Facebook Pixel Ολυμπιακός Τransfermarkt: Ποιοι παίκτες χάνουν εκατομμύρια!
| 2022-11-08 23:02:00

"Χάνει εκατομμύρια" ο Ολυμπιακός - Τεράστια η πτώση - Σώθηκαν Χουάνγκ, Ντόι και Πασχαλάκης!

Sportdog Team
"Χάνει εκατομμύρια" ο Ολυμπιακός - Τεράστια η πτώση - Σώθηκαν Χουάνγκ, Ντόι και Πασχαλάκης!

Η φετινή σεζόν έχει δημιουργήσει πρόβλημα σε πολλά επίπεδα. Τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στην αξία κομβικών ποδοσφαιριστών της Super League.

Μπορεί κάποια χρόνια πριν να φάνταζε... απίθανο, ωστόσο από την προσεχή Κυριακή τα πρωταθλήματα μπαίνουν σε προσωρινή παύση λόγω του Μουντιάλ το οποίο θα διεξαχθεί στο Κατάρ!

Όπως και να έχει λίγο πριν μπούμε στην... τελική ευθεία του πρώτου... μισού της φετινής χρονιάς υπήρξαν τις τελευταίες ημέρες σημαντικές αλλαγές στις αξίες ποδοσφαιριστών της Σούπερ Λιγκ. Με την πιο ραγδαία άνοδο να ανήκει αναμφίβολα στον Κουλιεράκη του ΠΑΟΚ, ποσοστιαία, μιας και από τις 300 χιλ. ευρώ, ο άσος του ΠΑΟΚ πλέον αξίζει 1.5 εκατ. ευρώ. Και είναι μόλις 18 ετών.

Πάντως, η ομάδα που συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον... των αλλαγών είναι ο Ολυμπιακός. Η ομάδα δηλαδή που έφερε μέσα σε λίγες μέρες τους Χάμες Ροντρίγκες και Μαρσέλο!

Αναμφίβολα μια από τις μεγαλύτερες πτώσεις σε αξία είναι αυτή του Χάμες Ροντρίγκες. Ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός, ο οποίος ήταν ο νο1 παίκτης σε αξία στην Σούπερ Λιγκ είδε πλέον τον Σαμασέκου των 12 εκατ. ευρώ να τον προσπερνάει, μιας και το transfermarkt του αφαίρεσε 4 εκατ. ευρώ από την αξία του. Τον περασμένο Μάη άξιζε 13 εκατ. ευρώ και πλέον αξίζει 9 εκατ. ο πρώην άσος της Ρεάλ Μαδρίτης που είχε φτάσει να έχει και αξία 80 εκατ. ευρώ. Όσο δηλαδή... περίπου Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ τώρα. 

Μια ακόμη σημαντική πτώση είναι και αυτή του Γιώργου Μασούρα, ο οποίος είχε φτάσει να έχει αξία 10 εκατ. ευρώ, ωστόσο από την Δευτέρα ο Έλληνας άσος αξίζει 7.5 εκατ. ευρώ. Αρκετοί περίμεναν την προηγούμενη διετία να κάνει μια πώληση.... εκτόξευσης, κάτι που δεν συνέβη και τα νούμερα του φέτος δεν εντυπωσιάζουν, μιας και ο Μασούρας φέτος έχει μόλις 2 γκολ και 2 ασίστ σε 20 αγώνες. Και στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό τον είδαμε να χάνει αρκετές ευκαιρίες με αποτέλεσμα να βγει ως αλλαγή, παρότι γενικά έκανε καλό ματς και τακτικά. Πτώση έχει γνωρίσει και η αξία του Σισέ. Ενός ακόμη παίκτη που είχε ακουστεί για πολλές ομάδες, χωρίς εν τέλει να πουληθεί. Φέτος μετράει 13 συμμετοχές και φαντάζει απίθανο να μείνει και του χρόνου στου Ρέντη.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει πέσει και η αξία του Μαρσέλο, ο οποίος το 2018 άξιζε 70 εκατ. ευρώ και πλέον έχει πέσει στα 2.5 εκατ. ευρώ, ενώ αγωνίζεται ελάχιστα.

Πάντως, ο Ολυμπιακός δεν έχει μόνο... πτώσεις, μιας και το στοίχημα του Μίτσελ που ακούει στο όνομα Ανδρέας Ντόι είδε την αξία του να εκτοξεύεται από τις 150 χιλ. ευρώ στις 600 χιλ. ευρώ. Και όλα αυτά με μόλις 6 συμμετοχές, αλλά αρκετά μεστές και με μόνη κακή στιγμή την αστοχία του με το αυτογκόλ που έβαλε με τον ΟΦΗ. Μη ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα παιδί που αναμένεται να διεκδικήσουν... έντονα η ΕΠΟ και ομοσπονδία της Αλβανίας για το που θα παίξει σε επίπεδο Ανδρών. Και η ανάδειξη του ανήκει εξ ολοκλήρου στον Μίτσελ.

Γενικότερα το transfermarkt δεν... φέρθηκε με επιείκια στον Ολυμπιακό, μιας και έριξε την αξία σε 23 ερυθρόλευκους ποδοσφαιριστές, ενώ ανέβασε την αξία των Ντόι, Πασχαλάκη, Άβιλα, Λάιτνερ και φυσικά του Χουάνγκ, ο οποίος ξεχωρίζει με τις εμφανίσεις του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags