Την Τρίτη (5/9) λοιπόν η πλευρά Ψωμιάδη κέρδισε την διαμάχη με την ΑΕΚ, το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση της «Ενωσης» για τα ασφαλιστικά μέτρα, καθώς το δικαστήριο δέχτηκε το επιχείρημα των επτά δικηγόρων της οικογένειας πως ο γιος (Σταύρος) δεν έχει καμία σχέση με τον πατέρα...
Πως όμως ο Μάκης Ψωμιάδης καταφέρνει πάντα να την βγάζει «καθαρή»; Πώς γίνεται ενώ είχαν υπάρξει καταδίκες εις βάρος του να μην έχει κάνει ούτε μία μέρα φυλακή; H μηχανή του χρόνου και θυμάται πως ο Μάκης, έμπλεκε και ξέμπλεκε σε χρόνο ρεκόρ, σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που... όλα επιτρέπονται.
Το… ποδαρικό
Η «παρθενική» φορά που ο Μάκης Ψωμιάδης μπλέκεται με τον νόμο ήταν το μακρινό 1987. Τότε ήταν καταζητούμενος της Ιντερπόλ και σύμφωνα με τον «Ριζοσπάστη» (23/02/1989), ο ανακριτής της Γενεύης Μπάρμπι Καπόλ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης στις 6/09/1987 για απάτη και πλαστογραφία τίτλων!
Η περιγραφή που γίνεται στο ένταλμα σύλληψης είναι σαν να βλέπεις μπροστά σου τον Ψωμιάδη. «Παρακαλούμε να αναζητήσετε με σκοπό τη σύλληψη και έκδοση στη χώρα μας τον Έλληνα υπήκοο Ψωμιάδη Χρυσόστομο. Χαρακτηριστικά: Υψος 2 μέτρα περίπου, σωματώδης (περίπου 130 κιλά), μαλλιά μαύρα, μεγάλο μουστάκι με κόκκινες ανταύγειες», αναφέρει χαρακτηριστικά το ένταλμα. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο Μάκης Ψωμιάδης δεν συνελήφθη ποτέ.
Ενώ μεταξύ άλλων το ένταλμα που είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ έκανε λόγο ότι ο Ψωμιάδης είχε αγοράσει από την εταιρία Decafin χρυσό ποσότητας 165 κιλών και ενώ πλήρωσε ένα μέρος σε μετρητά το υπόλοιπο που ήταν ν' αποπληρωθεί με 160 επιταγές δεν έγινε ποτέ. Οι συγκεκριμένες επιταγές είχαν επιστραφεί απλήρωτες, καθώς είχαν σημανθεί είτε σαν κλεμμένες, είτε σαν πλαστές είτε σαν ακάλυπτες!
Η πρώτη καταδίκη
Από το Γ' Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έρχεται η πρώτη καταδίκη για τον «Big Μac» αργότερα της ΠΑΕ ΑΕΚ. Σύμφωνα με το «Έθνος» είχε τιμωρηθεί το 1989 ερήμην του με φυλάκιση δύο ετών για «υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας και πλαστογραφία μετά χρήσεως».
Η υπόθεση Λαλιώτη και η… «Σωτηρία»
Αφού πλέον ο Μάκης Ψωμιάδης είχε ξεμπλέξει από την Ιντερπόλ και τις λοιπές κατηγορίες, αποφασίζει ν' ασχοληθεί με την νυχτερινή διασκέδαση και όχι μόνο. Το 1995 αποφασίζει να εισέλθει στον χώρο του Τύπου. Έτσι εκδίδει την εφημερίδα «Το Όνομα».
Τον Φεβρουάριο του 1995 σε ένα από τα εξώφυλλα της εφημερίδας υπήρχαν κατηγορίες για τον τότε υπουργό του ΠΕΧΩΔΕ, Κώστα Λαλιώτη για δωροδοκία ύψους 4,5 δις δραχμών, ώστε ν' ανατεθεί η κατασκευή του αεροδρομίου των Σπατών σε γερμανική εταιρία.
Η απόφαση του δικαστηρίου βγήκε έξι χρόνια μετά. Τον Ιούνιο του 2001, αποδείχθηκε πως το συγκεκριμένο έγγραφο στο οποίο και στηριζόταν το ρεπορτάζ ήταν πλαστό. Η απόφαση καταδίκαζε τον Μάκη Ψωμιάδη σε φυλάκιση τριών χρόνων για συκοφαντική δυσφήμιση και 26 μηνών για ψευδή καταμήνυση!
Η αντίδραση του Ψωμιάδη άμεση. Προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο και εκείνο έκρινε ότι δεν έχει στοιχειοθετηθεί το αδίκημα της ψευδούς καταμήνυσης. Έτσι έμεινε ελεύθερος και εξαγόρασε το υπόλοιπο της ποινής.
Ο Κώστας Λαλιώτης συνέχισε όμως την δικαστική διαμάχη με τον Μάκη Ψωμιάδη και τον Οκτώβριο του 2002, καταδικάζεται σε κάθειρξη δώδεκα ετών, όντας κατηγορούμενος για πλαστογραφία μετά χρήσεως σε βάρος του Δημοσίου.
Όμως επικαλούμενος πρόβλημα υγείας, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Σωτηρία» φρουρούμενος, εν συνεχεία παρουσιάζει γνωματεύσεις γιατρών ότι πάσχει από φυματίωση και το Πενταμελές Εφετείο αναστέλλει την εκτέλεση της ποινής του.
Ακόμα μία υπόθεση που εκκρεμούσε εις βάρος του Μάκη Ψωμιάδη ήταν εκείνη που «έκλεισε» μέσα στην εβδομάδα με την επικράτηση της οικογένειας του (εφόσον εκείνοι παρουσιάζονται ως αφεντικά της Καβάλας).
Ντέμης vs Μάκης
Ενώ ο Μάκης Ψωμιάδης είχε στην κατοχή του την ΑΕΚ, είχε ξεσπάσει τεράστια κόντρα με τον επιθετικό και σούπερ σταρ της ομάδας τότε, Ντέμη Νικολαΐδη.
Τον Ιανουάριο του 2003 ο Ντέμης είχε υποβάλλει μήνυση κατά του Μάκη Ψωμιάδη για εκβιασμό, εξύβριση, απειλή κατά της ζωής του και σωματικής του ακεραιότητας. Ενώ είχε γίνει και αναφορά ότι στο επεισόδιο που είχε γίνει έξω από το σπίτι που έμενε με την Δέσποινα Βανδή εκείνη την εποχή ήταν παρόντες και «μπράβοι».
Η υπόθεση αυτή δεν είχε εκδικαστεί ποτέ, καθώς ο Μάκης Ψωμιάδης είχε δηλώσει κλινήρης, με αποτέλεσμα να υπάρξουν αναβολές.
ΠΗΓΗ: sentragoal.gr