Παναιτωλικός: Μάκης Χάβος τελικά. Αυτός θα είναι ο διάδοχος του Λουίζ Κάστρο στην τεχνική ηγεσία του Παναιτωλικού. Κακά τα ψέματα, οι επιλογές των «καναρινιών» ήταν απολύτως μετρημένες και αποκλειστικά εστιασμένες στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, δεν είναι πλέον υπερβολή να ειπωθεί πως ο Χάβος γίνεται ο… Λεμονής του Παναιτωλικού!
Και αυτό γιατί αναλαμβάνει την ομάδα για τρίτη φορά στην καριέρα του! Για πρώτη φορά, βρέθηκε στον πάγκο του Παναιτωλικού τον Ιανουάριο του 2013 ως το καλοκαίρι του 2015, ενώ ακολούθησε αυτή από τις αρχές του 2017 για έναν ακριβώς χρόνο. Και μάλιστα, στο τότε «διαζύγιο» πολλά είχαν ακουστεί αναφορικά με τον τρόπο που έφυγε ο Χάβος και (κυρίως) στο τι άφησε πίσω του σε επίπεδο αποδυτηρίων, σχέσεων κτλ.
Προκαλεί συνεπώς ένα ερωτηματικό η απόφαση των ιθυνόντων του Παναιτωλικού να στραφούν εκ νέου στον Έλληνα τεχνικό, ειδικά από την στιγμή που τα δημοσιεύματα τους ήθελαν να μην τον έχουν στην κορυφή της εγχώριας λίστας τους. Παράλληλα, είναι αξιοσημείωτο εξαιτίας της συνεργασίας που υπάρχει με την Μπενφίκα.
Πολυδιαφημισμένη κολλεγιά, «χτίστηκε» από πέρυσι, παγιώθηκε το περασμένο καλοκαίρι και είχε να κάνει με την υιοθέτηση του περίφημου πορτογαλικού μοντέλου, με τους Λουζιτανούς ν’ αναλαμβάνουν συμβουλευτικό/εποπτικό ρόλο στην όλη διαδικασία, τροφοδοτώντας και ποδοσφαιριστές τον Παναιτωλικό, αλλά και συμβάλλοντας με τεχνογνωσία σε οτιδήποτε αφορούσε την καθημερινότητα της ομάδας.
Κοινό μυστικό πως δική τους εισήγηση ήταν ο Λουίζ Κάστρο, πάντα στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης του συγκεκριμένου μοντέλου, οπότε πλέον, μετά την αποπομπή του μένει να δούμε αν και εφόσον διαταράσσεται και το κοινά συμφωνηθέν πλάνο, αλλά και οι σχέσεις/συνεργασία των δυο ομάδων.
Γιατί κακά τα ψέματα, όπως φαίνεται από την μέχρι στιγμής απογοητευτική συγκομιδή του Παναιτωλικού, το ξεκίνημα δεν δικαιολογεί ούτε τις προσδοκίες, αλλά ούτε και τη διατήρηση του. Πόσο μάλλον από την στιγμή που η διοίκηση του Παναιτωλικού για ν’ αποφύγει τα χειρότερα προφανώς στην εξέλιξη της σεζόν, στρέφεται στον… Λεμονή της, κάτι που εννοείται πως αντιβαίνει στη λογική και τη φιλοσοφία της συνεργασίας με την Μπενφίκα, οπότε μένει να δούμε αν η επιλογή Χάβου σηματοδοτεί και κάτι ακόμη, σαφώς πιο σημαντικό για το status quo του Παναιτωλικού.