έκανε ντεμπούτο μόλις τον περασμένο Μάρτιο.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags