Facebook Pixel Sportdog.gr | Ο φακιδομύτης από το Λίβερπουλ που μάγεψε στο «Θέατρο των Ονείρων»
| 2021-01-19 04:33:00

Ο φακιδομύτης από το Λίβερπουλ που μάγεψε στο «Θέατρο των Ονείρων»

Sportdog Team
Ο φακιδομύτης από το Λίβερπουλ που μάγεψε στο «Θέατρο των Ονείρων»

Από το εφηβικό ντεμπούτο στο Λίβερπουλ, σε εκείνο το χατ-τρικ «έπος» απέναντι στην Fenerbahce στο πρώτο του ευρωπαϊκό ματς με την φανέλα της Manchester United και από τα προφητικά λόγια του Denis Law, στην απόλυτη καταξίωση. Κυρίες και κύριοι, μια ωδή στον Wayne Rooney.

Καρπός του έρωτα της Jeannette Marie και του Thomas Rooney, ο Wayne, ήρθε στον κόσμο την 24η μέρα του Οκτώβρη, το μακρινό 1983. Ανατράφηκε στο μικρό προάστιο του Λίβερπουλ, Κρόξτεθ, ενώ λίγο αργότερα οι γονείς του, έφεραν στον κόσμο δυο ακόμη αδέρφια, τον Graham και τον John. Από πολύ μικρή ηλικία μάλιστα και τα τρία αδέρφια έδειξαν ιδιαίτερη αδυναμία στο ποδόσφαιρο, ο Wayne όμως είχε ένα ιδιαίτερο χάρισμα με την «στρογγυλή θεά» και μόλις σε ηλικία εννέα ετών ξεκίνησε να αγωνίζεται με την εφηβική ομάδα της Copplehouse. Παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με παιδιά αρκετά μεγαλύτερης ηλικίας, δεν φοβήθηκε ουδέποτε να επιδείξει την εκτελεστική του δεινότητα. Τα 99 (!) τέρματα που σκόραρε με την τοπική ομάδα ήταν αρκετά να εξαπλωθεί η φήμη του και σύντομα ο Bob Pendleton θα ερχόταν στο κατώφλι του σπιτιού του για να τον πάρει στις ακαδημίες τις Everton, πυροδοτώντας μια καριέρα σαν βγαλμένη από όνειρο.

Once a Blue, Always a Blue

Όντας πλέον στις οργανωμένες ακαδημίες της ιστορικής ομάδας, οι αρμόδιοι τον τοποθέτησαν αρχικά με τους συνομήλικούς του, δίνοντάς του την ευκαιρία να επιδείξει ακόμη πιο εμφατικά την ευχέρειά του στο σκοράρισμα. Όπερ και εγένετο. Σε 29 παιχνίδια με την Κ-11 σκόραρε 114 (!) φορές και μέχρι τα 15 του είχε ήδη φτάσει να αγωνίζεται για την Κ-19. Αγωνίστηκε για λογαριασμό των ακαδημιών μέχρι και τα 16 του, ενώ για να προετοιμάσει το έδαφος για την «προαγωγή» του στην πρώτη ομάδα, πήρε την Everton Κ-19 «από το χέρι» και την οδήγησε στον τελικό του FA Youth Cup. H Aston Villa στέφθηκε κυπελλούχος νέων στην Αγγλία, όμως ο Rooney πετυχαίνοντας όγδοο τέρμα του στην διοργάνωση θα οδηγηθεί σε μια δήλωση αγάπης, με το φανελάκι κάτω από την εμφάνιση της ομάδας να αναγράφει «Once a Blue, Always a Blue». Ήταν και η τελευταία του εμφάνιση με τις αναπτυξιακές ομάδες των «Toffees»!

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags