Εθνική Ελλάδας: Από όλα είχαν οι επιλογές του Τζον Φαν Σχιπ για τα επικείμενα ματς της Εθνικής Ελλάδος. Επιστροφές μετά από χρόνια (Καπίνο, Παπαδόπουλος, Ανδρούτσος), «πρωτάρηδες» (Δουβίκας, Μαυροπάνος), «ναι» που έγιναν «όχι», αλλά και μια σταθερότητα, καθώς ο Ολλανδός τεχνικός έχει αρχίσει να διαμορφώνει τον βασικό κορμό της «Γαλανόλευκης».

Του Ηλία Λιβάνιου

Το sportdog.gr εξετάζει περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που ήταν στις κλήσεις του Φαν Σχιπ τον περασμένο Νοέμβριο και αυτή τη φορά πήραν… απουσία! Δύο θα λείψουν λόγω τραυματισμού, ενώ οι υπόλοιποι πληρώνουν το ντεφορμάρισμα τους.

Υπενθυμίζουμε τις επιλογές του ομοσπονδιακού τεχνικού:

Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Σωκράτης Διούδης, Στέφανος Καπίνο, Χάρης Μαυρίας, Γιώργος Τζαβέλλας, Μανώλης Σιώπης, Κώστας Τσιμίκας, Κάρλος Ζέκα, Τάσος Μπακασέτας, Γιώργος Κυριακόπουλος, Βαγγέλης Παυλίδης, Δημήτρης Λημνιός, Δημήτρης Πέλκας, Παντελής Χατζηδιάκος, Κώστας Μαυροπάνος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Γιαννούλης, Γιώργος Γιακουμάκης, Θανάσης Ανδρούτσος, Στράτος Σβάρνας, Κώστας Φορτούνης, Ανδρέας Μπουχαλάκης, Γιώργος Μασούρας, Πέτρος Μάνταλος, Χρήστος Τζόλης, Τάσος Δουβίκας.

Και οι… κομμένοι:

Δημήτρης Κουρμπέλης: Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού και.. αδυναμία του Φαν Σχιπ είναι στα πιτς λόγω τραυματισμού, οπότε ήταν αδύνατον να κληθεί. Υπολογίζεται να επιστρέψει στις αρχές των πλέι οφ.

Βασίλης Λαμπρόπουλος: Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Κουρμπέλη. Είναι στα πιτς λόγω τραυματισμού από τις 15 Δεκέμβρη και παραμένει άγνωστο το πότε θα επιστρέψει, οπότε θα ήταν αδύνατον να κληθεί.

Βασίλης Μπάρκας: Ο έμπειρος κίπερ δεν έχει δει την καριέρα του να έχει την εξέλιξη που θα περίμενε στην Σέλτικ, χάνοντας μετά από καιρό τη θέση του στην Εθνική. Τελευταία φορά για το πρωτάθλημα Σκωτίας αγωνίστηκε στις 20 Ιανουαρίου σε αγώνα στον οποίο δέχθηκε 2 γκολ, ενώ μετράει 11 συνεχόμενα ματς χωρίς να έχει καταφέρει να καταγράψει λεπτά συμμετοχής. Είχε αντιμετωπίσει και έναν μικροτραυματισμό στον αγκώνα του.

Λάζαρος Ρότα: Ο νεαρός δεξιός μπακ πήρε τις ευκαιρίες του τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο από τον Φαν Σχιπ, ωστόσο δεν είχε δείξει να είναι έτοιμος στο 100%. Αυτό, συνδυαστικά με το γεγονός ότι στα τελευταία ματς του πρωταθλήματος έχει καταγράψει μόλις 2΄ συμμετοχής του στέρησε μια νέα κλήση, χωρίς να θεωρείται απίθανο να επιστρέψει στο μέλλον, όντας πιο έμπειρος.

Γιάννης Μιχαηλίδης: Και ο νεαρός στόπερ του ΠΑΟΚ είχε πάρει τις ευκαιρίες του στην Εθνική το ίδιο διάστημα με τον Ρότα, ωστόσο έχει χάσει την θέση του στην βασική ενδεκάδα του ΠΑΟΚ! Ο Μιχαηλίδης από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα έχει καταγράψει μόλις 2 συμμετοχές με την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία στο πρωτάθληα, έχοντας μείνει είτε εκτός αποστολής είτε στον πάγκο σε 10 περιπτώσεις!

Τάσος Χατζηγιοβάνης: Ίδια περίπτωση με αυτές των Μιχαηλίδη - Ρότα, παίρνοντας ευκαιρία από τον Φαν Σχιπ στα τέλη του 2020, ωστόσο στην πορεία έχασε τη θέση του βασικού στον Παναθηναϊκό και μια καλή εμφάνιση με τον ΠΑΟΚ δεν φάνηκε να είναι ικανή για να ανατρέψει τα δεδομένα.

Ευθύμης Κουλούρης: Ο Ευθύμης Κουλούρης είναι αναμφίβολα η μεγαλύτερη απογοήτευση τη φετινή χρονιά έχοντας χάσει τη θέση του βασικού στην Τουλούζ, παρότι αγωνίζεται στην Β΄ Εθνική. Η αξία του μέσα σε μια διετία έχει κατρακυλήσει από τα 5 εκατ. ευρώ στα 2 εκατ. ευρώ και θα ήταν αδύνατο να έχει κληθεί στη χώρα μας, χωρίς να έχει... ματώσει τα αντίπαλα δίχτυα φέτος!