Μπορεί να απομένει μια αγωνιστική για την ολοκλήρωση των ομίλων στα προκριματικά του Μουντιάλ, αλλά κανείς δεν πιστεύει ότι η δεύτερη θέση του ομίλου μπορεί να χαθεί για την Ελλάδα, αφού αντιμετωπίζει το αδύναμο Γιβραλτάρ μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης». Παράλληλα, μετά την θετική -για την Ελλάδα- έκβαση του ματς Σλοβενία - Σκωτία (2-2 που άφησε εκτός τους Σκωτσέζους), η Εθνική έχει εξασφαλίσει το ότι θα είναι μια από τις οκτώ καλύτερες δεύτερες, που θα παίξουν στα μπαράζ.

Οι ομάδες των μπαράζ θα χωριστούν σε δυο γκρουπ (ισχυροί – ανίσχυροι) βάσει της κατάταξης των χωρών στη βαθμολογία της FIFA και θα διεκδικήσουν τέσσερα εισιτήρια για το Μουντιάλ. Η κλήρωση θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου, με τα πρώτα ματς να πραγματοποιούνται μεταξύ 9 και 11 Νοεμβρίου και οι ρεβάνς μέσα στο επόμενο τριήμερο, ενώ η σειρά της έδρας θα βγει επίσης μέσω κλήρωσης.

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν έχουν «κλειδώσει» όλες οι δεύτερες θέσεις των ομίλων, αλλά ούτε και η κατάταξη των καλύτερων δεύτερων, μιας και εκκρεμεί η τελευταία αγωνιστική.

Συνεπώς, δεν έχουμε ακόμα ακριβή εικόνα για το ποιοι θα είναι οι πιθανοί αντίπαλοι της Ελλάδας, όμως μπορούμε να κάνουνε μια εκτίμηση με βάση όσα γνωρίζουμε απόψε.

Αυτή τη στιγμή, η ομάδα που μένει εκτός μπαράζ ως η χειρότερη 2η είναι η Κροατία (η οποία όμως δεν έχει παίξει το τελευταίο της παιχνίδι).

Η κατάταξη των δευτέρων:

1. Πορτογαλία 18 (22-4) - 7 αγώνες

2. Δανία 14 (13-6) - 8 αγώνες

3. Ιταλία 14 (11-8) - 7 αγώνες

4. Σουηδία 13 (17-7) - 7 αγώνες

5. Βόρειος Ιρλανδία 13 (10-6) - 8 αγώνες

6. Ελλάδα 13 (9-5) - 8 αγώνες

7. Σλοβακία 12 (11-6) - 8 αγώνες

8. Ουαλία 11 (7-5) - 7 αγώνες

9. Κροατία 11 (6-4) - 7 αγώνες

Με βάση τα μέχρι τώρα βαθμολογικά δεδομένα (δηλαδή τις ομάδες που θα τερματίσουν δεύτερες) και την τωρινή κατάταξη της FIFA, εάν τα προκριματικά τελείωναν απόψε, τα γκρουπ των μπαράζ θα διαμορφώνονταν ως εξής:

Α’ Γκρουπ: Πορτογαλία, Ουαλία, Ιταλία, Δανία

Β’ Γκρουπ: Βόρεια Ιρλανδία, Σουηδία, Σλοβακία, Ελλάδα

Άρα, οι πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής μας θα ήταν οι ομάδες του Α’ Γκρουπ δυναμικότητας. Φυσικά, επαναλαμβάνουμε ότι αυτά τα δεδομένα είναι πιθανό να αλλάξουν.