Facebook Pixel Πρόκριση για Λίβερπουλ στα πέναλτι επί της Άρσεναλ - 5-5 το 90λεπτο! (BINTEO)
| 2019-10-30 23:37:00

ΜΑΤΣΑΡΑ δίχως προηγούμενο - Πρόκριση για Λίβερπουλ στα πέναλτι επί της Άρσεναλ - 5-5 το 90λεπτο!

Sportdog Team
ΜΑΤΣΑΡΑ δίχως προηγούμενο - Πρόκριση για Λίβερπουλ στα πέναλτι επί της Άρσεναλ - 5-5 το 90λεπτο!

Αδιανόητο! Το παιχνίδι της χρονιάς στην Αγγλία! Δείτε βίντεο.

Τι είδαν πάλι τα ματάκια μας... Λίβερπουλ και Άρσεναλ πρόσφεραν στον φίλαθλο κόσμο ένα υπερθέαμα στο "Άνφιλντ" για την φάση των "16" του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 5-5 στην κανονική διάρκεια, αλλά οι Κόκκινοι ήταν πιο ψύχραιμοι στην διαδικασία των πέναλτι και με σκορ 5-4 προκρίθηκαν στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Το θέμα βέβαια είναι το πώς φτάσαμε σε αυτό το σκορ και τι γκολάρες και επικές διακυμάνσεις είδαμε στο παιχνίδι.

Αρχικά η Λίβερπουλ μπήκε μπροστά στο σκορ από νωρίς, αφού στο 6' σε ένα γύρισμα ο Μουστάφι έβαλε το πόδι του και πέτυχε αυτογκόλ, που όμως δεν πτόησε ουδόλως την Άρσεναλ, που έφτασε στην ισοφάριση στο 19' με τον Τορέιρα.

Και σαν να μην έφτανε αυτό για την Λίβερπουλ, που παρατάχθηκε με πάρα πολλές αλλαγές, ήρθε ο Μαρτινέλι στο 26' για να κάνει την ανατροπή και το 1-2 και ο ίδιος παίκτης στο 36' για να διαμορφώσει το 1-3 για τους Κανονιέρηδες.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να μειώσουν με πέναλτι του Μίλνερ στο 43' και το δεύτερο ημίχρονο αναμενόταν... επικό. Κι έτσι ήταν!

Στο 54' ο Μέιτλαντ-Νάιλς έκανε το 2-4 μετά από τραγικό λάθος στην άμυνα της Λίβερπουλ, που όμως πέτυχε δύο εκπληκτικά γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά για να φέρει το ματς στα ίσια. Αρχικά στο 58' ο Τσάμπερλεϊν σούταρε έξω από την περιοχή για το 3-4, ενώ στο 62' ο Όριγκι έκανε τρομερή ενέργεια και με σουτ σημείωσε το 4-4.

Και ακόμα δεν είχαμε δει τίποτα... Ο Γουίλοκ με δικό του απίστευτο γκολ έδωσε ξανά προβάδισμα στην ομάδα του Ουνάι Έμερι στο 70', όμως ο Όριγκι σκόραρε με απίθανο βολ-πλανέ στο 94' για να ισοφαρίσει σε 5-5 και να στείλει το ματς στα πέναλτι (δεν υπήρχε παράταση).

Εκεί οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ήταν πιο ψύχραιμοι και ευστόχησαν σε όλα, σε αντίθεση με την Άρσεναλ που αστόχησε με τον Θεμπάγιος, για την τελική επικράτηση της Λίβερπουλ με 5-4 στην ψυχοφθόρο διαδικασία.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κέλεχερ, Γουίλιαμς, Γκόμεζ, Φαν ντεν Μπεργκ, Μίλνερ, Λαλάνα, Κεϊτά (55' Τζόουνς), Οξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν (81' Τσιριβέγια), Ελιοτ, Μπρούστερ, Οριγκί.

Αρσεναλ (Ουνάι Εμερι): Μαρτίνες, Μπυστάφι, Κολάσινατς (83' Τιέρνι), Μπεγιερίν, Χόλντινγκ, Μέιτλαντ-Νάιλς, Τορέιρα (72' Θεμπάγιος), Οζίλ (65' Γκεντουζί), Γουίλοκ, Σάκα, Μαρτινέλι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags