Ο απολογισμός του Γιώργου Παράσχου στον πάγκο της Ξάνθης σίγουρα δεν δικαιολογεί συνέχεια. 2-8-5 μέτρησαν οι ακρίτες ενόσω ο 67χρονος προπονητής ήταν στον πάγκο τους. Σίγουρα, δεν τους παρέλαβε σε καλή κατάσταση, σίγουρα δεν τους βελτίωσε, αλλά τουλάχιστον, έτσι και σε αυτήν τη… νερόβραστη εικόνα που παρουσίασε η Ξάνθη καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, έφτασε να παίζει ως και το φινάλε για μια θέση στα play-off.
Αφορμές για να λυθεί το συμβόλαιο του Ελληνα προπονητή, υπήρξαν και υπήρχαν αρκετές κατά τη διάρκεια της θητείας του στα Πηγάδια. Ανεξαρτήτως πώς θα κατέληγε η σεζόν, θεωρούνταν απίθανο η συνέχεια του στον πάγκο και την ερχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο τουλάχιστον των ριζικών αλλαγών που ανεξαρτήτως των δικαστικών υποθέσεων και περιπετειών είχαν προδιαγραφεί στον σύλλογο και αφορούν και άλλους επιτελείς (π.χ. τον τεχνικό διευθυντή Γιάννη Παπαδημητρίου).
Μόνο και μόνο με αυτό το σκεπτικό, της οπτικής δηλαδή στο μέλλον μπορεί να δικαιολογηθεί το timing της απόφασης του Χρήστου Πανόπουλου να απολύσει τον Παράσχο. Με την Ξάνθη πιθανώς να προέρχεται από την καλύτερη εμφάνιση της με τον Παράσχο στον πάγκο της, την ισοπαλία δηλαδή με τον ΠΑΟΚ και μια ποινή αφαίρεσης 12 βαθμών που τη φέρνει στη μάχη της αποφυγής της προτελευταίας θέσης των play-out και, κατ’ επέκταση, της αποφυγής του μπαράζ με τη 2η της Super League 2.
Και όλα αυτά, την ώρα που κανείς, αρμοδίως και επισήμως, δεν έχει τοποθετηθεί από τον σύλλογο για τα όσα γίνονται εδώ και κοντά δύο μήνες στις δικαστικές αίθουσες. Περίεργα πράγματα στην Ξάνθη κοινώς. Μένει να δούμε τον διάδοχο του Παράσχου , με τον οποίο η Ξάνθη, πλέον, θα διεκδικήσει την παραμονή της, για να διαπιστωθεί τι ακριβώς αναζητούν (και πώς το δικαιολογούν) οι ακρίτες.