ΠΑΟΚ: Την απόφαση της απόρριψης της έφεσης του Δικέφαλου και της Ξάνθης για τη γνωστή υπόθεση της πολϋιδιοκτησίας κλήθηκε να σχολιάσει η Πέννυ Κονιτσιώτη. Η νομικός με εξειδίκευση στο αθλητικό δίκαιο μίλησε στο sportdog όπου αναφέρθηκε στις πιθανότητες που έχει ο ΠΑΟΚ να ανατρέψει τα δεδομένα.

«Είναι πολύ δύσκολο. Η έκθεση της ΕΕΑ ήταν πολύ αναλυτική και νομικά τεκμηριωμένη», τονίζει και ισχυρίζεται, ότι ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να προσκομίσει έγγραφα που θα ανατρέπουν την κατάσταση, τα οποία αν τα διέθετε, θα τα είχε ήδη χρησιμοποιήσει στην υπόθεση. Παράλληλα σχολίασε την αμφισβήτηση της Επιτροπής από πλευράς του συλλόγου της Θεσσαλονίκης και τις κινήσεις του Ολυμπιακού για αφαίρεση του περσινού τίτλου από τους ασπρόμαυρους.

Διαβάστε τη συνέντευξη που παραχώρησε:

Ποια είναι η άποψή σας για την εξέλιξη της υπόθεσης πολϋιδιοκτησίας;

«Η απόφαση ήταν αναμενόμενη. Η έκθεση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού ήταν πολύ αναλυτική. Οπότε θα προσκομίζονταν έγγραφα ή στοιχεία που θα την ανέτρεπαν στο Εφετείο. Άρα η επιβεβαίωση της αρχικής γνωμοδότησης ήταν κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη από νομικής άποψης».

Μπορεί να ανατραπεί στο CAS η απόφαση;

«Όλα μπορούν να ανατραπούν. Ωστόσο για να γίνει αυτό θα πρέπει να προσκομιστούν στοιχεία που καταρρίπτουν στο σύνολο όλα αυτά τα δεδομένα. Πως θα γίνει αυτό, όταν όλα αυτά είναι αυταπόδεικτα πια. Είναι έγγραφα αλληλένδετης συμμετοχής στην Ξάνθη. Πως θα ανατραπούν; Είναι πολύ δύσκολο».

Η πλευρά του ΠΑΟΚ αμφισβητεί την αξιοπιστία της ΕΕΑ λόγω στελέχωσης μελών της από τον υφυπουργό Αθλητισμού. Αυτό στέκει στο Διαιτητικό Δικαστήριο;

«Ως νομικός δεν θέλω να μπαίνω σε αυτό το πλαίσιο. Όλα αυτά είναι ιντριγκαδόρικα. Θέλω να μείνω στα νομικά δεδομένα και στα πραγματικά περιστατικά που είτε εμπίπτουν στη διάταξη είτε δεν εμπίπτουν. Όπως και να ήταν η σύνθεση της Επιτροπής σε οποιαδήποτε κυβέρνηση η γνώμη της παίζει ρόλο. Αλλά δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να αμφισβητούμε όλα τα δικαιοδοτικά όργανα. Στο τέλος θα αμφισβητούμε και τους τακτικούς δικαστές. Δεν είναι προσέγγιση αυτή. Πρέπει να αποδεχόμαστε ένα τεκμήριο αρμόδιας λήψης αποφάσεων. Αυτή είναι η δικαιοδοτική δράση και η οργάνωση σε αυτήν τη χώρα. Δεν μπορούμε να αμφισβητούμε κάθε σύσταση επιτροπής ή οργάνου. Αυτό ας γίνει εκ των προτέρων. Όχι όταν βρεθεί κάποιος κατηγορούμενος ή καταδικασμένος.  Εν προκειμένω θα επανέλθω όπως είπα και πριν, ότι η απόφαση της ΕΕΑ ήταν πάρα πολύ αναλυτική και κατά την ταπεινή γνώμη μου νομικά τεκμηριωμένη. Αν θα ανατραπεί στο CAS πρέπει να συμβούν γεγονότα που δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε. Να προσκομιστούν έγγραφα, τα οποία αν είχε ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε να τα είχε προσκομίσει ήδη. Και θα είχε πετύχει την ανατροπή της απόφασης. Από εκεί και πέρα οι νομικοί του ΠΑΟΚ θα το εκτιμήσουν».

Ποιες προεκτάσεις μπορεί να έχει αυτή απόφαση εκτός από την αφαίρεση βαθμών από το τωρινό πρωτάθλημα; Το ρεπορτάζ αναφέρει, ότι ο Ολυμπιακός θα ζητήσει από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ να εξετάσει ποια αδικήματα έχουν συντελεστεί και να επιβάλλει στον ΠΑΟΚ την ποινή της αφαίρεσης του τίτλου του πρωταθλητή Ελλάδας 2018-19.

«Κάθε ανταγωνιστής οποιουδήποτε φορέα και οργανισμού έχει το δικαίωμα να επιδιώκει να επιτευχθεί αυτό. Όχι μόνο ο Ολυμπιακός αλλά κάθε ανταγωνιστής του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης. Είναι δικαιολογημένο. Το ζητούμενο δεν είναι να βασιζόμαστε τι θα κάνει ο ανταγωνιστής αλλά αν ο κατηγορούμενος έχει διαπράξει αυτά για τα οποία τον κατηγορούν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Ξηλώνεται" το παλιό σύστημα - Φεύγει κορυφαίο όνομα από τον ΠΑΟΚ - Έτσι κάνει το "μάζεμα" ο Σαββίδης