Αριστερό μπακ δεδομένα αναζητάει η ΑΕΚ, προκειμένου να πλαισιώσει τον Έλντερ Λόπες αφού όπως όλα δείχνουν ο Νίκλας Χουλτ δεν θα παραμείνει. Τέτοιος είναι ο 22χρονος Σλοβάκος Ντάβιντ Χάντσκο, ο οποίος ανήκει στη Φιορεντίνα και αγωνίστηκε δανεικός φέτος στην Σπάρτα Πράγας και οι συμπατριώτες του παρουσιάζουν την Ενωση να τον διεκδικεί.

Η Σπάρτα έχει δικαίωμα αγοράς του από τους «βιόλα», αποκλείεται όμως να μπορέσει να κάνει χρήση του buy-out (5 εκατ. ευρώ) και φαίνεται να προσπαθεί είτε νέο δανεισμό είτε καλύτερη ρήτρα αγοράς έχοντας όμως – πέραν του φημολογούμενου της ΑΕΚ – και ανταγωνισμό από άλλες ομάδες.

Το χαρακτηριστικό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι το μπόι του διεθνή Σλοβάκου. Στο 1.88 κάτι που του επιτρέπει να παίζει (και έτσι έπαιξε στα τελευταία παιχνίδια με την Σπάρτα) ως αριστερός στόπερ. Χαρακτηριστικό που ίσως να είναι επίσης σημαντικό στη μεταγραφική αναζήτηση του Ιλια Ιβιτς, ειδικά όπως διαμορφώνονται τα δεδομένα με τους στόπερ της ΑΕΚ.

Το θέμα του Ογκνιεν Βράνιες είναι σαφές βάσει των όσων προκύπτουν από το Βέλγιο και την στάση της Αντερλεχτ τόσο αναφορικά με την παράταση του δανεισμού του ως το τέλος Ιουλίου (κάτι που οι «μωβ» εμφανίζονται να μην δέχονται θέλοντας τον Βράνιες κανονικά στην προετοιμασία τους από την 1η Ιουλίου) όσο και εξ αυτής οι πιθανότητες να αποδεσμεύουν, αποζημιώνοντας τον Βόσνιο είναι το ένα.

Το δεύτερο έχει να κάνει με τον Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος μετά τα όσα έχουν γίνει το τελευταίο δεκαήμερο φαίνεται να βρίσκεται με το 1,5 πόδι εκτός ΑΕΚ. Δύσκολα θα ανανεώσει, με τον ίδιο να εμφανίζεται χολωμένος από την στάση και την αντιμετώπιση των ανθρώπων της Ενωσης.

Συνεπώς, άμεσα προκύπτουν -2 στόπερ, τουλάχιστον για το ξεκίνημα της προετοιμασίας (όπως όλα δείχνουν τα τωρινά δεδομένα) της επόμενης σεζόν. Λογικό συνεπώς, ανεξαρτήτως τι θα προκύψει με τον Βράνιες – που ό,τι και να γίνει η υπόθεση του λογικά θα αργήσει να ξεκαθαρίσει – η ΑΕΚ να αναζητά και κεντρικό αμυντικό προκειμένου να πλαισιώσει τον αδιαμφισβήτητο ως τώρα Σβάρνα, τον Οικονόμου (ο οποίος κακά τα ψέματα δεν φαίνεται να συγκεντρώνει την εμπιστοσύνη του Καρέρα) και τον πιτσιρικά Σλοβένο, Λάτσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έριξε "χειροβομβίδα" ο Τίγρης! Έκλεισε στην ΑΕΚ ο "φονιάς" - Με αυτόν θα πάρει ξανά πρωτάθλημα!