Βαγγέλης Παυλίδης: Tι κοινό έχουν ο Έρλινγκ Χάλαντ των 72 εκατ. ευρώ (χρηματιστηριακή αξία), οι Μόισες Κιν - Ντόλεν Μάλεν των 25 εκατ., ο Τζάστιν Κλούιφερτ των 22,5 εκατ, ο Αντρέα Πιναμόντι των 13 εκατ., ο Μάριο Μπαλοτέλι των 5 εκατ. και ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς των 2,8 εκατ. με τον Βαγγέλη Παυλίδη;

Η απλή και πανεύκολη απάντηση έχει να κάνει με τη θέση αφού όλοι είναι φουνταριστοί (οκ, ο Κλούιφερτ τζούνιορ παίζει και αριστερό εξτρέμ). Για τους έστω λίγο μυημένους στη διεθνή πιάτσα agents, το οτι είναι ομόσταβλοι στο γραφείο του διάσημου και ιδιόρυθμου μάνατζερ Μίνο Ραϊόλα, μάλλον θα αποτελούσε ευκολάκι.

Αυτό όμως, που ελάχιστοι στα μέρη μας γνωρίζουν, μόνο εκείνοι που σηκώνουν το τηλέφωνο και μιλάνε με τον Μίνο (και όχι με τον ξαδερφό/συνεταίρο του στο γραφείο), Έντσο Ραϊόλα, είναι πως ο 22χρονος Καλαμαριώτης φορ αποτέλεσε προσωπική επιλογή του Big - Raiola αλλά και ένα προσωπικό στοίχημα πως την επόμενη 3ετία θα έχει απογειώσει τη χρηματιστηριακή αξία του Βαγγέλη Παυλίδη στα 15 εκατ. ευρώ, ενώ θα αποτελέσει μεταγραφικό deal επιπέδου 25 με 30 εκατ. ευρώ! Προσοχή ο Ραϊόλα το υποστηρίζει. Και ακριβώς επειδή είναι ο Ραϊόλα σχεδόν τα πάντα μπορεί να τα καταφέρει αρκεί να...οικονομάει και να δικαιώνονται τα πρότζεκτ του.

Η διαφορά με Μακέντα

Για τον Ραιόλα ο Βαγγελης Παυλίδης αποτέλεσε στις αρχές του χειμώνα τον τρίτο Έλληνα πελάτη του, μετά τους δυο στόπερ, τον Κώστα Μανωλά που τον ανέλαβε για να τον πάει στη Νάπολι και τον Παντελή Χατζηδιάκο της Άλκμααρ. Δώστε βάση όμως και στο πλέον σημαντικό: άλλο οι παίκτες  που έχει γενικά το γραφείο του Ραϊόλα κι άλλο οι προσωπικοί πελάτες και κυρίως τα... τρελά/φιλόδοξα πρότζεκτ που αναλαμβάνει ο ίδιος ο Μίνο.

Για να το εμπεδώσετε καλύτερα θα σας δώσω ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: ο Φεντερίκο Μακέντα ανήκει στο γραφείο του Ραϊόλα, μόνο που ο Μίνο ποτέ δεν ασχολήθηκε μαζί του. Κι όλα αυτά που έχουν γραφτεί, πως ο Τσάβι Ρόκα μιλάει με τον κορυφαίο μάνατζερ για τον Ιταλό πελάτη του, ήταν... μάντολες. Όπως σας το γράφω... 

Ο Μακέντα είναι πελάτης του Μάσιμο, που είναι συνεργάτης στο γραφείο των Ραϊολα και τον έχει αναλάβει ο ξάδερφος Έντσο. Αυτός ήταν που ήρθε και πριν απο 10 ημέρες στην Ελλάδα, έκανε δυο ραντεβού με τον Τσάβι Ρόκα για τον Μακέντα, πήγε και στην Τούμπα για να μιλήσει με Ρέμπε - Γκοντσάρεβα μέχρι και συνεργατη του Μελισσανίδη είδε στην Αθήνα (σας τα αποκαλύπτω καλά;). Ο Έντσο Ραϊόλα επαναλαμβάνω, όχι ο πολύς Μίνο...

Ο ρόλος του Χατζηδιάκου 

Για να μην το κουράζω περισσότερο: ο Μίνο Ραϊόλα ήταν που επέλεξε τον Βαγγέλη Παυλίδη, βλεποντάς τον να τα σπάει στη Βίλεμ. Και δεν είναι ότι απλά τον πιστεύει αλλά όπως προαναφέραμε τον βλέπει σαν χρυσό πρότζεκτ, που θα του χτίσει την καριέρα. Το έχει πει και στον ίδιο, όταν εμφανίστηκε μπροστά του στην Ολλανδία και στη συνέχεια στο γραφείο του στο Μόντε Κάρλο, όταν ο νεαρός Έλληνας φορ βρέθηκε εκεί για να υπογράψει αποκλειστικό συμβόλαιο με τον Ραϊόλα. Tον έχει συμμπεριλάβει στη δική του χρυσή λίστα, την top 8, με τους σέντερ φορ του γραφείου του.

Ανοίγω μια παρένθεση για να εντρυφήσουμε στο μανατζερικό παρελθόν του σημερινού πρωταγωνιστή μας: ο Παυλίδης είχε... γραφείο κι ατζεντηδες, τους ομογενείς Καπαγιαννίδη και Παπαγεωργίου. Αυτοί τον πήγαν στη Γερμανία και εν συνεχεία στην Ολλανδία ενώ ο Καπαγιαννίδης έβαλε και το χεράκι του, μεσολαβώντας στον φίλο Φαν Σιπ, να τον καλέσει στην Εθνική Ελλάδας (κι ασφαλώς δικαιώθηκε).

Κάποια στιγμή όμως, ο Παυλίδης θεώρησε ή πείστηκε, πως για να κάνει ευρωπαική καριέρα και να ανεβεί επίπεδα θα πρέπει να αλλάξει ατζέντη. Ήταν μάλιστα τότε μια περίοδος (βασικό μέλος πλέον και της Εθνικής ελλάδας), που έκαναν... παρέλαση ενώπιον του Παυλίδη ατζέντηδες, Έλληνες και ξένοι, προκειμένου να τον πείσουν να συνεργαστεί μαζί τους και να τον υπογράψουν.

Τελικά αυτός που τα κατάφερε ήταν ο Μίνο Ραϊόλα. Όχι πως το χρειαζόταν αλλά έβαλαν το χεράκι τους, επηρεάζοντας την κρίση του στράικερ, τόσο ο φίλος και συμπαίκτης του στη "γαλανόλευκη" Χατζηδιάκος, όσο και ο βοηθός του Φαν Σιπ, ο Άαρον Βίντερς (ο τελευταίος από παίκτης είχε ατζέντη τον Ραϊόλα)!

Μπερλουσκόνι ή Αϊντχόβεν

O Παυλίδης, που τον Νοέμβριο θα κλείσει τα 22 του χρόνια, έχει χρηματιστηριακή αξία στα 2,7 εκατ. ευρώ, ενώ προ κορονοϊού είχε φτάσει και 3 εκατ. ( η ψηλότερη τιμή της). Προέρχεται απο μια σεζόν που στην Ολλανδία με τη Βίλεμ κατέγραψε 28 συμμετοχές/13 γκολ/4 ασίστ και με την Εθνική μας 5 συμμετοχές/1 γκολ. 

Όπως γράφτηκε χθες βράδυ και είναι απόλυτα ακριβές, ο Ραϊόλα διαπραγματεύεται ένα μεταγραφικό deal 4 εως 6 εκατ. ευρώ που πιθανότατα θα οδηγήσει τον Παυλίδη απο τη Βίλεμ στη Μόντσα. Κι αν δεν σας γεμίζει το μάτι η άσημη ιταλική ομάδα, έχει ιδιοκτήτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, chairman τον Γκαλιάνι, διαθέτει λεφτά και τις άκρες για να είναι το καλοκαίρι του 2021 στη Σέριε Α. Να πετύχει δηλαδή δεύτερη σερί άνοδο αφού η ερχόμενη σεζόν θα τη βρει στην Σέριε Β με πρωταγωνιστικές βλέψεις όμως...

Ο Μίνο Ραϊόλα έχει στο πλάνο του γι' αυτο το καλοκαίρι ο Παυλίδης να πάρει μεταγραφή ή στην Ιταλία ή σε κορυφαία ολλανδική ομάδα. Εκτός της Μόντσα υπάρχει ενδιαφέρον κι απο άλλες ιταλικές ομάδες, μάλιστα απο τη Σεριε Α αλλά ο δαιμόνιος ατζέντης θεωρεί ιδανική επιλογή την ομάδα του Μπερλουσκόνι. Στην Ολλανδία έχει ανοιχτή την πόρτα της Αϊντχόβεν...



Δεν ήθελε ΠΑOΚ λόγω... Άρη 

O Βαγγελης Παuλίδης ξεκίνησε από πολύ μικρός να παίζει μπάλα στην Καλαμαριά και στην ακαδημία "Μπέμπηδες" (απο τις καλύτερες σε όλη τη Βόρειο Ελλάδα), του παλαίμαχου επιθετικού του ΠΑOΚ, Παναγιώτη Κερμανίδη. Παρότι μάλιστα είχαν ανακαλύψει το ταλέντο του, από ΠΑOΚ, Ολυμπιακό κι AΕΚ επέλεξε με το που συμπλήρωσε τα 16 του χρόνια να φύγει στη Γερμανία και την Μπόχουμ (στην Κ17). Μετά ανέβηκε στην Κ19 της γερμανικής ομάδας,  για να ακολουθησει ο δανεισμός του στην δευτερη ομάδα της Ντόρτμουντ, μετά η επιστροφή του στην πρώτη ομάδα της Μπόχουμ και η... εκτόξευση του μέσω της Βίλεμ.

Για φινάλε αυτής της ιστορίας κρατήσαμε το... απόλυτο παρασκήνιο. Ο Βαγγέλης Παυλίδης θα μπορούσε σήμερα να ήταν παίκτης του ΠΑΟΚ αλλά έπαιξε καταλυτικό ρόλο στον να μη συμβεί αυτό ο... Άρης!

Και εξηγώ: η ακαδημία που έπαιζε και λόγω του Κερμανίδη, συνεργάζεται με τον Δικέφαλο του Βορρά. Στους ανθρώπους του τελευταίου ο Παυλίδης άρεσε πολύ και του είχαν κάνει την καλύτερη προσφορά, σε αυτόν και την οικογενειά του, συγκριτικά με τους ανταγωιστές. Ο πιτσιρικάς όμως, δεν ήθελε να ακούσει για ΠΑOΚ επειδή ήταν.. .Αρειανός, δηλάδη οπαδός του αιώνιου αντιπάλου!

Πώς τον έχασε η AΕΚ

Κάτι που αποκάλυψε το καλοκαίρι του 2014, όταν βρέθηκε στην Αθήνα για να δοκιμαστεί στην AΕΚ και τον ρώτησαν γιατί δεν κλείνει στον ΠΑOΚ. Οι "κιτρινόμαυροι" υπεύθυνοι ξετρελάθηκαν μαζί του, ήθελαν να τον κατεβάσουν/πάρουν στην ακαδημία, ο Παυλίδης και η οικογένειά του ήταν θετικοί και έδωσαν τον πρώτο λόγο στην Ένωση εφόσον όμως, δεν έφευγε στο εξωτερικό. Στην τελική τους απόφαση όμως, προτίμησαν την Μπόχουμ, παρότι έπρεπε να περιμένουν ως τον Νοέμβριο, να κλέισει τα 16 του χρόνια για να έχει δικαίωμα να πάει στη Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Tεράστια μαγκιά Αβραάμ! Αδιανόητη πρόταση στον Ολυμπιακό - Δεν έχει ξαναγίνει - Άφωνος ο Μαρινάκης!