ΠΑΟΚ: Ο ατζέντης του Κριστιάν Ολίβα αποκάλυψε πως ο ΠΑΟΚ επέμεινε μέχρι τέλους για τον παίκτη και έδωσε τα περισσότερα χρήματα για να τον αποκτήσει, ωστόσο ο Ουρουγουανός άσος προτίμησε την πρόκληση της Βαλένθια.

Ο 24χρονος μέσος μετακόμισε στην ισπανική ομάδα ως δανεικός από την Κάλιαρι, αφού προτίμησε να δοκιμάσει την τύχη σε ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό.

Αναλυτικά τα όσα αποκάλυψε ο Πάμπλο Μπετανκούρ:

«Η Εϊμπάρ ενδιαφερόταν για τον παίκτη, αλλά δεν μπορούσαμε να  τα βρούμε στο οικονομικό. Τότε εμφανίστηκε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος επέμενε μέχρι την τελευταία στιγμή, προσφέροντας περισσότερα χρήματα αλλά στο τέλος επιλέξαμε την πρόκληση της Βαλένθια. Μια πιο ανταγωνιστική και δύσκολη πρόκληση. Δεν ήταν οικονομικό ζήτημα η αποδοχή της πρότασης από την Βαλένθια...».

Σε συνέχεια των δηλώσεων του, ανέφερε: «Για τον Ολίβα είναι η ευκαιρία μιας ζωής, το ποδόσφαιρο του ταιριάζει καλύτερα στη Βαλένθια παρά στη Κάλιαρι. Βρίσκεται στη Βαλένθια με το μαχαίρι στα δόντια και η ιδέα μας είναι να μείνουμε στην Ισπανία, εδώ υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να τα πάει καλά. Η Ισπανία είναι μια χώρα ισχυρή οικονομικά στο ποδόσφαιρο. Συμφωνήσαμε μέσα σε λίγες ώρες...».