European Super League: «Χρειάστηκε μία επανάσταση στο ποδόσφαιρο για να πυροδοτήσει μια ενοποιημένη αντίδραση από την Ευρώπη».

Είναι το σχόλιο της ιταλικής εφημερίδας "Corriere della Sera" σήμερα (20/4), την επομένη της «ανατίναξης» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου από την πλούσια παρέα των 12 κορυφαίων συλλόγων, που ανακοίνωσαν αργά το βράδυ της Κυριακής (18/4) τη δημιουργία της ευρωπαϊκής Super League. Ανάλογες οι πρώτες σελίδες και τα σχόλια των κορυφαίων εφημερίδων στην Ευρώπη.

«Σταματήστε τους» είναι σήμερα ο πρωτοσέλιδος τίτλος της ιταλικής εφημερίδας "Gazzetta Dello Sport", "No" εκείνος της "Tuttosport", «Καταζητούνται, Βρώμικοι 12» αυτός της πορτογαλικής "Α Bola", «Απόλυτος πόλεμος» εκείνος της ισπανικής "Sport", «To ποδόσφαιρο σπάει» αυτός της (επίσης ισπανικής) "As" και «Είμαστε οι πρωταθλητές» εκείνος της γαλλικής "L’Equipe".

Σχολίασαν επίσης:

ΑΓΓΛΙΑ

"The Sun": «Πιστεύει κάποιος εκτός εκτός από τους ίδιους τους δισεκατομμυριούχους, ότι είναι καλή ιδέα;»

"The Telegraph": «Οι Φλορεντίνο Πέρεθ, Ανδρέα Ανιέλι και Τζόελ Γκλέιζερ χρησιμοποιούνται τώρα ως κινητήριες δυνάμεις πίσω από τη χειρότερη ιδέα στην ιστορία του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου».

"The Independent": «Η ευρωπαϊκή Super Legue είναι μια τρομερή προδοσία του ποδοσφαίρου».

"The Times": «Πάνω απ' όλα υπάρχουν οι οπαδοί, οι αληθινοί φύλακες της μαγείας του ποδοσφαίρου, χωρίς την υποστήριξη των οποίων το νέο πρωτάθλημα δεν μπορεί να είναι επιτυχές».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

"Sport Bild": «Ζόμπι-η αποκάλυψη του ποδοσφαίρου»

ΙΤΑΛΙΑ

"La Repubblica": «Ο εμφύλιος πόλεμος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, που προκλήθηκε από δώδεκα αποστάτες με σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, σηματοδοτεί την απόσταση μεταξύ δύο τρόπων ζωής και κατανόησης αυτού του παιχνιδιού».

"Corriere della Sera": «Χρειάστηκε μια επανάσταση στο ποδόσφαιρο για να πυροδοτήσει μια ενοποιημένη αντίδραση από την Ευρώπη, που κατέληξε στην καταδίκη της νεοσύστατης Super League».

ΙΣΠΑΝΙΑ

"La Vanguardia": «Οι οικονομικοί λόγοι βρίσκονται στο προσκήνιο, αυτό φαίνεται επίσης από την άνοδο των τιμών των συμμετεχόντων αγγλικών συλλόγων στη Wall Street και των τιμών της Γιουβέντους στο Χρηματιστήριο του Μιλάνου. Αυτοί οι σύλλογοι προσπαθούν εδώ και χρόνια να δημιουργήσουν μία κλειστή διοργάνωση».

ΓΑΛΛΙΑ

"Dernières Nouvelles d'Alsace": «Έτσι, ο κόσμος του ποδοσφαίρου πρέπει να ανακαλύψει, γεμάτος έκπληξη και θυμό, ότι κυβερνάται από τα χρήματα. Τι έκπληξη, τι αποκάλυψη! Δεν είναι τίποτα περισσότερο από το αποτέλεσμα ενός διεφθαρμένου συστήματος».

ΒΕΛΓΙΟ

"De Standaard": «Τα αφεντικά δώδεκα κορυφαίων ποδοσφαιρικών ομάδων από την Ισπανία, την Αγγλία και την Ιταλία έχουν δημιουργήσει την πιο μισητή ένωση στην Ευρώπη από χθες. Τόση απληστία για χρήματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ