Facebook Pixel Sportdog.gr | Λύτρωση από την άσπρη βούλα και 11x11!
| 2018-01-28 16:53:00

Λύτρωση από την άσπρη βούλα και 11x11!

του Δημήτρη Χατζή
Λύτρωση από την άσπρη βούλα και 11x11!

Νίκη 0-1 του ΠΑΟΚ επί του Παναιτωλικού με πέναλτι του Πρίγιοβιτς.

O Θάνος στο 85' είδε πέναλτι στο μαρκάρισμα του Μιχάι στον Βαρέλα, ο Πρίγιοβιτς για πρώτη φορά σκόραρε εκτός Θεσσαλινίκης και ο ΠΑΟΚ έκανε την 11η (ρεκόρ) σερί νίκη του σε όλες τις διοργανώσεις με 0-1 επί του Παναιτωλικού. Το ματς ήταν μοιρασμένο στο πρώτο μέρος, στο β' ο ΠΑΟΚ έκλεισε τους Αγρινιώτες, έχασε ευκαιρίες αλλά τελικά το ματς κρίθηκε με το πέναλτι του Πρίγιοβιτς.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά με τον Κάμπος να απειλεί με ατομική προσπάθεια στο 3' και τους Αγρινιώτες να απαντούν στο 8' με το σουτ του Κλέσιο. Ο Δέλλας ζητούσε από τους παίκτες του να βγουν ψηλά και να κλείνουν τους χώρους, την ώρα που ο ΠΑΟΚ επέμενε κυρίως από αριστερά με Βιεϊρίνια και Κάμπος. Η πίεση ψηλά των γηπεδούχων έφερε την ευκαιρία του Μάζουρεκ στο 16', με τον Λουτσέσκου να έχει άλλον πονοκέφαλο όμως, καθώς ο Ελ Καντουρί έγινε αναγκαστικά αλλαγή και μπήκε ο Μπίσεσβαρ στο 21'.

Οι διακοπές με τους τραυματισμούς των Μπίσεσβαρ και Μοράρ έριξαν τον ρυθμό, με τον ΠΑΟΚ να προσπαθεί να πάρει και πάλι τα ηνία, αλλά τον Παναιτωλικό να πατά πιο πολύ περιοχή. Στο 42' ο Κλέσιο πήρε την κάθετη από τον Μιχάι και από οριακή θέση έφυγε, έπιασε το σουτ, αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε σε κόρνερ, όμως η φάση του ημιχρόνου ανήκε στον ΠΑΟΚ! Πολύ καλό το πρώτο μέρος, με υψηλό ρυθμό, με μοιρασμένες τελικές (από τρεις), με τη φάση του Μάζουρεκ συν του Κλέσιο για τους γηπεδούχους και του Κάμπος για τους φιλοξενούμενους να ξεχωρίζουν. Η κατοχή ήταν ξεκάθαρα υπέρ του "δικεφάλου", που μπήκε δυνατά στο ματς. Μετά το 10' ισορρόπησε η ομάδα του Αγρινίου. 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με σκοπό να πιέσει τους Αγρινιώτες με τον Παναιτωλικό πάντως να έχει μια καλή ευκαιρία με τον Μάζουρεκ στο ξεκίνημα. Ο Ρουμάνος ενίσχυσε τις πτέρυγες με τον Μακ στη θέση του Λημνιού στο 57' , με το πρέσινγκ του Δικεφάλου να δυσκολεύει τους γηπεδούχους. Στο 63' ο Μπίσεσβαρ άγγιξε το 0-1, αλλά ο Κυριακίδης απέκρουσε, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει στροφές. 

Στο 66' ο Δικέφαλος ζήτησε πέναλτι για χέρι του Μιχάι (ήταν, αλλά η απόσταση ήταν κοντινή), ενώ στο 67' ο Μάτος πήρε την κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κυριακίδης απέκρουσε ασταθώς, ενώ στη συνέχεια της φάσης είπε "όχι" σε κοντινό πλασέ του Πρίγιοβιτς! Μάτος (76') και Πρίγιοβιτς (77') δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, με τον Δέλλα στο 81` να βάζει και τον Χαντάκια παίζοντας με τρία στόπερ. O ΠΑΟΚ από το 80' και μετά έκλεισε τον Παναιτωλικό στα καρέ του και στο 85' ο Θάνος είδε πέναλτι στο τράβηγμα του Μιχάι στον Βαρέλα! Ο Πρίγιοβιτς δεν αστόχησε και έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους!

 

Πολύ έντονα έζησαν το παιχνίδι με τον Παναιτωλικό οι Παντελής Κωνσταντινίδης και Λούμπος Μίχελ, οι οποίοι βρίσκονταν στον πάγκο δίπλα στον Ραζβάν Λουτσέσκου, ωστόσο δεν ολοκλήρωσαν το παιχνίδι στην θέση τους, καθώς αποβλήθηκαν στο δεύτερο ημίχρονο λόγω διαμαρτυριών.

 

ΤΟ ΠΗΡΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥ: Ο Πρίγιοβιτς έβαλε το γκολ, όμως ο Μάτος πρόσθεσε άλλη μια φοβερή εμφάνιση και θα μπορούσε και σήμερα να σκοράρει.

ΓΙΝΑΜΕ... ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Ο Τραϊανός Δέλλας παρέταξε τον Παναιτωλικό σε 4-1-4-1. Τερματοφύλακας ο Κυριακίδης, στόπερ οι Ροντρίγκες και Μιχάι, δεξιά ο Μαρινάκης και αριστερά ο Τσοκάνης. Ο Μάρκος Πάουλο στα χαφ, αριστερά ο Ρόσα και πίσω από τον προωθημένο Μοράρ οι Μάζουρεκ και Ντίας. Ο Δέλλας στο 69' έβαλε τον Βασιλούδη αντί του Κλέσιο και στο 81΄ μπήκε ο Χαντάκιας στη θέση του Ντίας, με τη διάταξη να γίνεται 5-4-1. Στο 89' μπήκε ο Βακράκος αντί του Ροντρίγκες. 

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Πασχαλάκης, στόπερ οι Βαρέλα και Κρέσπο, δεξιά ο Μάτος και αριστερά ο Βιεϊρίνια. Ο Κάνιας με τον Μαουρίσιο στα χαφ, 10άρι ο Ελ Καντουρί, δεξιά ο Κάμπος, αριστερά ο Λημνιός και κορυφή ο Πρίγιοβιτς. Ο Μαροκινός ένιωσε ενοχλήσεις και έγινε αναγκστική αλλαγή στο 21`, με τον Μπίσεσβαρ να παίρνει τη θέση του, χωρίς να αλλάζει κάτι στη διάταξη. Στο 57` ο Ρουμάνος άλλαξε τις πτέρυγες, βάζοντας τον Μακ στη θέση του Λημνιού, ενώ έκλεισε τις αλλαγές με τον Σάχοφ να παίρνει στο κέντρο τη θέση του Κάνιας.

Η ΦΑΣΗ: Στο 67' η διπλή χαμένη ευκαιρία του ΠΑΟΚ στέρησε την ευκαιρία στον Δικέφαλο να ανοίξει το σκορ. Όλα έδειχναν 0-0, αλλά...

ΣΟΥ ΣΦΥΡΙΖΩ...: Οι βοηθοί έχασαν από ένα οφσάιντ για κάθε ομάδα στο πρώτο μέρος. Ο Μιχάι έχει κάνει χέρι στη φάση με τον Κάμπος, αλλά ο Θάνος θεώρησε οτι ήταν κοντινή η απόσταση. Δεν υπάρχει πέναλτι στο 75' στον Ντίας. Δύσκολη η φάση του πέναλτι, πολύ αυστηρό το πέναλτι που έδωσε ο Θάνος για το μαρκάρισμα του Μιχάι στον Βαρέλα...

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ: Το 0-0 ή γενικά η ισοπαλία δεν θα ήταν άδικο ως αποτέλεσμα, όμως ο Δικέφαλος στο β' μέρος ήταν καλύτερος και άξιζε το γκολ, άσχετα αν τελικά αυτό ήρθε από ένα αυστηρό πέναλτι. 

ΞΕΚΑΘΑΡΑ...: Η αναγκαστική αλλαγή του Ελ Καντουρί με τον Μπίσεσβαρ βγήκε σε καλό, καθώς ο Ολλανδός δημιούργησε πολλά προβλήματα, μαζί με τους Μάτος και Βιεϊρίνια. Ο Παναιτωλικός θέλει πολλή δουλειά στην άμυνα κι έναν killer μπροστά, καθώς πάτησε περιοχή, αλλά δεν είχε τρόπο να τη στείλει στα δίχτυα. 

ΠΑΤΑ ΤΟ: Δείτε εδώ τα highlights

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Ροντρίγκες (89΄ Βακράκος), Μάσουρεκ, Ρόσα, Κλέσιο (69΄ Βασιλούδης), Ντίας (80΄ Χαντάκιας), Πάουλο, Τσοκάνης, Μαρινάκης, Μιχάι, Μοράρ.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Κάνιας (78΄ Σάχοβ), Ελ Καντουρί (21΄ Μπίσεσβαρ), Κάμπος, Λημνιός (57΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.

Γκολ:  87' Πρίγιοβιτς (πεν.)

Κάρτες:  61΄ Κλέσιο, 73΄ Μαρινάκης, 78΄ Βασιλούδης, 80΄ Ροντρίγκες, 86΄ Μιχάι / 56΄ Μπίσεσβαρ, 90΄ Σάχοβ

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags