"Δεν θέλω αποζημίωση" φέρεται σύμφωνα με σημερινά ρεπορτάζ και δημοσιεύματα να μετέφερε στον Γιάννη Αλαφούζο ο Γιώργος Δώνης, κατά τη διάρκεια της προχθεσινής τους συζήτησης με παρόντα και τον Νίκο Νταμπίζα, οπότε και αποφασίστηκε η παραμονή και των δύο, με τον Έλληνα τεχνικό να εμφανίζεται πως μεταπείστηκε αναφορικά με την πρόθεση του να υποβάλλει παραίτηση μετά την τραγική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο "Βικελίδης" κόντρα στον Άρη.
Κάτι που ομολογουμένως -αν και εφόσον ισχύει- δείχνει το δέσιμο του προπονητή με τον Παναθηναϊκό. Κι αυτό γιατί, στη μέχρι στιγμής προπονητική του καριέρα ο Γιώργος Δώνης σπανιότατα έχει αποχωρήσει από έναν σύλλογο χωρίς να αποζημιωθεί. Κάτι που κάτι που άλλωστε βάσει των συμβολαίων που από κοινού συμφωνούνται, εξυπακούεται πως δικαιούται απολύτως.
Ας κάνουμε λοιπόν μια μικρή αναδρομή λοιπόν στα "διαζύγια" της προπονητικής καριέρας του Γιώργου Δώνη.
Το 2008 αποχωρώντας από την ΑΕΛ (με την οποία και είχε κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας) αποζημιώθηκε -σύμφωνα μάλιστα με τα τότε δημοσιεύματα στο 100%- στη συνέχεια, μετακομίζοντας στην ΑΕΚ, παρότι παραιτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου, εν τούτοις στην πορεία τα γύρισε, αξίωσε και τελικά πέτυχε να αποζημιωθεί. Εν συνεχεία, η τριετής θητεία του στον Ατρόμητο ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2012 και από κοινού με τον σύλλογο αποφασίστηκε η μη ανανέωση της συνεργασίας των δύο πλευρών.
Ακολούθησε το πέρασμά του από τον ΠΑΟΚ και το επεισοδιακό διαζύγιο, με τον Έλληνα προπονητή να ανακοινώνει παραίτηση, ωστόσο αργότερα, επικαλούμενος πιέσεις που δέχτηκε από το διοικητικό περιβάλλον του Δικεφάλου να καταφεύγει στα δικαστήρια προκειμένου να αξιώσει (και να πετύχει τελικά) να αποζημιωθεί πλήρως.
Εν συνεχεία, ήρθε το πρώτο πέρασμα από τον ΑΠΟΕΛ και η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας τους τον Ιανουάριο του 2015, με τα τότε δημοσιεύματα στην Κύπρο να κάνουν λόγο για καταβολή του υπόλοιπου των αποδοχών του έμπειρου κόουτς και του επιτελείου ως το τέλος εκείνης της σεζόν (2014-15).
Μετά, ακολούθησε η αραβική περιπέτεια, με τον 50χρονο προπονητή να υπογράφει ένα πλουσιοπάροχο συμβόλαιο σε μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ασίας, τη σαουδαραβική Αλ Χιλάλ. Έναν χρόνο παρέμεινε στο πόστο του, με τη συμφωνημένη αποζημίωση να γίνεται τότε πρώτο θέμα στα ελληνικά media αφού -προφανώς καθ' υπερβολή οι αναφορές στο συγκεκριμένο ποσό- φέρεται να ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ.
Διαφορετικό το background της συμφωνίας του (2016) με την Αλ Σαρζάγκ, από την οποία επίσης αποχώρησε έχοντας αποζημιωθεί, για να περάσει για δεύτερη φορά στην καριέρα του από τον πάγκο του ΑΠΟΕΛ, απ' όπου απολύθηκε (προφανώς συνεπώς έχοντας αποζημιωθεί) τον Μάρτιο του 2018.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Απίθανος Δώνης! Τους "καθαρίζει" όλους πριν τον Ολυμπιακό - Τρελό ρίσκο - "Πανηγυρίζει" ο Μαρτίνς!