Είναι πλέον δεδομένο, όχι μαντεψιά, ούτε κακόβουλη κριτική. Ο Παναθηναϊκός είναι το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό από το πρωτάθλημα της Volleyleague. Η ήττα και από την ΕΑΠ των πέντε παικτών (μέσα στους 5 κι ο ''κουτσός'' απόψε Ασπιώτης) με το καθαρό 3-0 στο Μετς περιγράφει την εικόνα. 1 βαθμό έχουν οι πράσινοι και μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου αποκλείεται να έχουν βγάλει κεφάλι από την ζώνη του υποβιβασμού. Εδώ που τα λέμε μπορεί να μην έχουν σταυρώσει καν βαθμό με τα χάλια που έχουν.

Η εικόνα είναι καθαρή. Ας πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ομάδα έχει 3 κανονικούς βολεϊμπωλίστες, 1 παλαίμαχο, 1 ανεπαρκή, 1 σακάτη, 1 ανίκανο, 2 αθλητές του μπητς βόλεϊ και κάτι πιτσιρίκια όχι πρώτης διαλογής για την ώρα τουλάχιστον. Επίσης έχει έναν προπονητή που μαθαίνει στου κασίδι το κεφάλι και θυμήθηκε χθες ότι παραιτείται. Αν δεν κάνω λάθος εκείνος έστησε την ομάδα και ανέχτηκε όλα τα τερτίπια της διοίκησης των ανύπαρκτων που λίγο ακόμα και θα έβαζαν τον Αργαπιδάκη να ξαναφορέσει φανέλα και σορτσάκι. Καλύτερος θα ήταν από τον σακάτη και συνταξιούχο Σαρατσένι πάντως. Ο Μπουτσουρής είναι υποχρεωμένος να πιεί μέχρι τέλους το πικρό ποτήρι, γιατί έχε μεγάλο μερίδιο ευθύνης από το τηλεφωνικό στήσιμο της ομάδας. Έχει χρέος να εγκαταλείψει το καράβι τελευταίος και να υποφέρει πρώτος.

Επειδή όμως αυτά τα είπαμε από την αρχή της χρονιάς, όταν όλοι ήταν στον κόσμο τους, τώρα πρέπει να προτείνουμε λύσεις. Η λύση είναι μια και σαφής. Καθένας από τους «Παναθηναϊκάρες» παράγοντες έχει χρέος να βάλει το χεράκι στην τσέπη για να πάρει 3 κανονικούς παίκτες μπας και σωθεί η παρτίδα. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να σουτάρει άμεσα τους ακραίους του και να πάρει 2 ξένους της προκοπής. Επίσης πρέπει να πάρει έναν κεντρικό. Πόσο φιλέ να καλύψει ο Πανταλέων πιά; Δεν θα ξοδευτούν πολύ. Αρκεί κάποιος να ψάξει στα σοβαρά και όχι να ψωνίσει πάλι από τα καλάθια της λαϊκής. Επίσης τις μετεγγραφές πρέπει να τις διαπραγματεύονται και να τις τελειώνουν άνθρωποι που ξέρουν και όχι μαθητευόμενοι (γηραιοί ή και λιγότερο γηραιοί) μάγοι. Δεν πάει άλλο. Είναι τεράστια ξεφτίλα για το σωματείο το τμήμα του ανδρικού βόλεϊ να βρίσκεται σε αυτά τα χάλια. Και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο. Προσεχώς θα τα πούμε αναλυτικότερα. Πάντως όταν χτυπήσαμε πρώτη φορά τον συναγερμό (όχι γιατί είμαστε μάγκες ή προφήτες, αλλά γιατί μόνο οι τυφλοι δεν το έβλεπαν) μας απάντησαν με ... γεύμα για να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Ναι αλλά ομάδα πρέπει να κάνουν, όχι «to know us better». Ας βρουν παίκτες και μετά το ρίχνουν και στα φαηγτά.

Αυτά με τους άκληρους. Πάμε τώρα στους... ''κληρωμένους''. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μπάσκετ, όπου υπάρχει μια λογική και μπορείς αμέσως μετά την κλήρωση να προβλέψεις την εξέλιξη ενός τουρνουά και να πετύχεις σχεδόν όλες τις διασταυρώσεις μέχρι και τον τελικό. Γι' αυτό στο μπάσκετ η κλήρωση είναι σαν την αρχή της λαϊκής ρήσης, το ήμισυ του παντός. Στην περίπτωση ποδόσφαιρο το απρόοπτο έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και το όνειρο μπορούν να το διεκδικήσουν λυσαλέα μέχρι τέλους και οι 16 ομάδες της τελικής φάσης του Euro 2012. Ως εκ τούτου δεν υπάρχει καλή και κακή κλήρωση. Υπάρχει πάντως κλήρωση που σε ενθαρρύνει ή σου κόβει τα πόδια. Εμείς μπορούμε να θεωρήσουμε ότι πέσαμε στην καλή περίπτωση. Κι αυτό όμως έχει δεύτερη ανάγνωση. Η συγκεκριμένη εθνική όσο δυσκολότερο αντίπαλο έχει, τόσο πιο συγκεντρωμενη παρουσιάζεται. Θεωρίες της πλάκας είναι όλες. Η Ελλάδα θέλει και μπορεί να δουλέψει και να πάει μακρυά στο τουρνουά. Το εάν θα τα καταφέρει έχει ελάχιστη σημασία και σίγουρα δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο στοιχηματισμού από τώρα. Το ζήτημα είναι ότι είμαστε εκεί.

 

Y.Γ (1): Μπιτσαξής strikes back. Ή μάλλον back to back γιατί δεν προλαβαίνουμε να πάρουμε ανάσα με την πάρτη του. Αυτή τη φορά έχει άποψη και για τους διαιτητές με αφορμή την επιστροφή Καλόπουλου στους πίνακες. Απείλησε μάλιστα με την μόνιμη καραμελίτσα της διακοπής χρηματοδότησης από τον ΟΠΑΠ. Όλα τα έχει λύσει, να μην πάρει θέση και σε αυτό; Δεν αξιζει τον κόπο να ασχοληθούμε ξανά με την περίπτωσή του. Απλώς πρέπει να περιμένουμε να περάσουν οι μήνες να μας αδειάσει κι αυτός τη γωνιά. Εκτός κι αν μας κανει τη χάρη και παραιτηθεί νωρίτερα για να ασχοληθεί με αυτά που ξέρει καλά. Με την επιστήμη του. Δύο πράγματα έχω βαρεθεί τους τελευταίους μήνες. Τον Τσάκα και τον Μπιτσαξή. Κύριε Πάνο το παρακάνετε και θα παρεξηγηθείτε...

Υ.Γ (2): Τί γίνεται με τους συνεχείς τραυματισμούς στον μπσκετικό Ολυμπιακό και στον μπασκετικό Παναθηναϊκό. Ο ιος του ποδοσφαιρικού Ολυμπιακού χτύπησε και το μπάσκετ...;

Πηγή: pamesports.gr