Facebook Pixel Βασίλης Τσιάρτας: Φωτογραφία ντοκουμέντο με τρομερή χαίτη, λίγο πριν πάει στην ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2022-11-29 17:24:00

Φωτογραφία ντοκουμέντο! Βασίλης Τσιάρτας με τρομερή χαίτη, λίγο πριν πάει στην ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team
Φωτογραφία ντοκουμέντο! Βασίλης Τσιάρτας με τρομερή χαίτη, λίγο πριν πάει στην ΑΕΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Το μαγικό αριστερό πόδι που με ένα άγγιγμα της μπάλας μπορούσε να κάνει θαύματα.

Πραγματοποίησε μία αξιοζήλευτη καριέρα με 363 εμφανίσεις, 127 γκολ και 23 ασίστ. Έμεινε στην ιστορία για το μαγικό αριστερό του πόδι. Ήταν ένας πανέξυπνος ποδοσφαιριστής με άριστη τεχνική κατάρτιση, μπαλιές-διαβήτη, χτυπήματα φάουλ, λες και ήταν πέναλτι και φοβερές εκτελέσεις. Κατά τη διάρκεια της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας συνδέθηκε με την ΑΕΚ, με την οποία μέτρησε δύο θητείες (1992-1996 και 2000-2004) καταγράφοντας 195 συμμετοχές και 90 γκολ. Με τον Δικέφαλο στο στήθος κέρδισε δύο πρωταθλήματος (1993, 1994), δύο Κύπελλα (1996, 2002), ενώ υπήρξε πρωταγωνιστικό μέλος της Εθνικής που κατέκτησε το Euro, το 2004, στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Ο Βασίλης Τσιάρτας, σαν σήμερα, στις 29 Νοεμβρίου 1992, όπως μας θυμίζει η σελίδα στο Facebook «Χρονοντούλαπο της ΑΕΚ», φόρεσε τελευταία φορά τη φανέλα της Νάουσας, στη νίκη επί του Χαραυγιακού με 2-0, αφού την επόμενη μέρα θα υπόγραφε στην ΑΕΚ.

Στο γήπεδο βρέθηκε 3000 κόσμος που αποθέωσε τον "El-Mago" και στο 85΄έγινε αλλαγή από έναν άλλο παίκτη που φόρεσε αργότερα τα κιτρινόμαυρα, τον Βασίλη Λάκη. Η ομάδα της Ημαθίας αγωνιζόταν στη Β΄Εθνική και εκείνη τη σαιζόν προβιβάστηκε στην πρώτη κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Όλα τα λεφτά στη φωτογραφία που δημοσιεύεται, η τρομερή χαίτη του «μάγου», η οποία ήταν πολύ στη μόδα εκείνη την εποχή. Δείτε το ντοκουμέντο και συνεχίστε για να μάθετε και ένα πολύ καλό παρασκήνιο της μεταγραφής.


 

Ο λαϊκός μύθος λέει, ότι τον Βασίλη Τσιάρτα τον είχε κλεισμένο ο Παναθηναϊκός. Το "Τριφύλλι" εν τέλει προτίμησε να πάρει τον Δημήτρη Μάρκο και έτσι ο Ναουσαίος ποδοσφαιριστής πήγε στην ΑΕΚ, όπου και ήταν η επιθυμία του, κάτι που έχει παραδεχτεί και ο ίδιος πολλάκις.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags