Δεν ήταν από τους θαμώνες του Αλκαζάρ. Ούτε είχε προγραμματίσει να πάει στο γήπεδο για τον αγώνα, ΑΕΛ-ΠΑΟΚ, εκείνη τη μαύρη μέρα. Το ταξί όμως που θα τον πήγαινε στο ΚΤΕΛ για να πάρει το λεωφορείο για την Αθήνα καθυστέρησε και έτσι ο άτυχος άνδρας έχασε το δρομολόγιο με αποτέλεσμα να περιμένει το επόμενο, που ήταν προγραμματισμένο να φύγει αργά το απόγευμα προς βράδυ. Έτσι για να περάσει την ώρα του ο Χαράλαμπος Μπλιώνας αποφάσισε να δει τον αγώνα.
Διαβάστε επίσης...
Που να ήξερε ο άτυχος καθηγητής που είχε διοριστεί στη ΣΕΛΕΤΕ, αλλά δεν πρόλαβε να διδάξει εκεί, το παιχνίδι θανάτου που θα του έστηνε η μοίρα, ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου. Σαν σήμερα, στις 26 Οκτωβρίου 1986 ο Χαράλαμπος Μπλιώνας έπεφτε νεκρός από φωτοβολίδα.
Ο Μπλιώνας αγόρασε εισιτήριο για τη Θύρα 1 απέναντι από τα επίσημα, ένα σημείο το οποίο θεωρούταν το πιο «ήσυχο» στο γήπεδο. Εκεί επέλεξε να δει ανενόχλητος το μεγάλο παιχνίδι, για το οποίο ζούσε όλος ο θεσσαλικός κάμπος. Πήρε την εφημερίδα του και κάθισε μόνος του στα κόκκινα καθίσματα..
Το κακό συνέβη περίπου 45 λεπτά πριν την έναρξη του αγώνα, όταν οι οργανωμένοι των δύο ομάδων αντάλλαξαν υβριστικά συνθήματα. Ξαφνικά τρεις ναυτικές φωτοβολίδες από την θύρα των ΠΑΟΚτσήδων εκτοξεύθηκαν προς αυτούς της Λάρισας. Οι δυο έπεσαν στο έδαφος. Η τρίτη όμως πήρε περίεργη τροχιά, χτύπησε στα κάγκελα της θύρα 1, άλλαξε πορεία και καρφώθηκε στον λαιμό του Χαράλαμπου Μπλιώνα.
Το χτύπημα ήταν μοιραίο. Του κόπηκε η καρωτίδα, το αίμα πετάχτηκε σαν πίδακας και ο άτυχος νέος απο την Ελασσόνα έπεσε αιμόφυρτος στις κρύες κερκίδες. Κάποιοι προσπάθησαν να σταματήσουν την αιμορραγία. Στο γήπεδο δεν υπήρχε καν ασθενοφόρο και χρησιμοποιήθηκε διαφημιστική πινακίδα για τη μεταφορά του.
Ήταν όμως αργά. Στο δρόμο ο Χαράλαμπος Μπλιώνας άφησε την τελευταία του πνοή. Ο αγώνας διεξήχθη κανονικά παρά το τραγικό περιστατικό, με την ΑΕΛ να επικρατεί με 2-1. Ο θάνατος όμως του Μπλιώνα επεσκίασε τη μεγάλη νίκη και οδήγησε σε λαϊκή κατακραυγή.
Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε 10 οπαδούς του ΠΑΟΚ να συλλαμβάνονται. Ανάμεσά τους ήταν και ο 20χρονος Βασίλης Θεοδωρίδης, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του. «Ήταν ατύχημα. Προσπάθησα να τραβήξω το σχοινάκι, αλλά έμπλεξε. Την έστρεψα λίγο πλάγια και εμπρός αλλά εκείνη τη στιγμή ενεργοποιήθηκε», είχε πει στους αστυνομικούς. Ο Θεοδωρίδης καταδικάστηκε σε 8ετη κάθειρξη για φόνο, εξέτισε την ποινή του στις φυλακές Βόλου και αποφυλακίστηκε το 1991, έχοντας επιδείξει καλή διαγωγή.
Ο Μπλιώνας έφυγε σε ηλικία 29 ετών και πέρασε στην αθλητική ιστορία της χώρας ώς το πρώτο θύμα του χουλιγκανισμού και ως ο πρώτος νεκρός από φωτοβολίδα. Τα επόμενα χρόνια δυστυχώς, υπήρξαν νέα θύματα της βίας, η οποία εξακολουθεί να υφίσταται.
Γιατί κανείς δεν νουθετήθηκε από τον άδικο χαμό του Χαράλαμπου. Η πινακίδα στο σημείο που έπεσε δολοφονημένος στο Αλκαζάρ υπάρχει για να θυμίζει το τραγικό συμβάν. Μέχρι σήμερα όμως έχυσαν και άλλες μανούλες τα ίδια δάκρυα με αυτά της μητέρας του Μπλιώνα.