Διοικητικό μπάχαλο στον Παναθηναϊκό. Ακόμα κι αυτή τη φράση να μην έχετε διαβάσει αυτολεξί, σίγουρα αντιλαμβάνεστε το «τοπίο» στην πράσινη ΠΑΕ με τα χίλια μύρια όσα προβλήματα.
 
Το ρόλο τους φυσικά έχουν παίξει πολλά πρόσωπα σε αυτή την τραγωδία που βλέπουμε από τον Σεπτέμβριο στον Παναθηναϊκό, από τότε δηλαδή που ο ιδιοκτήτης του συλλόγου Γιάννης Αλαφούζος, αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα.
 
Η άμεση απενεργοποίηση του κ. Αλαφούζου από τα διοικητικά δρώμενα της ΠΑΕ, έφερε όπως ήταν φυσικό στην επιφάνεια, άλλους παράγοντες, οι οποίοι επιφορτίστηκαν με όλη τη λειτουργία του συλλόγου. Από το λεγόμενο τιμ Ουζουνίδη (μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Κωνσταντίνο Διαμαντόπουλο), μέχρι τον παλαίμαχο Βασίλη Κωνσταντίνου και τον Αγησίλαο Τουμαζάτο, τον αρμόδιο επί των οικονομικών θεμάτων της ΠΑΕ.
 
Για τον τελευταίο, τα παράπονα πληθαίνουν τον τελευταίο καιρό, στις τάξεις της ομάδας. Οι πληροφορίες του sportdog.gr αναφέρουν ότι ο διπλωματούχος οικονομικών από το πανεπιστήμιο Αθηνών, φέρει μεγάλη ευθύνη για τη διαμόρφωση της υφιστάμενης -σίγουρα όχι ευχάριστης- κατάστασης στην ομάδα.

Αυτό που προσάπτεται στον κ. Τουμαζάτο είναι η αλλαγή -και δη απότομη- των αρμοδιοτήτων του. Ή καλύτερα, η διεύρυνση αυτών. Στην οικονομική διαχείριση, πρόσθεσε την ενασχόληση με τις μεταγραφές. Επιλογή που... ελέγχεται για την αποτελεσματικότητά της, όπως μας έδειξε η ιστορία.

Οι πληροφορίες, ωστόσο, φέρνουν και υπό αμφισβήτηση την οικονομική διαχείριση που γίνεται στην ΠΑΕ, παρά τα πενιχρά έσοδα που εξασφαλίστηκαν από τις πωλήσεις βασικών ποδοσφαιριστών της ομάδας, τα οποία με το ζόρι έφτασαν τα 3 εκατ. ευρώ, ενώ όλοι πλέον γνωρίζουμε τις καθημερινές περιπέτειες του Tριφυλλιού με τα οφειλόμενα στο βασικό του ρόστερ.
 
Ουδείς, βεβαίως, αμφισβήτησε ποτέ τις καλές προθέσεις του εν λόγω στελέχους, εξ ου και ανέλαβε περισσότερες ευθύνες με την αποχώρηση ουσιαστικά, Αλαφούζου, «μπλέκοντας» με το δύσκολο, απαιτητικό και πολύπλοκο θέμα των μεταγραφών σε μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός.
 
Γι' αυτό «ευθύνεται» ο Νίκος Λυμπερόπουλος, η αποχώρηση του οποίου έφερε στο προσκήνιο του «πράσινου» πάρε-δώσε τον κ. Τουμαζάτο, ο οποίος διατηρούσε κι έναν καλό δίαυλο επικοινωνίας με την προηγούμενη φρουρά Παναγόπουλου-Μπαλωμένου. Ετσι, ήρθε ακόμα πιο κοντά στο τιμ προπονητή-τεχνικού διευθυντή, λόγω των οικονομικών του γνώσεων, όπως προαναφέρθηκε.

Η πρώτη ουσιαστικά «δουλειά» του ήταν η μεταγραφή Μπεργκ στην Αλ Αϊν. Εκεί πήρε το βάπτσιμα του πυρός, είδε πως γίνονται οι μεταγραφικές δουλειές και έκτοτε δεν υπάρχει ούτε μία μεταγραφή στην οποία δεν ήταν ενήμερος, στην οποία δεν έλεγξε τα οικονομικά (με ό,τι αυτό συνεπάγεται).

Ήταν εκείνος, για παράδειγμα, που πήγε στη Ζυρίχη, μαζί με τον Βασίλη Κωνσταντίνου και τον δικηγόρο του Παναθηναϊκού για την περίφημη συνάντηση με τους πιστωτές του συλλόγου. Και ουσιαστικά ο άνθρωπος που ανέλυσε το οικονομικό πλάνο στους 7-8 Ελληνες μάνατζερ που τελικά πήγαν. Είναι εκείνος επίσης που έχει αναλάβει σε αρκετές περιπτώσεις να μιλήσει με ατζέντηδες (ειδικά στο εξωτερικό) και εκείνος έχει αναλάβει αποκλειστικά -και πάντα πλέον σε συνεννόηση με τον Κ. Διαμαντόπουλο- τα των οικονομικών (εκκρεμότητες, πληρωμές, προσφυγές, πλάνο κτλ).
 
Αν μη τι άλλο, η ενασχόλησή του με τα μεταγραφικά και τους ποδοσφαιριστές, εμπλούτισε τις «γνώσεις» του και την εμπειρία του, αν σκεφτεί κανείς πως έφτασε σε σημείο, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, να κατσαδιάσει παίκτες και μάνατζερ, την ώρα που οι κακές γλώσσες λένε πως μόλις πριν λίγο καιρό αγνοούσε τα ονόματά τους (ειδικά μερικών ποδοσφαιριστών).
 
Το σίγουρο είναι πως ο κ. Τουμαζάτος ξέρει καλά να προσαρμόζεται στις καταστάσεις που απαιτούνται. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Γιάννη Αλαφούζου, συνεργάστηκε με τους Ουζουνίδη-Διαμαντόπουλο σε αυτή τη δύσκολη εποχή για το Τριφύλλι, πήρε πάνω του ζητήματα που μέχρι πρότινος αγνοούσε, φαίνεται όμως πως για τον ίδιο ήρθε το πλήρωμα του χρόνου.
 
Όπως μαθαίνουμε, δεν βρίσκεται πλέον πολλές ώρες στο γραφείο του εντός της ΠΑΕ, με τα προβλήματα να χτυπάνε ασταμάτητα την πόρτα του συλλόγου. Ο επί των οικονομικών του Τριφυλλιού αναζητεί νέα εργασία αποστέλλοντας το βιογραφικό του σε εταιρείες μεγέθους και κύρους, για να συνεχίσει την καριέρα του.
 
Το στενάχωρο της υπόθεσης είναι ότι από το βιογραφικό του, «ξέχασε» τον μεγάλο Παναθηναϊκό