Ο λόγος για τον Ιγκόρ Κλάσνιτς, ο οποίος το 2006, μετά από εξονυχιστικές εξετάσεις, οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι έχει πρόβλημα. Τα νεφρά του υπολειτουργούσαν και θα έπρεπε να βρεθεί άμεσα μόσχευμα ώστε να υποβληθεί σε επέμβαση.
Ο πρώτος συμβατός δότης που βρέθηκε ήταν η μητέρα του, Σίμα. Δυστυχώς, ο οργανισμός του Κλάσνιτς απέρριψε το όργανο. Έμαθε τα νέα πέντε ημέρες μετά, ανήμερα των 27ων γενεθλίων του. «Ήταν προφανώς η χειρότερη στιγμή της ζωής μου. Σκεφτόμουν και εμένα, αλλά και την μητέρα μου κυρίως. Είχε μπει σε αυτή τη διαδικασία για το τίποτα».
Δεύτερος δότης ήταν ο πατέρας του. Τα πράγματα, αυτή τη φορά, πήγαν καλύτερα μόνο στην αρχή. Η μεταμόσχευση έγινε επτά εβδομάδες μετά την πρώτη, ο παίκτης άρχισε να αναρρώνει σε φυσιλογικούς ρυθμούς και ετοιμαζόταν να επιστρέψει στην ενεργό δράση. «Επαιρνα τέσσερα ή πέντε, μερικές φορές ακόμα κι έξι χάπια την ημέρα για να μην απορρίψει το σώμα μου το νεφρό. Δεν υπήρξαν παρενέργειες» θυμάται.
Μετά από δέκα μήνες στα νοσοκομεία, τελικά γύρισε. Πήγε ακόμα και στο EURO το 2008. Ακόμα και όταν έφυγε από τη Βέρντερ, συνέχισε στη Ναντ και στη Μπόλτον, πριν επιστρέψει στη Γερμανία για να φορέσει τη φανέλα της Μάινζ το 2012. Ήταν ο «δολοφόνος» που νίκησε τον θάνατο, έτσι τον αποκαλούσαν.
Ωστόσο, λίγο αργότερα έμαθε ότι το νεφρό του πατέρα του δεν λειτουργούσε πια. Άρχισε η επίπονη διαδικασία των αιμοκαθάρσεων και ο Κλάσνιτς μπήκε στη λίστα αναμονής για μόσχευμα.
Όπως αναφέρουν τα ρεπορτάζ, πριν από μερικά 24ωρα ενημερώθηκε ότι βρέθηκε συμβατός δότης και υπεβλήθη σε μεταμόσχευση στην κλινική «Merkur» του Ζάγκρεμπ από τον χειρουργό Στίπισλαβ Γιαντρίγιεβιτς.
«Δεν μπορούμε φυσικά να σας δώσουμε λεπτομέρειες για την επέμβαση, αλλά μπορούμε να σας πούμε ότι όλα πήγαν καλά» δήλωσαν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου.