Facebook Pixel Ντιέγκο Μαραντόνα: Μαύρος, Κούδας, Δομάζος, Μήνου για Μαραντόνα: «Αμαρτία τόσο νωρίς… - Το τελευταίο γκολ σε μένα»!
| 2020-11-25 20:45:00

Μαύρος, Κούδας, Δομάζος, Μήνου για Μαραντόνα: "Αμαρτία τόσο νωρίς… - Το τελευταίο γκολ σε μένα"!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
Μαύρος, Κούδας, Δομάζος, Μήνου για Μαραντόνα: "Αμαρτία τόσο νωρίς… - Το τελευταίο γκολ σε μένα"!

Ντιέγκο Μαραντόνα: «Όταν ο ζωοδότης πεθαίνει, τα πάντα γύρω του είναι άχρηστα», αναφέρεται στο τραγούδι «Powerslave» των «Iron Maiden», στον ομώνυμο δίσκο που κυκλοφόρησε στις 3 Σεπτεμβρίου 1984. Λίγες ημέρες αργότερα ο Ντιέγκο Μαραντόνα έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Νάπολι στην ήττα με 3-1 επί της Ελλάδας Βερόνα όλοι όμως γνωρίζουμε τί έγινε στη συνέχεια..

Ο στίχος περιγράφει τον προβληματισμό για τους Φαραώ, οι οποίοι λατρεύονταν ως θεοί στην Αρχαία Αίγυπτο, παρ'όλα αυτά έφευγαν από τη ζωή. Με παρόμοιο τρόπο λατρεύτηκε ο Αργεντινός από τους ποδοσφαιρόφιλους, σαν θεός. Αλλά όπως επιβάλλει η μοίρα κάθε ανθρώπου, πήγε να συναντήσει τον Δημιουργό του την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020.

Όπως σας ενημέρωσε το Sportdog, η είδηση έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία. Ήταν γνωστά τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο Ντιέγκο, όλοι όμως περίμεναν, ότι για ακόμα μία φορά θα τα ξεπερνούσε, περιορίζοντας τους δαίμονες που τον κυνηγούσαν μέχρι αυτήν την ηλικία. Φευ, ο δρεπανοφόρος δεν του χάρισε αυτήν τη φορά. Συγκλονισμένοι εμφανίστηκαν μιλώντας στο Sportdog παλιοί αστέρες του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Είναι μεγάλη στενοχώρια. Ήταν μεγάλος παίκτης. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Ήταν τεράστιος. Είχε εκατομμύρια θαυμαστές στον κόσμο. Έφυγε πολύ νέος και μας φέρνει μεγάλη θλίψη», ήταν τα λόγια του Θωμά Μαύρου, ο οποίος πληροφορήθηκε την είδηση από το Sportdog.

«Όταν φεύγουν παίκτες όπως ο Μαραντόνα, ο Κρόιφ και άλλοι είναι μεγάλη απώλεια για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Εγώ δεν πρόλαβα να παίξω αντίπαλός του. Όταν ήταν στα μεγάλα του κέφια εγώ είχα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. Είχα παίξει όμως αντίπαλος με τον Πελέ», δήλωσε ο Μίμης Δομάζος.

Μπορεί ο Στρατηγός να μην κόντραρε τον Μαραντόνα, ο Αντώνης Μήνου όμως τον είχε αντιμετωπίσει με την Εθνική Ελλάδας στο Μουντιάλ του 1994 στις ΗΠΑ. «Ευτύχησα να αγωνιστώ εναντίον του. Είναι σημαντική στιγμή, ότι το τελευταίο του γκολ με την Εθνική Αργεντινής ήταν κόντρα σε μένα. Άρα είναι πράγματα που μένουν στη μνήμη σου για την παρουσία ενός παίκτης που έγραψε από τις μεγαλύτερες σελίδες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε την ατάκα του Παναγούλια, ότι οι περισσότεροι βγήκαμε και σκεφτόμασταν να του πάρουμε αυτόγραφο ή τη φανέλα του. Είναι μία προσωπικότητα που θα μείνει για αυτά που έκανε στους αγωνιστικούς χώρους. Τα εκτός γηπέδου δεν τον τιμούν και δεν με αφορούν», τόνισε ο παλαίμαχος τερματοφύλακας.

Είναι δεδομένο, ότι ο Μαραντόνα ήταν κορυφαίος, αλλά όχι πρότυπο για τους νέους. Με αυτήν τη γνώμη συμφωνεί και ο Γιώργος Κούδας. «Είναι λυπηρό να πεθαίνει σε τέτοια ηλικία. Ήταν κάτι απρόσμενο. Ήταν τεράστιος ποδοσφαιριστής. Αφήνει πίσω του τεράστιο ταλέντο. Έκανε όλη την Αργεντινή και τον κόσμο να μιλά για αυτόν. Με λυπούσαν κάποιες συμπεριφορές του και ίσως αυτές να κόστισαν στην υγεία του. Θα έπρεπε για το ύψος το ποδοσφαιρικό που είχε να ήταν παράδειγμα για τη νεολαία. Όλοι θα φύγουμε κάποτε. Αλλά είναι αμαρτία σε χάνονται άνθρωποι τόσο νωρίς. Δεν νιώθω καλά όταν φεύγουν αυτοί οι άνθρωποι», ανέφερε ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τα 100 μύρια... ζάλισαν τον Αλαφούζο - Τρελό παρασκήνιο με άμεσο συνεργάτη του και τον... Ολυμπιακό!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags