Facebook Pixel IFAB: Αλλάζει τον κανονισμό για το ακούσιο χέρι η FIFA
| 2021-03-05 23:05:00

Έρχονται αλλαγές στο ποδόσφαιρο! - Αυτό αποφάσισε η FIFA

Sportdog Team
Έρχονται αλλαγές στο ποδόσφαιρο! - Αυτό αποφάσισε η FIFA

IFAB: Πέρσι το αρμόδιο όργανο της FIFA νέους παρουσίασε νέους κανονισμούς, που άρχισαν να ισχύουν από το έτος 2020-21. Όμως αρκετές φορές υπήρξαν παρερμηνείες, ιδιαίτερα για το τι ισχύει με τις παραβάσεις με το χέρι, που έφεραν αντιδράσεις.

Έτσι την Παρασκευή (5/3) η FIFA αποφάσισε να υπάρξει αλλαγή στον κανονισμό που θα ισχύει από 1 Ιουλίου. Συγκεκριμένα, ένα ακούσιο χέρι που καταλήγει στα πόδια παίκτη που σκοράρει ή βρίσκεται σε θέση για γκολ δεν θα είναι παράνομο και ως εκ τούτου η φάση θα συνεχίζεται.

Έτσι παράβαση θα θεωρείται όταν ο παίκτης ακουμπάει σκόπιμα την μπάλα με τον χέρι, όταν ο παίκτης ακουμπάει την μπάλα μεγαλώνοντας κατά αφύσικό τρόπο το σώμα του και όταν σκοράρει έχοντας ακουμπήσει την μπάλα απευθείας με το χέρι (ακόμη και ακούσια) ή όταν βρίσκει δίχτυα αφού έχει κάνει χέρι (ακόμη και ακούσια).

Η IFAB ανέφερε ότι τα εγχώρια πρωταθλήματα μπορούν να αλλάξουν τον κανονισμό και πριν την 1η Ιουλίου, με την αγγλική Ομοσπονδία να αναφέρει ότι θα το εφαρμόσει από τη νέα χρονιά.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags