Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της Εθνικής Ελπίδων του Χονκ Κόνγκ αντιμετώπισε την αντίστοιχη ομάδα της Ρωσίας. Ο 20χρονος αμυντικός της πρώτης, Λου Βάι, παραδέχθηκε στο αρμόδιο δικαστήριο ότι δωροδοκήθηκε για να διαμορφώσει το αποτέλεσμα του αγώνα, το οποίο έληξε 2-1 υπέρ των Ρώσων.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο νεαρός παίκτης, ένας Ρώσος τον προσέγγισε σε ένα μπαρ της πόλης Σεζνέν στην Κίνα και του πρόσφερε χρήματα για να στήσει το ματς υπέρ της Ρωσικής ομάδας. Εκείνος με τη σειρά του ζήτησε βοήθεια από δύο συμπαίκτες του και να μοιραστούν τα χρήματα, όμως εκείνοι του έριξαν ...πόρτα και τον κατήγγειλαν στις αρχές.
Τελικά, ο παίκτης δεν εισέπραξε το χρηματικό ποσό ύψους ...985 ευρώ (!) που του έταξε ο Ρώσος άνδρας, όμως υποχρεώθηκε να ακολουθήσει την επιθυμία του καθώς απειλούσαν την σωματική ακεραιότητα του ίδιου και της οικογένειάς του.
Ο Λου Βάι ομολόγησε λοιπόν την ενοχή του στο δικαστήριο και μέχρι το τέλος του έτους αναμένεται να ανακοινωθεί η ποινή του.
Πηγή: gazzetta.gr