Η υποκρισία στο χωρο του ποδοσφαίρου ιδιαίτερα στον πάμπλουτο κόσμο της Premier League πάντα υπήρχε αλλά η ιστορία του κορονοϊού έβγαλε πια στην επιφάνεια όλο το ζήτημα. Και υπάρχουν συζητήσεις με επιχειρήματα και από τις δυο πλευρες που τις ακούς αλλά είναι πολυ υπερβολικό να ακούς πως το ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται στη κοινωνία άρα δεν υπάρχει λογος επιστροφης στα παιχνίδια μέχρι να περάσει η πανδημία! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Αν δεν είναι κάτι τέτοιο είναι αναγκαίο στην κοινωνία ας το σκεφτούν οι ποδοσφαιριστές την επόμενη φορά που πρόκειται να υπογράψουν ένα συμβόλαιο και να μη ζητάνε χρήματα για μια εβδομάδα που οι κανονικοί εργαζόμενοι δεν θα εισπραξουν σε δέκα χρόνια!
Πως το 1995 ο Νταλγκλίς και ο Σίρερ έκαναν πρωταθλήτρια την Μπλάκμπερν!
Ο Τρόι Ντίνι της Γουότφορντ εξέφρασε απόλυτα δικαιολογημένα τις ανησυχίες του λεγοντας πως δεν επιθυμεί να βάλει σε ρίσκο την οικογένειά του και το ηλικίες πέντε μηνών παιδί του, συνεπώς προτιμάει να μην πληρωθεί! Είναι ανθρώπινο και κατανοητό!
Ωστόσο δεν μπορεί η PFA το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών στην Αγγλία, να λέει πως οι παίκτες έχουν συμβόλαια και πρέπει να τηρηθούν και δεν μπορεί κανείς να μην τους πληρώσει εάν αρνηθούν να παίξουν διότι και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο απλούστατα δεν γίνεται να έχουν!
Ο Αγουέρο είχε επισης εκφράσει ίσως και πρωτος τις ανησυχίες του λέγοντας πως προβληματίζεται για την οικογένεια του περισσότερο και από τον ίδιο και ανεξαρτήτως των χρημάτων που παίρνει κάποιος, ο φόβος είναι κάτι σεβαστό!
Παραμένει παρόλα αυτά ένα μεγάλο ερωτηματικό που λέει πως αν σε αυτόν τον χώρο της Premier League όπου διεξάγονται διαρκως τεστ και τα πάντα θα είναι αποστειρωμένα, ένας ολόκληρος κόσμος γύρω από τους ποδοσφαιριστές προσπαθεί να φροντίσει να είναι το πιο ασφαλές περιβάλλον αυτό στο οποίο θα συμβούν τα παιχνίδια και παρόλα αυτα κάποιος φοβάται, τότε τι να πουν οι άνθρωποι στις «κανονικές δουλειές»;
Αυτοί που δούλευαν στα σούπερ μάρκετ και στα φαρμακεία όλο το διάστημα του lockdown οι άνθρωποι της καθαριότητας, και κυριως το υγειονομικό προσωπικό και τόσοι άλλοι που κράτησαν τις κοινωνίες όρθιες μέσα στην κρίση;
Κανεις δεν μπορεί να υποχρεώσει κανένα να πάρει ρίσκα. Είναι βασική αρχή της κοινωνίας και της ίδιας της ζωής. Την ίδια ώρα όμως δεν μπορεί να υπάρχει απαίτηση να εκτελούνται οικονομικά τα συμβόλαια τους χωρίς την παραμικρή μεταβολή. Δείχνει μια περιφρόνηση προς τους ανθρώπους που ουσιαστικά πληρώνουν αυτα τα υπέρογκα ποσά, τους φιλάθλους! Που οι περισσότεροι θα έπαιρναν ακόμα και δωρεάν το ρίσκο να παίξουν μπάλα στη σημερινή εποχή του κορονοϊού από το να πάνε στις κανονικές δουλειές τους!
Κάτι ακόμα που πρέπει να λάβει υπόψη της Premier League και αυτοί που παίζουν εκεί: Οι ίδιοι με συμβόλαια ενος χρόνου μπορούν να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα της οικογένειάς τους για παρά πολύ καιρό. Όμως στις μικρότερες κατηγορίες κυρίως στην League One και League Two. αν κάποιοι δεν παίξουν δεν θα έχουν τα χρήματα ούτε για τα βασικά στις οικογένειές τους γιατί φυσικά δεν αμείβονται με τα τρελά ποσά της Premier League, ούτε καν κάποιων ομάδων της Championship!
Και όπως απέδειξε για μία ακόμη φορά σε αυτό το κομμάτι η μεθοδική Γερμανία, είναι δυνατόν να επανεκκινήσει το ποδόσφαιρο με όλα τα μέτρα προστασίας. Η Μπουντεσλίγκα κατάφερε να μπει μπροστά και να παίξει συνεπώς όλα τα υπόλοιπα ακούγονται ως φτηνές δικαιολογίες!
Φυσικά πρέπει να δούμε μετά από μερικές εβδομάδες το πως μπορεί να έχει κυλήσει αυτό το εγχείρημα, κάτι για το οποίο είναι τυχεροί την Αγγλία αφού δε χρειάζεται να ξεκινήσουν τουλάχιστον μέχρι τις 12 Ιουνίου και πάλι το πρωτάθλημα.
Είναι όμως πολύ σημαντικό για την ίδια την κοινωνία όσο και αν κάποιοι λένε πως το ποδόσφαιρο δεν είναι αναγκαίο, να δείξει και το κομμάτι αυτό πως αντιλαμβάνεται το πόσο δύσκολη είναι η εποχή μας επιχειρώντας ωστόσο να παίξει και αυτό το ρόλο του στην επιστροφή στην κανονικότητα!
ΠΗΓΗ: england365.gr