ΠΑΟΚ: Ο Όλαφ Ρέμπε ταιριάζει γάντι στη (νέα) φιλοσοφία των «ασπρόμαυρων», το κυριότερο έχει ένα βιογραφικό, το οποίο παρά το νεαρό της ηλικίας του, θα το ζήλευαν πολλοί συνομήλικοι του. Από μαθητής (του Κλάους Άλοφς) διευθυντής ορχήστρας σ' ένα από τα πιο παραδοσιακά κλαμπ της Γερμανίας. Δεν είναι τυχαίο πως ο πνευματικός του πατέρας κι αυτός που τον πήρε από το χέρι βοηθώντας στην ανέλιξη του στο μαγικό κόσμο της Μπουντεσλίγκα, τον χαρακτηρίζει ως έναν άνθρωπο με μεγάλη όρεξη για δουλειά, πολλές διασυνδέσεις αλλά και ικανότητες στον τομέα του.
Πόσοι άραγε στην πιάτσα των αθλητικών διευθυντών κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ωραίοι, κουβαλώντας μια ατζέντα με δεκάδες ονόματα και τηλέφωνα, έχουν περάσει για πάνω από μια δεκαετία από δύο σημαντικές ομάδες (Βέρντερ, Βόλφσμπουργκ) και κάθισαν στα θρανία της Μπορούσια Ντόρτμουντ; Ελάχιστοι ή τουλάχιστον μετρημένα στα δάχτυλα. Ο Ρέμπε για τον οποίο ενδιαφέρθηκαν ουκ ολίγοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι (Σάλκε, Νυρεμβέργη, Μάλαγα) και το 2017 είπε «όχι» σε Τότεναμ και Μάντσεστερ Σίτι, είναι ένας εξ αυτών.
Στον ΠΑΟΚ γνωρίζει εκ των προτέρων ότι θα έρθει για να υπηρετήσει ένα μεικτό μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας: ο προπονητής (Φερέιρα) θα υποδείξει τις θέσεις στις οποίες χρειάζεται ενίσχυση η ομάδα, η ιδιοκτησία και η διοίκηση (Γ. Σαββίδης) θα έχουν τον τελικό λόγο στο οικονομικό μέρος της όποιας συμφωνίας. Στη Γερμανία οι αθλητικοί διευθυντές είναι, κυριολεκτικά και μεταφορικά, το «Άλφα και το Ωμέγα» του ποδοσφαιρικού τμήματος, ωστόσο ο 42χρονος από το Βάιμπλινγκεν φέρεται να έχει αποδεχθεί το πλάνο που του παρουσιάστηκε από την οικογένεια Σαββίδη.
Το εγχείρημα των αλλαγών στον ΠΑΟΚ είναι τολμηρό έως παράτολμο, αλλά άξιον εστί! Όχι, ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα για αγορές και επενδύσεις από το πάνω ράφι, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσει το κλαμπ να «μπαίνει μέσα με τα μπούνια» και πάντα να καλείται ο Σαββίδης να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Ασφαλώς οι τωρινοί καιροί, με την πανδημία του κορονοϊού να έχει ταράξει τα νερά, δεν επιτρέπουν οικονομικές υπερβάσεις, από τις οποίες άλλωστε ο ΠΑΟΚ είναι χορτασμένος, και ως εκ τούτου χρεωμένος! Συν τοις άλλοις εφέτος η επιλογή μοιάζει να είναι μια και μοναδική: εξορθολογισμός και επένδυση στο μέλλον.
Παρατηρώντας το παρελθόν του Όλαφ Ρέμπε και βλέποντας τη λίστα των ποδοσφαιριστών (Ντε Μπρόινε, Ντράξλερ, Γκόμεζ, Μπαζούρ, Γκιλαβογκί, Μπρουκς, Ντιντάβι, Καμάτσο, Μεχμέντι, Ροντρίγκες, Γκουστάβο κ.α) με τους οποίους ασχολήθηκε και τις ομάδες (Τσέλσι, Σίτι, Παρί Σεν Ζερμέν, Άγιαξ, Μίλαν, Μαρσέιγ κ.α) που διαπραγματεύτηκε μαζί τους, αντιλαμβάνεσαι την ευχέρεια που έχει να ανοίξει δύσκολες πόρτες, αλλά κυρίως τη γεμάτη ατζέντα και τις γνωριμίες.
Πράγματα που στο σύγχρονο ποδόσφαιρο μετρούν και φέρνουν τα ανάλογα αποτελέσματα. Το αν πετύχει ή όχι, το εγχείρημα θα φανεί στη σκηνή, όπου θα εμφανιστεί ως ο νέος αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ στο άμεσο μέλλον, το σίγουρο είναι πως έχει πολύ δουλειά μπροστά του.
Πηγή : FORZA