Στο τραπέζι της συζήτησης σταδίου – ΠΑΕ ΠΑΟΚ έπεσε και το θέμα των χρημάτων, που θα χρειαστεί να καταβάλει ο ΠΑΟΚ για τη χρήση του γηπέδου.

Ο ΠΑΟΚ θα πληρώνει ένα στάνταρ ποσό σε ετήσια βάση και θα γίνει συζήτηση αν θα πληρώνει και ποσοστό επί των εισπράξεων σε κάθε παιχνίδι ή ένα προσυμφωνημένο ποσό για να χρησιμοποιεί το γήπεδο για κάθε παιχνίδι. Η δεύτερη λύση είναι και η πιο πιθανή, στο πρότυπο της συμφωνίας του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ για τη χρήση του ΟΑΚΑ. Και οι δύο ομάδες, πληρώνουν ένα συγκεκριμένο ποσό ανά παιχνίδι. Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν τη σύμβαση παραχώρησης στο ΟΑΚΑ και θέλουν να κάνουν κάτι ανάλογο.

Ένα άλλο θέμα, που απασχολεί τον ΠΑΟΚ, είναι το ενδεχόμενο να μετακομίσουν στο Καυτανζόγλειο και τα γραφεία της ΠΑΕ.

Από την ώρα, που το γήπεδο της Τούμπας θα κατεδαφιστεί, ο ΠΑΟΚ πρέπει να εγκαταστήσει κάπου αλλού τα γραφεία του και το Καυτανζόγλειο είναι απλά μία επιλογή, με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να εξετάζει όλες τις παραμέτρους. Στο Καυτανζόγλειο  υπάρχουν ακόμη και σήμερα πολλοί χώροι, που είναι στην πραγματικότητα είναι αναξιοποίητοι, αλλά μένει να φανεί αν είναι αρκετοί για να στεγάσουν όλες τις λειτουργίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Για την ώρα, τίποτα δεν είναι δεδομένο και εξετάζεται και το ενδεχόμενο να βρεθεί ένας άλλος χώρος, που θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες της ΠΑΕ.

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση

Την προηγούμενη εβδομάδα έγινε συνάντηση των εκπροσώπων του ΠΑΟΚ με τον πρόεδρο της επιτροπής διοίκησης του Καυτανζογλείου. Τι συζητήθηκε;

*** Το Καυτανζόγλειο είναι γήπεδο της κατηγορίας 4 της ΟΥΕΦΑ, μπορεί να φιλοξενήσει αγώνες πλέι οφ και ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ και χρειάζεται συγκεκριμένες παρεμβάσεις, προκειμένου να είναι λειτουργικό για να φιλοξενήσει αγώνες υψηλού επιπέδου και πάνω από 20.000 κόσμο σε μόνιμη βάση.

*** Οι εργασίες, που θα πρέπει να γίνουν, είναι αλλαγές στην αίθουσα τύπου και στους χώρους των δημοσιογράφων (σήμερα το επίπεδο των υπηρεσιών τύπου στο Καυτανζόγλειο είναι πολύ χαμηλό), λειτουργία πλήρους κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης, περισσότερες θέσεις VIP, εξασφάλιση περισσότερων χώρων στάθμευσης, αλλά και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου, που σήμερα δεν υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ θα μεταφέρει το δικό του σύστημα από την Τούμπα, το οποίο πιθανότατα θα μείνει στο Καυτανζόγλειο, αφού στη νέα Τούμπα θα υπάρχει καινούριο σύστημα.

*** Θα πρέπει να γίνουν εργασίες και για την περίφραξη του γηπέδου, που σήμερα δεν υπάρχει καθώς ο διαχωρισμός του αγωνιστικού χώρου από τις κερκίδες είναι «πρόχειρος».

*** Τα έργα, που θα πρέπει να γίνουν, θα τα κοστολογήσει η διοίκηση του σταδίου, θα κοστίσουν περίπου 1.500.000 ευρώ, θα καλυφθούν από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και θα αφαιρεθούν από το συνολικό τίμημα, που θα πρέπει να πληρώσει ο Δικέφαλος για τη χρήση του γηπέδου.

«Το γήπεδο είναι σε καλή κατάσταση, για όλα τα έργα που θα χρειαστεί να γίνουν, δεν θα χρειαστεί πάνω από 1 – 1,5 μήνας, οπότε ο ΠΑΟΚ προλαβαίνει να παίξει και τον Αύγουστο στο Καυτανζόγλειο» είπε στη FORZA o πρόεδρος του σταδίου, Απόστολος Μηντιτζής.

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΠΕΝΤΕ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Μπορεί το θέμα να έχει φύγει τον τελευταίο καιρό από το προσκήνιο, ωστόσο ο ΠΑΟΚ το δουλεύει το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου στην Τούμπα, από την ώρα, που ξεπεράστηκαν τα πρώτα εμπόδια με την τροπολογία, που πέρασε η κυβέρνηση για την παραχώρηση του περιβάλλοντος χώρου.

Αυτή την εποχή, ετοιμάζεται το χωρικό σχέδιο, με βάση το οποίο θα εκδοθεί η άδεια ανέγερσης του νέου γηπέδου. Η υπόθεση είναι σε καλό δρόμο και είναι αυτό, που περιμένουν στην ΠΑΕ για να προχωρήσουν στα επόμενα βήματα.

Όπως έχει καταστεί σαφές, ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να πειράξει τίποτα από το υπάρχον γήπεδο, αν πρώτα δεν έχει βγει η άδεια για να ξεκινήσει η κατασκευή του νέου γηπέδου.

Περιμένοντας τις εξελίξεις σ΄ αυτό το θέμα, η ΠΑΕ έχει ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες και αυτή την εποχή περιμένει προτάσεις από ενδιαφερόμενες εταιρίες.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η FORZA, υπάρχουν τουλάχιστο πέντε εταιρίες, οι οποίες έχουν ζητήσει στοιχεία και ετοιμάζουν τις προτάσεις τους για την κατασκευή γηπέδου στο συγκεκριμένο οικόπεδο. Από τις προτάσεις, που θα συγκεντρώσει η οικογένεια Σαββίδη, θα επιλεγεί η καλύτερη και θα δοθεί η εντολή στην εταιρία, που θα την εκπονήσει, να προχωρήσει.

Όλες αυτές οι προτάσεις θα αφορούν γήπεδο χωρητικότητας τουλάχιστο 40.000 θέσεων, καθώς αυτή είναι η επιθυμία της οικογένειας Σαββίδη, που θα το χρηματοδοτήσει.

Σύμφωνα με μετριοπαθείς εκτιμήσεις, με δεδομένο ότι είναι εξασφαλισμένη η χρηματοδότηση του έργου από τον Σαββίδη και το ότι δεν θα παρουσιαστούν απρόβλεπτα εμπόδια, ο ΠΑΟΚ μπορεί να έχει το νέο του γήπεδο στην Τούμπα σε περίπου δύο χρόνια από τη μέρα, που θα ξεκινήσει. Σε ότι αφορά αυτά τα... απρόβλεπτα εμπόδια, η ΠΑΕ έχει κάνει ήδη προσπάθεια να τα... προβλέψει και να είναι έτοιμη να τα αντιμετωπίσει.

*** Μέσα στην εβδομάδα ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να δηλώσει στην ΟΥΕΦΑ τα δύο γήπεδα, που θα χρησιμοποιήσει ως έδρες την επόμενη σεζόν και η ΠΑΕ θα δηλώσει την Τούμπα και το Καυτανζόγλειο, με τη σύμφωνη γνώμη του σταδίου. Αυτό θα γίνει, προκειμένου να είναι ο ΠΑΟΚ καλυμμένος στην περίπτωση, που αναγκαστεί να μετακομίσει αυτό το καλοκαίρι, που είναι και η βούληση των ανθρώπων του Δικεφάλου.

Πηγή: FORZA