Facebook Pixel «Αυτό είναι το "όπλο" του Σαββίδη για ΑΕΚ και Ολυμπιακό»
| 2018-06-23 11:50:00

«Ιδού το "όπλο" Σαββίδη για ΑΕΚ, Ολυμπιακό - Μεταγραφάρες Τσάμπιονς Λιγκ - Πρόβλημα με Ραζβάν αν...»

του Γιώργου Κτενά
«Ιδού το "όπλο" Σαββίδη για ΑΕΚ, Ολυμπιακό - Μεταγραφάρες Τσάμπιονς Λιγκ - Πρόβλημα με Ραζβάν αν...»

Συνέντευξη-φωτιά του Νίκου Πετρουλάκη στο sportdog.gr.

Ομάδα επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να φτιάξει στον ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης, όπως σχολίασε σε δηλώσεις του στο sportdog.gr ο Νίκος Πετρουλάκης.

Ο πεπειραμένος δημοσιογράφος αναφέρθηκε στη χρονιά που έρχεται για τον ΠΑΟΚ, στο νέο συμβόλαιο με τον Δικέφαλο που περιμένει τον Ραζβάν Λουτσέσκου αν βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας μέχρι τον Δεκέμβρη, αλλά και στο γεγονός ότι ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ θέλει πλάι του ανθρώπους που τους έχει εμπιστοσύνη.

«Ο Σαββίδης αποφάσισε να ανεβάσει το επίπεδο του ΠΑΟΚ και να τον κάνει ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Παράλληλα, στέλνει μήνυμα ότι φέτος θα είναι αυτός ο πρωταγωνιστής. Η ΑΕΚ, άλλωστε, έχει χάσει βασικότατους παίκτες της και δεν φαίνεται ικανή να δώσει τα χρήματα που δίνει ο Σαββίδης. Ενώ ο Ολυμπιακός προσπαθεί με επιστροφές παικτών, όπως ο Φετφατζίδης, να αλλάξει την κατάσταση. Το μεγάλο "όπλο" του Ιβάν Σαββίδη είναι τα χρήματα που δίνει, όταν Ολυμπιακός και ΑΕΚ δεν φαίνονται ικανοί να επενδύσουν πολλά», ήταν το αρχικό σχόλιο του Ν. Πετρουλάκη στο sportdog.gr και στη συνέχεια συμπλήρωσε για τη νέα αγωνιστική περίοδο:

«Αν όλα κυλήσουν ομαλά, εννοώ να είναι η κατάσταση όπως πέρσι, θα είναι η χρονιά του ΠΑΟΚ. Αλλά θα πρέπει ο Σαββίδης να θωρακίσει και την Τούμπα, να μην μπουν ξανά τίποτα τυχάρπαστοι και πετάξουν κανένα ρολό χαρτί και την πληρώσει ο ΠΑΟΚ πάλι. Πρέπει να καταλάβουν όλοι, και οι περίεργοι ακόμα, ότι η ομάδα αλλάζει επίπεδο».

«3-4 μεταγραφάρες για Τσάμπιονς Λιγκ»

Ποιο είναι το πλάνο του Σαββίδη για το πρωτάθλημα και σε ποιο σημείο βρίσκονται οι διαδικασίες για τη νέα Τούμπα;

«Πέρσι, όπως υποστήριζαν όλοι, είχε το καλύτερο υλικό και έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο. Και η ΑΕΚ, βέβαια, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο. Δικαιωματικά έπρεπε να είχε κερδίσει το πρωτάθλημα, κάτι που θεωρώ ότι θα είχε συμβεί κιόλας αν δεν γινόντουσαν όσα έγιναν στα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Ο ΠΑΟΚ διαθέτει το καλύτερο υλικό και το ενισχύει με ο,τι ζήτησε ο προπονητής: 3-4 μεταγραφές που να ξεχωρίζουν και όχι 10 κινήσεις όπως γινόταν μέχρι πέρσι και έκαναν πάρτι οι μάνατζερ. Ο ΠΑΟΚ χρειάζεται πινελιές επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ και ο Σαββίδης αυτό του δίνει. Όσον αφορά τη νέα Τούμπα, από τη στιγμή που δεν έχει άδειες για γκρέμισμα και για χτίσιμο, δεν θα την πατήσει όπως ο Γρανίτσας. Φέτος είναι δεδομένο ότι θα παίξει στην Τούμπα και αν δεν βγουν οι άδειες δεν θα προχωρήσει τίποτα».

Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε ευρύτερη ενεργοποίηση της οικογένειας Σαββίδη στον ΠΑΟΚ. Δείχνει κάτι για το μέλλον αυτή η εξέλιξη;

«Για εκείνους που δεν γνωρίζουν, ο Νίκος Σαββίδης είναι στέλεχος του ΠΑΟΚ και ο Γιώργος Σαββίδης λειτουργεί ως αντ' αυτού στην ΠΑΕ, αντί του προέδρου. Ο Γιάννης Σαββίδης επίσης, που είναι ανιψιός του Ιβάν, έχει αναλάβει το τμήμα σκάουτινγκ του συλλόγου εδώ και 8 μήνες. Το σκάουτινγκ για τον Βραζιλιάνο που έφερε ο ΠΑΟΚ, έγινε μεταξύ του Γιώργου Σαββίδη και του Γιάννη Σαββίδη. Ο Ιβάν επιλέγει στο πλάι του ανθρώπους που τους έχει εμπιστοσύνη, δεν έχει συνεργασία με Έλληνα. Θέλει ορκισμένους πλάι του, αλλά και να δραστηριοποιηθούν τα παιδιά του που έχουν σπουδάσει σχετικά. Ο Νίκος Σαββίδης έχει σπουδάσει αθλητικό μάνατζμεντ στο Λονδίνο».

«Θα έχει πρόβλημα ο Λουτσέσκου αν...»

Τέλος, έχει ενδιαφέρον να πούμε δύο λόγια για την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, για τα δύο πρώτα παιχνίδια με τη Βασιλεία.

«Πρώτα-πρώτα δεν θεωρώ ότι αποτελούν κριτήριο για το μέλλον του Λουτσέσκου τα παιχνίδια με τη Βασιλεία. Οι μεταγραφές γίνονται για να περάσει στην επόμενη φάση ο ΠΑΟΚ και μακάρι να περάσει, γιατί θα αποτελεί τεράστια επιτυχία για μια ελληνική ομάδα. Αλλά κριτήριο δεν μπορούν να αποτελέσουν αυτά τα ματς. Υπάρχει εμπιστοσύνη στον Λουτσέσκου, ανεξάρτητα αποτελεσμάτων των δύο πρώτων αγώνων με τη Βασιλεία. Ο Λουτσέσκου θα κριθεί αργότερα, σε ένα τρίμηνο από τώρα. Αν δεν πηγαίνει καλά, μπορεί να έχει πρόβλημα. Αν δεν υπάρχει πρόβλημα και η πορεία είναι όπως η περσινή, θεωρώ ότι μέχρι τα τέλη του 2018 θα υπογράψει νέο, διετές συμβόλαιο». 
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags