Μία θέση που όχι απλά αποτελεί εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης σεζόν αλλά είναι καθόλα τιμητική για το έργο του Δώνη και την εν γένει απόδοση των παικτών που βλέπουν εαυτούς σε καλύτερη βαθμολογική θέση από μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ στην μέση της φετινής αγωνιστικής διαδρομής. Η ομάδα του Δώνη χαρακτηρίζεται από πολλούς ως η ευχάριστη φετινή έκπληξη στο πρωτάθλημα και το overlap.gr, στον απόηχο της νίκης επί της ΑΕΚ, επιχειρεί μία κοντινή ματιά στις τακτικές συνήθειες της ομάδας των «Φενταγίν».

Το 4-3-3 και η υπεροπλία στον άξονα

Η τακτική προσέγγιση του Δώνη βασίζεται γύρω από το 4-3-3. Ο έλληνας τεχνικός δεν επιχειρεί αλλαγές αναφορικά με την διάταξη της ομάδας την ώρα που η έμφαση που δίνεται στον νευραλγικό χώρο του κέντρου είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Στην ουσία ο Δώνης χρησιμοποιεί μία επιθετική παραλλαγή του 4-5-1 αφού ο μεν Επστάιν συμπεριφέρεται ως πλάγιος επιθετικός, αλλά οι δε παίκτες που χρησιμοποιούνται στο δεξί άκρο της επίθεσης συμπεριφέρονται ως μέσα-δεξιά μέσοι παρά ως πλάγιοι επιθετικοί. Είναι προφανές ότι ο Δώνης προτιμά να αποδυναμώσει την επιθετικότητα της δεξιάς πλευράς του τοποθετώντας παίκτες (Μπρίτο/Καραγκούνης/Τάτος) που αρέσκονται να παίζουν τον άξονα θέλοντας να δημιουργήσει αριθμητική υπεροπλία στον άξονα απέναντι στα – συνήθως – 4-2-3-1/4-3-3 των αντιπάλων στην Σούπερ Λίγκα.

Σχόλιο: Οι μόλις 5 παρουσίες του… θεωρητικά βασικού δεξιού επιθετικού Μπέλιτς, αποδεικνύουν του λόγου του αληθές σχετικά με τις σκέψεις του Δώνη για την λειτουργία της δεξιάς πλευράς της ομάδας.

Διαβάστε την υπόλοιπη κριτική στο   overlap.gr