Ο Γιώργος Βασιλειάδης κανε ειδική αναφορά:
-στις αλλαγές στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού: «Το πλαίσιο που υπήρχε είδαμε στην πράξη, ότι δεν μπορούσε να λειτουργήσει. Δεν ήταν θέμα ικανότητας ή μη ικανότητας. Το υπάρχον νομικό πλαίσιο δεν τους έδινε τα εργαλεία ελέγχου, παρέβλεπε πραγματικότητες και είχε το δικό του μερίδιο ευθύνης στα φαινόμενα που ζήσαμε. Η ΕΕΑ παύει πλέον, να είναι μία επιτροπή, με διευρυμένες αρμοδιότητες. Τα πάντα θα καλύπτονται από ένα πλαίσιο διαφάνειας. Θα υπάρχει δυνατότητα επιβολής προστίμων σε δημόσιες δηλώσεις. Είμαστε έτοιμοι να μπούμε σε μία νέα εποχή ουσιαστικού ελέγχου και ουσιαστικής λειτουργίας. Είναι νωρίς ακόμη, δεν ξέρουμε αν θα αντικατασταθούν τα μέλη της. Ο πρόεδρος έχει παραιτηθεί για προσωπικούς λόγους».
-το πρόστιμο σε ομάδες που δεν θα πάρουν άδεια από την ΕΕΑ και όχι αποβολή από το πρωτάθλημα: «Από το πρωτάθλημα δεν σε βγάζει ο νόμος αλλά η διοργανώτρια αρχή. Το πιστοποιητικό της ΕΕΑ είναι προαπαιτούμενο για τη συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Η διοργανώτρια αρχή αν κακώς επιτρέψει σε μία ομάδα να παίξει, θα έχει και η ίδια πρόστιμο αλλά και η ΠΑΕ. Η ποινή ξεκινάει με πρόστιμο από 100.000 ανά αγωνιστική άρα είναι πρόστιμο τρία εκατομμύρια ευρώ στις 30 αγωνιστικές, ουσιαστικά δεν τις επιτρέπει να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι απαγορεύεται η συμμετοχή στο πρωτάθλημα. Απαγόρεψε την…».
-τον έλεγχο των φακέλων για ύποπτα παιχνίδια: «Θα παραμένουν «καθαρές» οι ομάδες αν δεν αλλάξει κάτι. Είμαστε σε επαφές με την UEFA. Έχουμε καταλήξει σε ένα πλαίσιο. Μένουν λίγα πράγματα, ψάχνουμε να βρούμε την ιδανικότερη λύση για να υπάρξει τιμωρία. Όλο αυτό το πλαίσιο να εφαρμοστεί και στη Super League 2 που θέλουμε να είναι κατηγορία πρότυπο».
-τους αποφοίτους προπονητές ποδοσφαίρου: «Οι απόφοιτοι χωρίς εξετάσεις θα παίρνουν το δίπλωμα UEFA B. Ο απόφοιτος θα έχει αυτοδίκαια το UEFA B. Για πρώτη φορά μετά το 2006, δίνεται η δυνατότητα στους αποφοίτους να ξέρουν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Είναι πρωτοποριακό αυτό που γίνεται, έχει γίνει εξαιρετική συνεργασία με UEFA. Για τους ήδη αποφοίτους, με ένα τυπικό σεμινάριο, θα πάρουν UEFA B ώστε να έχουμε ένα απόλυτα ρυθμισμένο εργασιακό περιβάλλον. Υπάρχουν κυρώσεις για όσους απασχολούν προπονητές που δεν έχουν τα απαιτούμενα προσόντα. Την άποψη μου στους φορείς του ποδοσφαίρου την είχα κάνει γνωστή για τους προπονητές. Το UEFA pro δεν μπορούσε να γίνει. Θα είχε νόημα να συνεχίσουμε ένα κονταροχτύπημα στην πλάτη των πολιτών;».
- τις αλλαγές στις αθλητικές ομοσπονδίες: «Πρόκειται για κομβικές παρεμβάσεις για τη δημοκρατική λειτουργία των ομοσπονδιών. Δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχτούμε διασπάθιση ούτε ενός ευρώ δημοσίου χρήματος. Δημιουργούμε ένα καθεστώς που δεν θα επιτρέπει στις μειοψηφίες να φιμώνονται, να μην έχουν λόγο, δικαιώματα, εκπροσώπηση. Δεν υπάρχει περίπτωση να τη δεχτούμε. Επίσης, τελειώνει η ψήφος δια αντιπροσώπου. Το κάθε σωματείο έρχεται το ίδιο, αν δεν μπορεί να έρθει, δεν έχει δικαίωμα ψήφου. Θα σταματήσει το φαινόμενο συλλογής εξουσιοδοτήσεων».
-το όριο στις θητείες στις ομοσπονδίες: «Το νομοσχέδιο θέτει ένα ταβάνι στις θέσεις ευθύνης. Επομένως, με το πλαίσιο αυτό για πρόεδρο, γενικό γραμματέα, ταμία, θα υπάρχει όριο δύο συνεχόμενων θητειών ή τεσσάρων στο σύνολο του».
-τη διάταξη για το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ: «Δεν είναι κάτι καινούργιο, υπάρχει από πέρσι έπειτα από τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει με την UEFA. Ήταν ένα αποτέλεσμα συμβιβασμού με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία».
-το ποσοστό του 15% από το στοίχημα: «Από το συγκεκριμένο ποσοστό δημιουργούνται διαφορετικές δυναμικές. Από το 15% αλλάζει και ο λόγος του ιδιοκτήτη. Στην Αγγλία μπορεί μία στοιχηματική εταιρία να ελέγχει απόλυτα μία ομάδα. Από τότε που ανέλαβα δήλωσα ότι το πλαίσιο ήταν προβληματικό. Υπάρχει δεδομένη πραγματικότητα για στοιχηματικές εταιρίες που θα είναι πολλές αφού αλλάζει το καθεστώς αδειοδότησης. Προτιμώ το 15% από ένα 1% ή 0% και να γελάει ο κόσμος».
-τις βελτιώσεις στις αθλητικές εγκαταστάσεις: «Η νέα Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού θα κρίνει και θα ελέγχει και για να σταματήσουμε να κρυβόμαστε δώσαμε τη δυνατότητα στις Αθλητικές Ανώνυμες Εταιρίες να χρηματοδοτούν τις εγκαταστάσεις τους. Αυτή τη στιγμή μία ομάδα δεν μπορεί να κάνει εργασίες στο γήπεδο της. Αυτό θα γίνεται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και τον έλεγχο της ΕΕΑ. Αυτές οι αλλαγές σταματάνε το κλοτσοσκούφι και το γαϊτανάκι για καταστάσεις που συνέβαιναν, χωρίς έλεγχο. Η χρηματοδότηση των εγκαταστάσεων, με το προηγούμενο καθεστώς ήταν προβληματική».