Facebook Pixel ΑΕΚ – Άιας Άοσμαν: Της γυάλισε ο παίκτης
| 2021-11-04 09:27:00

"Γυάλισε" στην ΑΕΚ ο Άοσμαν του Ιωνικού!

Sportdog Team
"Γυάλισε" στην ΑΕΚ ο Άοσμαν του Ιωνικού!

Στα ραντάρ της Ένωσης φέρεται να βρίσκεται ο διεθνής Σύριος μεσοεπιθετικός του Ιωνικού.

ΑΕΚ – Άιας Άοσμαν: Στα ραντάρ της Ένωσης φέρεται να βρίσκεται ο διεθνής Σύριος μεσοεπιθετικός του Ιωνικού. Ενδιαφέρον και από τον Άρη...

Από τα πρόσωπα που έχουν ξεχωρίσει στις πρώτες αγωνιστικές, έχοντας συμμετοχή και στα έξι γκολ του Ιωνικού (3 γκολ, 3 ασίστ), είναι ο Αίας Άοσμαν.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός των Νικαιωτών έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις του δεν έχουν περάσει απαρατήρητες. Σύμφωνα με τη “Sportday”, μία από τις ομάδες στις οποίες... γυάλισε ο Άοασμαν είναι η ΑΕΚ.

Το ρεπορτάζ κάνει λόγο και για μία πρώτη κουβέντα που έχει γίνει σε υψηλόβαθμο επίπεδο παραγόντων, μιας και υπάρχει καλή σχέση ανάμεσα στις διοικήσεις των δύο ομάδων, με την προοπτική να αγοράσει η Ένωση τον παίκτη και να τον αφήσει δανεικό ως το τέλος της σεζόν.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι για τον Άοσμαν έχει δείξει ενδιαφέρον και ο Άρης, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν στην ΑΕΚ.

Ο Άιας Άοσμαν κουβαλά μαζί του και μια ξεχωριστή ιστορία ζωής. Ξέρει από προσφυγιά.

Γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 1994 στο Καμίσλι, μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Συρίας, η οποία για πολλά χρόνια αποτέλεσε κέντρο Χριστιανισμού μέχρι την έναρξη του εμφυλίου πολέμου.

Μόλις σε ηλικία πέντε χρονών, οι πολεμικές συγκρούσεις στην πατρίδα του, οδήγησαν την οικογένειά του στην προσφυγιά. Με όσες οικονομίες είχαν, βρέθηκαν αρχικά στην Γαλλία και στην συνέχεια στο Ανόβερο της Γερμανίας, όπου και εγκαταστάθηκαν μόνιμα.

Ο μικρός Άιας θα καταφέρει να προσαρμοστεί γρήγορα και μέσα από το ποδόσφαιρο να γνωρίσει καλύτερα την... δεύτερη πατρίδα του. Αν υπάρχει ένας άνθρωπος που έπαιξε σημαντικό ρόλο στο να φτάσει εδώ που είναι σήμερα, αυτός δεν είναι άλλος από τον πατέρα του. Ο Άοσμαν έχει αναφερθεί δημόσια στον ρόλο του μπαμπά του στην ζωή όλης της οικογένειας, καθώς δούλευε κυριολεκτικά από το πρωί μέχρι το βράδυ για να μην λείψει τίποτα στους δικούς του ανθρώπους. ᾽᾽Του χρωστάω τα πάντα, αν δεν υπήρχε εκείνος δεν θα είχα καταφέρει τίποτα᾽᾽ δηλώνει σε κάθε ευκαιρία...

Η λατρεία για το Futsal, οι σπουδές και το δώρο στους γονείς του

Μπορεί να κάνει καριέρα ως αθλητής του ποδοσφαίρου αλλά για πολλά χρόνια στην Γερμανία αγωνιζόταν στο Futsal, το γνωστό σε όλους μας ως 5X5. Μαζί με τον αδελφό του, Κάοα, κατέκτησαν πολλά τρόπαια και έκαναν πρωταθλητισμό.

Η ζωή του ποδοσφαίρου μετά τις μικρές εθνικές κατηγορίες του γερμανικού ποδοσφαίρου όπου διέπρεψε με την φανέλα της Ντινάμο Δρέσδης τον έφερε και στην Τουρκία(2019-2021) με την φανέλα της Αδάνασπορ και μάλιστα λίγο έλειψε να απομακρυνθεί από τον σύλλογο λόγω των σχέσεων των Τούρκων με την Συρία!

Από τα πρώτα χρήματα που κέρδισε από τον επαγγελματικό αθλητισμό, έκανε δώρο στους γονείς του ένα σπίτι αλλά και ένα μαγαζί, δείχνοντας πως ποτέ δεν ξέχασε την στήριξη που εκείνοι του παρείχαν.

Το 2015 έπειτα από υποτροφία, κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές με αντικείμενο το εμπορικό κομμάτι ενώ το διάστημα που βρίσκεται στην χώρα μας είναι... σπιτόγατος, αρκετά συγκεντρωμένος και αφοσιωμένος στην δουλειά του και με μεγάλη όρεξη και διάθεση να μάθει πράγματα για την κουλτούρα και τον πολιτισμό μας.

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags