Facebook Pixel Παναθηναϊκός: "Όργια στην Ελλάδα, κορυφαίος στην Ολλανδία - Ασταμάτητος" - Από Ολυμπιακό... ΠΑΟ λόγω Survivor!
| 2021-07-02 18:37:00

"Όργια στην Ελλάδα, κορυφαίος στην Ολλανδία - Ασταμάτητος" - Από Ολυμπιακό... ΠΑΟ λόγω Survivor!

του Χρήστου Κωνσταντινίδη
"Όργια στην Ελλάδα, κορυφαίος στην Ολλανδία - Ασταμάτητος" - Από Ολυμπιακό... ΠΑΟ λόγω Survivor!

Ο εξτρέμ που ξεχώρισε στη Superleague και η ακριβή μεταγραφή του. Ποιος παίκτης που βρισκόταν στο ρεπορτάζ των Πειραιωτών, ενδιαφέρει το Τριφύλλι, ποια τα χαρακτηριστικά του και γιατί θα δυσκολευτεί να βοηθήσει. Πάντως, παρότι είναι... αλμυρός, ο Ατζούν θα «βοηθήσει» να έρθει Ελλάδα.

Παναθηναϊκός: Η ενίσχυση στη μεσοεπιθετική γραμμή με έναν ποιοτικό εξτρέμ αποτελεί μία από τις προτεραιότητες του Παναθηναϊκού. Το Τριφύλλι σύνφωνα με το ρεπορτάζ, φέρεται να επιθυμεί την υπερβάση με την απόκτηση του Λισάντρο Σεμέντο, ο οποίος έβγαλε... μάτια με τη φανέλα του ΟΦΗ τη σεζόν 2019-2020, ως δανεικός από τη Φορτούνα Σιτάρντ, με τη φανέλα της οποίας αγωνιστηκε φέτος σε 36 παιχνίδια, σκόραρε 9 γκολ και μοίρασε 5 ασίστ. Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του στην ομάδα της Κρήτης είχαν ως αποτέλεσμα να ακουστεί για Ολυμπιακό και ΑΕΚ εκεί την περίοδο.

Ο Λισάντρο Σεμέντο “οργίασε” τη σεζόν 2017 – 2018 όταν αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας με τη Φορτούνα Σιτάρντ, με την οποία πέτυχε 15 γκολ και μοίρασε 18 ασίστ! «Δηλαδή με λίγα λόγια, ο Σεμέντο ήταν μέσα σε σε 33 γκολ των Ολλανδών!», αναφέρει ο Μανώλης Σαρρής, ο οποίος έχει διαμορφώσει πολύ καλή άποψη για τον παίκτη από τη θητεία του στον ΟΦΗ.

Ασταμάτητος με ζητούμενο τη σταθερότητα

«Ο Σεμέντο διακρίθηκε για τις εκπληκτικές ατομικές του ενέργειες στο παιχνίδι ένας εναντίον ενός. Κάποιες φορές έδειχνε ασταμάτητος έχοντας ανεξάντλητες δυνάμεις. Δημιουργούσε τεράστια ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες», θυμάται ο Κρητικός ρεπόρτερ και επικεφαλής της ενημερωτικής ιστοσελίδας με νέα του ΟΦΗ, gentikoule.gr.

Απολογισμός εκείνης της σεζόν; 7 γκολ και 5 ασίστ σε 30 εμφανίσεις. Υπάρχει όμως και το «αλλά» της υπόθεσης.

 «Στο τέλος της χρονιάς επιβεβαιώθηκαν τα ρεπορτάζ από την Ολλανδία που έλεγαν, ότι αυτό που του λείπει για να περάσει στο επόμενο επίπεδο, είναι η σταθερότητα στην απόδοσή του. Στην Ελλάδα, ενώ έκανε έναν τρομερό πρώτο γύρο, από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο, από τον Γενάρη μέχρι και το τέλος των πλέι οφ, έβαλε μόνο ένα γκολ», επισημαίνει ο Μανώλης Σαρρής.

Ο κορυφαίος της σεζόν 2020-21

Η αγωνιστική περίοδος (2020-21) τον βρήκε ξανά στις επάλξεις. «Για μένα ήταν από τους κορυφαίους στη Φορτούνα Σιτάρντ, αν όχι ο κορυφαίος. Στις πρώτες 5-6 αγωνιστικές δεν ξεκίνησε καλά. Από τη στιγμή που άλλαξε ο προπονητής ήταν εξαιρετικός. Ήταν πολύ καλός όχι μόνο στη δημιουργία παιχνιδιού. Με τις επελάσεις που έκανε, τις προσπάθειες που έπαιρνε και τους διαδρόμους που άνοιγε, βοηθούσε σημαντικά την ομάδα του», αναφέρει στο Sportdog ο Γιώργος Πετρής, υπεύθυνος για το ολλανδικό πρωτάθλημα στη στοιχηματική εφημερίδα, Match Money.

Στον Παναθηναϊκό εκτιμούν τα χαρακτηριστικά του και το γεγονός, ότι κρατά επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα. Μπορεί να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αντέξει το βάρος της πράσινης φανέλας;

«Θεωρώ πως δεν είναι για αυτό το μεγάλο βήμα. Γιατί είναι μην ξεχνάμε, ότι μιλάμε για ένα διαφορετικό πρωτάθλημα. Η Φορτούνα Σιτάρντ είναι μία μικρομεσαία ομάδα της Ολλανδίας. Επίσης το ολλανδικό πρωτάθλημα είναι γνωστό, ότι οι άμυνες δεν είναι τόσο ισχυρές», απαντά ο συνάδελφος.

Τον Λισάντρο Σεμέντο ήθελε να τον αγοράσει ο ΟΦΗ πέρσι, αγκάθι όμως στην υπόθεση αποτελούσε η υψηλή ρήτρα ύψους 1,5 εκατ.Ευρώ. Μετά την αποχώρηση του Ατζούν Ιλιτζαλί, του γνωστού Τούρκου καναλάρχη, με τον οποίο ο mr. ΣΚΑΪ, Γιάννης Αλαφούζος έχει συνεργασία για τηλεοπτικά κόνσεπτς τύπου... Survivor, η ολλανδική ομάδα βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση. Για αυτό τον λόγο, άλλωστε, δεν προχώρησε και η μεταγραφή του Δημήτρη Εμμανουηλίδη.

Οπότε τα δεδομένα δείχνουν μία κατάσταση, από την οποία μπορεί να επωφεληθεί ο Παναθηναϊκός, μιας και το συμβόλαιο του Πορτογάλου, με ρίζες από το Πράσινο Ακρωτήρι, ποδοσφαιριστή, λήγει το καλοκαίρι του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτόν θέλει ο Μαρτίνς για αντι-Φορτούνη, πάνω από 3 εκατ.-Τα... σκάει για κίπερ,"επιστροφή" Καρβάλιο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags