Το κτίριο που οικοδομεί η ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια δεν θα είναι απλώς ένα γήπεδο. Θα είναι ένα μνημείο, το οποίο θα εμπεριέχει μέσα του το γήπεδο της ομάδας. Λόγω της παρουσίας των δύο μουσείων ο χώρος θα είναι φορτισμένος συναισθηματικά με μνήμες. Από τη μία θα υπάρχει το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού και από την άλλη αυτό της ιστορίας της ΑΕΚ, σαν μία νοητή μετάβαση από τις Αλησμόνητες Πατρίδες στη μητροπολιτική Ελλάδα. Σαν το πέρασμα από την Παλαιά στην Καινή Διαθήκη, όπως ανέφερε εύστοχα σε ανάρτησή του στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο έφορος της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Νίκος Καραμπουρνιώτης.
Γι'αυτό και οι μουσειακοί χώροι της Αγιάς Σοφιάς έχουν μεγάλη σημασία και δίνουν ταυτότητα στο Ναό της ΑΕΚ. Παράλληλα με την ανέγερση του φέροντα οργανισμού του γηπέδου γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου με την αποπεράτωσή του να έχουν συμπληρωθεί τα εκθέματα, τα οποία θα κοσμούν τα δύο μουσεία. Ωστόσο το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού «Κιβωτός της Ρωμιοσύνης» χρειάζεται περισσότερη σπουδή, εξειδίκευση και μελέτη λόγω της παλαιότητας των κειμηλίων, τα οποία θα φυλάττονται στα «σπλάχνα» του.
Μέχρι στιγμής ο ενθουσιασμός του κόσμου είναι πολύ δυνατός σε σημείο οι προθήκες της ΠΑΕ ΑΕΚ να έχουν γεμίσει με εκθέματα, με αποτέλεσμα να μη χωρούν στον υπάρχοντα χώρο. Ήδη αρχίζουν και συγκροτούνται οι πρώτες συλλογές με εκκλησιαστικά κειμήλια, σκεύη, βιβλία και μουσικά όργανα. Φανταστείτε πόσο θα αυξηθεί η προσκόμιση όσο πλησιάζει η άγια ώρα που η ομάδα του Δικέφαλου αετού θα επιστρέψει στη Νέα Φιλαδέλφεια. Γι'αυτόν λόγο έγινε το πρώι της Τετάρτης συνάντηση της επιτροπής συλλογής εκθεμάτων.
Τα μέλη της επιτροπής είχαν την πρώτη επαφή με τον υπεύθυνο συντηρητή αρχαιοτήτων και μουσειολόγο, ο οποίος θα αναλάβει την απαραίτητη συντήρηση όλων των κειμηλίων και θα τρέξει τα ευαίσθητα ζητήματα που αφορούν αυτά τα εκθέματα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι στα μέλη παρουσιάστηκε ο χώρος που θα αποθηκευτούν τα κειμήλια μέχρι να μεταφερθούν στην Αγιά Σοφιά, ενώ δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες που αφορούν την αρχειοθέτησή τους, ούτως ώστε το αρχείο να μπορεί να γίνει εκθέσιμο.
Παράλληλα στο τραπέζι έπεσαν ιδέες για την παρουσίαση των εκθεμάτων με παραδείγματα άλλων ανάλογων εξαίρετων προσπαθειών που έχουν γίνει, όπως το Μουσείο Μικρασιατικού Πολιτισμού στο Προκόπι Ευβοίας αλλά και αυτό της Ιεράς Μονής Κύκκου, τα οποια ανταποκρίνονται σε όλες τις επιστημονικές προδιαγραφές και τα διεθνή πρότυπα.