Μεγάλο θόρυβο προκάλεσε για μία ακόμα φορά ο Αμρ Ουάρντα με τη συμπεριφορά του. Ο 25χρονος εξτρέμ τέθηκε εκτός Εθνικής Αιγύπτου, καθώς κατηγορήθηκε πως μαζί με τον συμπαίκτη του Αχμέντ Χασάν και τους Μαχμούντ Χαμντί Αλ Γουένς και Αϊμάν Ασράφτου παρενόχλησαν γνωστό μοντέλο μέσω των social media.
Στον ΠΑΟΚ είναι έξαλλοι με τον Αιγύπτιο. Από τη μία ο παίκτης ήταν εκτός πλάνων από τον Λουτσέσκου και από την άλλη οι Θεσσαλονικείς περίμεναν μία καλή παρουσία του στο Κόπα Άφρικα, ώστε να βρισκόταν ομάδα για να τον παραχωρήσουν.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ουάρντα προκαλεί με τη συμπεριφορά του. Είχαν υπάρξει και άλλα κρούσματα στο παρελθόν και οι προπονητές δύσκολα μπορούσαν να τον διαχειριστούν. Ένας από αυτούς που κατάφεραν να τιθασσεύσουν τον περίεργο χαρακτήρα του ήταν ο Γιάννης Μαντζουράκης. Ο 70χρονος τεχνικός μίλησε στο Sportdog και αποκάλυψε πως «δάμασε» τον Αιγύπτιο με την παράξενη ιδιοσυγκρασία τη διετία 2015-2017, που συνυπήρξαν στο Αγρίνιο.
Πως ήταν στην προπόνηση ο Ουάρντα;
«Δούλευε! Του άρεσε πολύ. Εκεί ήταν ο καλύτερος. Έτρεχε και δούλευε. Αλλού είχε πρόβληματα από την αρχή».
Είχε δημουργήσει θέματα ποτέ όσον αφορά την προσωπική του ζωή;
«Εκεί δεν είχε τέτοια θέματα. Δεν ακούστηκε ποτέ. Μπορούσε να βρει φιλενάδες έξω. Αλλά δεν έδωσε ποτέ δικαιώματα. Γιατί το Αγρίνιο είναι και μικρό μέρος...».
Εσείς ποια προβλήματα αντιμετωπίσατε;
«Υπήρχαν προβλήματα επαγγελματισμού. Από ταλέντο ήταν γεμάτος. Αλλά την αγωγή την επαγγελματική έπρεπε να την καλλιεργήσει. Γιατί ήρθε σε ένα πρωτάθλημα καλύτερο».
Τί είχε συμβεί και πως καταφέρατε να δαμάσετε τον ατίθασο χαρακτήρα του;
«Θυμάμαι οι αρχηγοί είχαν έρθει και μου είχαν κάνει παράπονα. “Δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε. Συνέχεια μας βγάζει προβλήματα” μου έλεγαν. Μετά από δύο ημέρες αφού ενημερώθηκα περισσότερο, τους φώναξα όλους. Ρώτησα είναι καλός παίκτης αυτός; Η ομάδα έδωσε λεφτά. Μου απάντησαν, ότι είναι καλός παίκτης. Οπότε τί μπορούμε να κάνουμε από το να τον βοηθήσουμε; Ήταν ένας άνθρωπος που ήλθε από ερασιτεχνικό περιβάλλον. Η ομάδα ξόδεψε χρήματα, αλλά μπορεί και να βγάλει χρήματα από αυτόν. Πρέπει να τον βοηθήσουμε είπα. Τον υποχρεώσαμε να γίνει καλύτερος. Οι παίκτες στάθηκαν κοντά του. Είπα στον Παπάζογλου βγείτε μαζί αγκαλιά στο γήπεδο, μετά στον Μάκο πηγαίντε για καφέ. Ουσιαστικά έπρεπε να κάνουμε μία προσπάθεια να τον εντάξουμε σιγά σιγά. Και βέβαια μεγάλο κομμάτι σε αυτό είχα και εγώ. Γιατί είχε προβλήματα και στο παιχνίδι του. Δεν είχε αγωγή παικτική».
Πως τον προσαρμόσατε στο παιχνίδι του Παναιτωλικού;
«Εκτός από καθηγητής σωματικής αγωγής η δεύτερη ειδικότητά μου είναι η ψυχολογία. Σε ποια θέση παίζεις τον ρώτησα; Δεκάρι μου είπε. Εγώ όμως τον τράβηξα έξω αριστερά για να βρει πειθαρχία, να γίνει σωστός στο παιχνίδι του, να γυμνάζεται καλύτερα και να σέβεται περισσότερο. Επίσης θέλαμε να αποδίδει καλύτερα γιατί μέχρι τότε έπαιζε τριαντάλεπτα. Έτσι άρχισαν να τον σέβονται και να τον αποδέχονται. Βεβαίως υπήρχε και άνθρωπος της διοίκησης που τον συμβούλευε έξω από το γήπεδο. Άρχισε να αποδίδει καλύτερα στην ομάδα. Όλοι μαζί τον εντάξαμε».
Είχατε άλλα θέματα στην καριέρα σας με παίκτες που καταφέρατε να τους αλλάξετε;
«Θα σας πω ένα δεύτερο παράδειγμα. Είχα τον Κεϊτά στην Καλλονή. Κερδίσαμε 2-1 μέσα στα Γιάννινα και επειδή είχε παίξει στον ΠΑΣ, με πήραν τηλέφωνο από ένα περιφερειακό ραδιόφωνο της περιοχής και με ρώτησαν πως τον άλλαξα και έγινε πειθαρχημένος. Δεν είναι τίποτα απάντησα. Προσπαθώ να συνεννοηθώ μαζί του. Αυτό ισχύει με όλους τους περίεργους χαρακτήρες. Πρέπει να το διαχειριστείς».