Μπορεί ένα δυσάρεστο γεγονός, μία συγκινητική εκδήλωση να αποτελέσει το ιδανικό «εφόδιο» για να πάρει κάποιος δύναμη και να ατσαλωθεί; Κάποιες φορές είναι πιθανό να συμβαίνει κάτι τέτοιο και στον Ολυμπιακό ελπίζουν να βρει εφαρμογή η συνθήκη αυτή στην ομάδα του ποδοσφαίρου την Κυριακή... 

Οι Ερυθρόλευκοι πρέπει να τα δώσουν όλα για τη νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και το μνημόσυνο του Σαββάτου για τη συμπλήρωση 37 ετών από τον άδικο χαμό των 21 παιδιών στα σκαλοπάτια της Θύρας 7 θα φέρει σίγουρα πολύ κοντά τους ποδοσφαιριστές με τον κόσμο του Ολυμπιακού. Με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει...

Υπό άλλες συνθήκες και περιστάσεις θα ήταν απολύτως λογικό και αναμενόμενο μια μερίδα των Ερυθρόλευκων οπαδών να επισκεπτόταν τις εγκαταστάσεις του Ρέντη την παραμονή του ντέρμπι με την Ενωση για να εμψυχώσει και να «ντοπάρει» λεκτικά και ηθικά τους παίκτες του Οσκαρ Γκαρθία.   

Τώρα όμως, αυτό αναμένεται να συμβεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και έκταση, καθώς στο ετήσιο μνημόσυνο της τραγωδίας της Θύρας 7 θα δώσουν «το παρών» χιλιάδες φίλοι του Ολυμπιακού και έτσι θα έχουν την ευκαιρία να στείλουν ένα ακόμα πιο δυναμικό μήνυμα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους για νίκη επί του Δικεφάλου.

Μάλιστα, στον Πειραιά περιμένουν μέσω των πολύ δυνατών συναισθηματικά στιγμών που θα εκτυλιχθούν έξω από το «Γ. Καραϊσκάκης» το Σάββατο να καταφέρουν οι πολλοί ξένοι παίκτες της ομάδας τους να μπουν ακόμα πιο βαθιά στο πετσί του ρόλου, που θα κληθούν να διαδραματίσουν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.

Οι Ερυθρόλευκοι θέλουν και περιμένουν να πάρουν το μήνυμα οι ξένοι παίκτες της ομάδας τους σχετικά με το πόσο σημαντική θα είναι για την ερυθρόλευκη οικογένεια μια νίκη επί της ΑΕΚ και να βγάλουν όλο τους το πάθος και τον αθλητικό εγωισμό την Κυριακή.    

Το σίγουρο είναι ότι χιλιάδες κόσμου θα βρίσκεται μια «ανάσα» μακριά από τους παίκτες την παραμονή ενός τόσο κρίσιμου αγώνα κι έτσι οι Ερυθρόλευκοι θα έχουν τη δυνατότητα να πάρουν την απαραίτητη ώθηση για να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε μια ιστορικά συμβολική αναμέτρηση.

Μια και η τραγωδία της Θύρας 7 εκτυλίχθηκε την ημέρα ενός αγώνα του Ολυμπιακού απέναντι στην ΑΕΚ και έπειτα από ανεπανάληπτο θρίαμβο εντός γηπέδου της ομάδας του Πειραιά.

Όλα αυτά τα συναισθήματα και τις εικόνες θα προσπαθήσει να τα μεταδώσει σίγουρα ο κόσμος του Ολυμπιακού στους παίκτες της ομάδας του, όπως επίσης και την ανάγκη που υπάρχει για «εκδίκηση» από τη σοκαριστική ήττα με 3-2 στον α' γύρο του φετινού πρωταθλήματος, σε ένα ματς που Ολυμπιακός φαινόταν πως θα μετέτρεπε σε δικό του θρίαμβο έχοντας προηγηθεί με 0-2...