Ένα ζευγάρι μεγάλων αγγείων που φέρουν μπάλες ποδοσφαίρου στέκονται στην είσοδο της πρώτης εκκλησίας για τον Μαραντόνα στο Μεξικό και μια εικόνα του Ντιέγκο που φοράει καπέλο charro καλωσορίζει τους λάτρεις.

Μέσα στην εκκλησία, οι Καθολικοί Σταθμοί του Σταυρού αναδημιουργούνται με φωτογραφίες του Μαραντόνα από την παιδική του ηλικία έως τις εμβληματικές συναντήσεις με τον ηγέτη της Κούβας Φιντέλ Κάστρο και τον Πάπα Φραγκίσκο.

REUTERS/EDGARD GARRIDO
 
Η εκκλησία στην κεντρική μεξικανική πόλη Πουέμπλα, η οποία άνοιξε στις 7 Ιουλίου, γιορτάζει τη «θρησκεία» που δημιουργήθηκε στην Αργεντινή το 1998 από τους θαυμαστές του πρώην ποδοσφαιριστή Μαραντόνα.

Η θρησκεία του Μαραντόνα έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει περισσότερους από μισό εκατομμύριο οπαδούς.

REUTERS/EDGARD GARRIDO
 

«Η μαμά και ο μπαμπάς μου, που είναι Καθολικοί, λένε ότι είναι τρελό», είπε ο Αντρέα Χερνάντεζ, ένας 22χρονος ποδοσφαιριστής, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην εκκλησία του Μαραντόνα, που είναι διακοσμημένη με αφίσες του όταν έπαιζε σε ομίλους στην Ισπανία και την Ιταλία.

«Αλλά για εμάς, όσους μας αρέσει το ποδόσφαιρο, είναι πολύ ωραίο ο Μαραντόνα να έχει τέτοια αναγνώριση στο Μεξικό».

REUTERS/EDGARD GARRIDO
 

Ο Μαραντόνα, ο οποίος πέθανε τον Νοέμβριο του 2020 λίγο μετά τον εορτασμό των 60ών γενεθλίων του, γνώρισε τη μεγαλύτερη δόξα του ποδοσφαίρου αφού κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986 στο Μεξικό, στο οποίο στέφθηκε ως ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών.

REUTERS/EDGARD GARRIDO
 

Ο Μαρσέλο Μπουχέτ, ο οποίος άνοιξε την εκκλησία, είπε ότι είναι ένα μέρος «όπου μπορούμε να μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο».

«Δεν είναι σαν να πηγαίνεις σε μία κλασική εκκλησία, όπου κάθεσαι και ακούς», είπε ο Μπουχέτ.

«Εδώ είσαι μέρος των πάντων. Οι άνθρωποι το έχουν αποδεχτεί και είναι πολύ χαρούμενοι. Έχω δει ανθρώπους να κλαίνε, οι άνθρωποι πέφτουν πάνω στην εικόνα του και προσεύχονται. Νιώθω πολύ καλύτερα που δεν είμαι ο μόνος τρελός».

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters