Γιώργος Βασιλειάδης - Αθανάσιος Τζήλος: Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης λίγο πριν την αποχώρησή του για το Βελιγράδι και την τετραμερή σύσκεψη Ελλάδας, Σερβίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας, παραχώρησε συνέντευξη μιλώντας για το μαφιόζικο χτύπημα στον διαιτητή Θανάση Τζήλο.
Αρχικά δήλωσε:
«Δεν θα πρέπει να κάνουμε τη χάρη σε αυτούς που θέλουν πρωτάθλημα Κολομβίας, αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν αυτούς τους όρους, αυτούς που αντιδρούν σε οποιαδήποτε αλλαγή και πρόοδο προσπαθούμε να φέρουμε, με τις όποιες δυσκολίες και προβλήματα»
Για την επίθεση του διαιτητή Θανάση Τζήλου: «Έχω ζητήσει από τις αρμόδιες Αρχές να κάνουν ό,τι μπορούν, με δεδομένο ότι υπάρχει υλικό από κάμερα για την επίθεση. Θα πρέπει τώρα να αποδείξουμε, ότι μπορούμε να αντιδράσουμε σε αυτούς που θέλουν να επιβάλλουν τους όρους της μαφίας».
Όπως είπε, η υπόθεση είναι στις διωκτικές αρχές, στην αστυνομία και εφόσον υπάρξει εξέλιξη, θα αναλάβουν και οι δικαστικές αρχές: «Το υπουργείο δεν έχει συμμετοχή, Γενική Γραμματεία Αθλητισμού είναι. Οι εισαγγελείς και οι διωκτικές αρχές έχουν ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή και εξ όσων γνωρίζω, υπάρχει μία πολύ σοβαρή και μεγάλη κινητοποίηση».
Ο υφυπουργός έκανε λόγο για τη δυσκολία που υπάρχει στο να προχωρήσει κανείς σε εις βάθος έρευνα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Και πάλι λέω, ότι πολλές φορές γίνονται πράγματα, που κανείς δεν μαθαίνει. Και τα τελευταία χρόνια, με τις δικαστικές διενέξεις και τις παρεμβάσεις της Δικαιοσύνης, βλέπουμε ότι περιπτώσεις βλέπουν το φως της δημοσιότητας και καταθέσεις να αλλάζουν στην πορεία και στο τέλος της ημέρας να υπάρχει δυσκολία στην επιβολή των ποινών. Δεν πρέπει να κάνει κανείς πίσω, πρέπει να δώσουμε μία μεγάλη μάχη, για να έρθουν όλα στο φως. Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια τα τελευταία τρία χρόνια, δεν μπορούμε να ανεχτούμε πισωγυρίσματα».
Στη συνέχεια, είπε πως το πρόβλημα με την ελληνική διαιτησία είναι υπαρκτό και πως γίνεται μία προσπάθεια επανεκκίνησης, καθώς το επίπεδο είναι σχετικά χαμηλό: «Οι συνθήκες πάνω στις οποίες κάποιοι κάνουν υπερβολικό θόρυβο και για λόγους που δεν αφορούν το ίδιο το ποδόσφαιρο ή την απόδοση των διαιτητών, δεν βοηθάνε στο να υπάρξει ηρεμία. Και κάνουμε πρωταγωνιστές τους διαιτητές, που κάνουν λάθη, όπως βέβαια συμβαίνει σε όλες τις χώρες του κόσμου».
Όσον αφορά τις αλλαγές: «Γίνεται ό,τι μπορεί για να αλλάξει η εικόνα. Και ο κόσμος το αποδέχεται και καταλαβαίνει ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Με την πολλή φασαρία οπλίζεις τα χέρια ανεγκέφαλων. Με αυτά που έχει ζήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν μπορείς να αποκλείσεις την ύπαρξη οργανωμένων κέντρων».
Ως προς την αναβολή του πρωταθλήματος, υπογράμμισε πως είναι θέματα που μας πηγαίνουν πίσω, λέγοντας: «Η όλη συμπεριφορά κάποιων προσπαθεί να απαξιώσει το προϊόν που είναι το ποδόσφαιρο. Προσπαθούν να δημιουργήσουν σκιές, για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα και άλλες καταστάσεις που ο κόσμος ξέρει και δεν τις αποδέχεται».
Ως προς το ενδεχόμενο διοργάνωσης από τη χώρα μας του Μουντιάλ 2030 ή του Euro 2028, δήλωσε πως έχουν γίνει οι απαραίτητες μελέτες για το τι χρειάζεται: «Το ζήτημα είναι, αν μπορούμε, πώς μπορούμε και αν θέλουμε - όχι με όρους φαντασιακούς - αλλά αν το πράγμα αυτό βγαίνει. Απαιτούνται κι άλλες εγκαταστάσεις, θα δούμε πού βρίσκονται και οι άλλες χώρες. Και θα πρέπει να δούμε, στο τέλος της ημέρας, αν μπορούμε να κάνουμε κάτι, του οποίου το πρόσημο θα είναι θετικό».
Τέλος, δήλωσε: «Οι αποφάσεις θα ληφθούν μέσα στο επόμενο τρίμηνο. Η όλη διαδικασία παίρνει χρόνια για να ωριμάσει. Η απόφαση για το Μουντιάλ του 2030 θα ληφθεί το 2024. Από άποψη γηπεδικών προϋποθέσεων είμαστε πιο κοντά στο Euro, αλλά δεν θα πάμε με αυτή τη λογική. Πάμε να δούμε το συνολικό πακέτο, μαθαίνοντας κι από τα λάθη των Ολυμπιακών Αγώνων. Να δούμε, ότι στο τέλος το οικονομικό πρόσημο θα είναι θετικό. Δεν θέλουμε να φορτώσουμε χρέη ούτε να δημιουργήσουμε κάτι, που θα είναι απλά μία φιέστα. Πέρα από τα αθλητικά, το κομβικότερο σημείο είναι το οικονομικό. Η διοργάνωση πρέπει να είναι οικονομικά βιώσιμη και να μην δημιουργήσει τρύπα στον προϋπολογισμό κανενός».
πηγή: News247